- Член од
- 1 февруари 2016
- Мислења
- 337
- Поени од реакции
- 319
Цената ти е ирелевантна и е во корелација со број на издадени парчиња. Јас не знам кај ќе одат електричниве камионети за 6 месеци со тие до небо трошоци за продукција и вековен инфлаторен максимум во УСА но прилично сум убеден кај оди НЛБ-ТНБ. На ниво на групација раст од 30% на ревењу и 100% раст на добивка или 206 миљони од кои 30 се од ТНБ Скопје. Да, една розевка брат, 500че кај и да е, натака оди со 2к дивиденда у мај.Мене пак ми се допаѓа шо вака донкихотски си тргнал у туѓина да печалиш. Јес да си го утнал форумов тука (мсе сме ние, нeли) но ти го почитувам ликот и делото. Впрочем, тоа ми беше и поентата да ве испровоцирам малце да се отворите. Би те прашал шо платформа користиш? IBKR нешо слично или си одиш преку нашиве брокери?. Пушти абер околу провизиите компаративно со мсе, pros, cons или уше нешо ако ти текне.
Тенкс
Автоматски споено мислење:
Еве утрово читам Ривиан 100усд, а НЛБ 600 усд, што друго да се додаде, кај ќе биде првиот за 6 месеци, а каде вториот.
[/QUOTE]
Секако од бројот на акции, неспоредливо е тоа. Направив паралела кај е сега Ривиан, а каде НЛБ како пример на моментална цена на акција, а кај ќе бидат за 6 месеци на пример. Не е Ривиан за тема овде, се почна од постот на Филипиди дека е веќе надвор од мсе, и дека има брзи и големи поврати.