Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед на тоа што последниве месеци знам повеќе вакцинирани (со сите различни вакцини) што се разболеа отколку невакцинирани
Во последно време сите што ги знам заболени се вакцинирани.
А не друже, ова нашиве случаи се анегдоти, ти треба да ја гледаш големата слика.
Повторувај по мене: вакцините функционираат и намалуваат шанси за болничко лекување преку 73 пати, и од смрт штитат 135 пати повеќе отколку кај невакцинираните.
Статистиката тоа го покажува, не оди против статистиката, доста со овие рекла казала муабети дека блиски што ги знаеш комшии на твојата тешта вакцинирани се разболеле...

Не е баш така. Перцепцијата со шетање по Regent Street и барањето на хотел на Booking не се репер.

https://edition.cnn.com/travel/article/uk-tourism-decline-restrictions-cmd/index.html
Bev i vidov, i ubedena sum deka i te kako bukiranite hoteli se znak deka lugjeto slobodno patuvaat. Ponatamu, odrzuvanje na manifestacii kako na otvoreno, taka i na zatvoreno( dodeluvanje na diplomi na univerzitetot na edinburg ke bide so fizicko prisustvo i sekoj student moze da donese po dvajca gosti) isto ukazuvaat na toa deka funkcionira turizmot. Vo UK povekje ne postoi crvena lista na zemji, sto znaci deka so nekolku pravila bilo koj moze da dojde.

Teneke, znajs kako. Isto ko Baceto mozebi nekogas imas pravo ama so vakvi gluposti slikata za tebe bez potrebno si ja pomestuva na dolu pa sto i da pise nema da te sfatat seriozno.

Немам видено по прикладно меме откако сум на интернет.

Мора да се реагира на овие глупости, мора да се памтат за да не се повторат.

Никаква наука нема.

Bev i vidov, i ubedena sum deka i te kako bukiranite hoteli se znak deka lugjeto slobodno patuvaat. Ponatamu, odrzuvanje na manifestacii kako na otvoreno, taka i na zatvoreno( dodeluvanje na diplomi na univerzitetot na edinburg ke bide so fizicko prisustvo i sekoj student moze da donese po dvajca gosti) isto ukazuvaat na toa deka funkcionira turizmot. Vo UK povekje ne postoi crvena lista na zemji, sto znaci deka so nekolku pravila bilo koj moze da dojde.

Ок. Требале да те исконсултираат веројатно за статијава, ќе видам имам луѓе.

...додека не се затворат клиничките студии со крајна евалуација на следење на несакани реакции од две години од кога се аплицира антиковид вакцините на вакциниранaта популација, никој не може да каже дали има или нема долгорочни последици, нит германски имунолози, нит било кои имунолози, инаку зошто би имало такви студии! :toe:
1. PCR тестовите веќе никаде нема да бидат prerequisite за функционирање
2. Невакцинираните ќе идат во lockdown
3. Ќе има миљон бустери
...во Германија, конкретно во средно образование, училиштата имаат обезбедено брзи тестови за вработените кои не се вакцинирани и на сметка на училиштето се тестираат секој трет ден, а исто и учениците ако се појави потреба пред влегување во училници се тестираат, зошто овие заштитни протоколи нашиве институции не ги следат, кога веќе се препорачува и се применува како во ЕУ?
... невакцинирани ќе одат lockdown, прашање каде ќе одат вакцинираните, зашто нив не ги спомнуваш? :toe:

Последно уредено:
... невакцинирани ќе одат lockdown, прашање каде ќе одат вакцинираните, зашто нив не ги спомнуваш? :toe:

ние ќе бидеме слободни како птици бијонс, ќе шетаме среќни и насмеани во ист гејт мол додека ти седиш дома во кафез.

ние ќе бидеме слободни како птици бијонс, ќе шетаме среќни и насмеани во ист гејт мол додека ти седиш дома во кафез.

На друга тема ти рече дека сеуште не си бил во ист гејт, а јас и Бјонс бевме, иако не сме вакцинирани.
Која е разликата помеѓу мене, прележана и невакцинирана, Бјонс непрележана и невакцинирана и тебе како вакциниран?
Кој е поопасен, позаразен или сите сме на исто, бидејќи и тебе веќе ти помина дејството од вакцината?

... нека направат нова формулација на антиковид вакцина спрема делта сојот (но не тие со mRNK технологија), па ќе смениме можеби муабет, вака поради големи произведени антиковид вакцини изработени врз база на сознание на првичниот алфа сој што измутира во сите негови делови (протеинскиот спајк, во РНК_то) и достигна до делта сој, светска популација е должна да ги потроши? ДА, таму каде е застапен алфа сојот, држи можеби!
...аман, не можам да мислам дека има заштита на делта сојот, ако вакцината е развиена за алфа сој на тој сој ќе создаде заштита (антитела), а не на друг, ако дојдеме во контакт со друг сој ќе се инфицираме пак, па 6 бустер дози да се има од алфа сојот, да не се лажеме!

Која е разликата помеѓу мене, прележана и невакцинирана, Бјонс непрележана и невакцинирана и тебе како вакциниран?
Потенцијална кривична со 1000 - 1500 евра казна поради шетање во фејк сертификати.

Да си ибеш векот ми го продолжуваш животот:icon_mrgr: и така сум невакциниран требаше да цркнам до сега...:D

Потенцијална кривична со 1000 - 1500 евра казна поради шетање во фејк сертификати.
Немам потреба од лажен сертификат, имав покана како Вип гостин, а во Веро или сити мол, исто влегувам кога сакам..ќе им шепнам два три збора на увце:P
Дали знаеш дека тие што контролираат сертификати, не се вакцинирани?

... а кој тоа ви се молам, напиша дека користевме нешто фејк, па и сертификат? кога веќе ги знаеш потенцијалните казни, која би била за клевета? :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom