Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Со сдс е завршено само белото ги држи јако да мислат дека некој жив ги есапи. Им останаа дилерите како коалициони партнери и финансиери. Не сакаат да разберат дека секој ден плус поминат на власт иде у нивна штета. Никакви странци никакви коалиции неможат да ги спасат. Дали денес ќе успеат да уценат пар превртачи е тотално небитно, толку им е. Прашање на време е кога ќе им куцне камбана. Жива кал, што и да праат само ќе тонат. И да наместат денес, и да апсат после и да праат притисоци све им е додавање тег на нога у тонењето. Веќе потврдија дека се исто ВМРО на Грујо, ајде да видиме дали ќе одат до таму да бидат макљани по улици.

мене ми се посимпатични десничарска опозиција. Што се однесува на бизнис горе доле исто ми е. Но ај нека дојдат немам против но ни многу за. Ако го избришам делот со името и бугарија, бизнис аспект само дури Заев е подобар од Грујо, но здравство национални работи е целосно фиаско

Полоша бизнис клима немало никогаш. Се прифатија АМЛ закони да неможе странска фирма да отвори сметка а да не даде крајниот сопственик матични клетки од рбет. Народна Банка е комплетно неписмена и неажурирана во модерните текови, само гледа да удоволи на најјаките банки. Никаков напредок во дигитализација, блокчејн, крипто. Комплетно затворени сме во тој поглед и како народ сме осакатени бидејќи не успеавме да изградиме законска регулатива за учества на разни IPO-a. Као они ќе ме штителе мене. ФР и ФИНПОЛ ги овластија банките да бидат полиција место нив, па со тоа се успори скроз секаков бизнис. Платниот промет потпишаа дека ќе се либерализира, кур мој, еве чекаме уште да пуштат две фирми кои се секако партнерски со струмичанецот. Никакви поволности не донесоа за започнување на бизнис, никаква инфраструктура не направија. Со даноците играат топло ладно демек пуштаат балони па ги повлекуваат предлозите во 5 за 12 кога ќе им се наврти бизнис заедницата. Ја дигаат нереално и вештачки минималната плата, наместо да остават пазарот да го регулира тоа. И уште миљон други работи кои висат.

Левица да, добиваат моментум на емоција, у пракса ќе издишат како балон, односно нивната употребна вредност ќе падне. Али дека СДС и Заев напраиле нешто за бизнис климата, тоа само ако си шајка со нив.

Затоа Небањаните олку гласни,татко запослен раководител во Евн по партиска линија а синот пратеник.Долга е раката на ДПМНЕ,Џандар збира.
На двајцата им паднала Секирата во Мед.

Затоа Небањаните олку гласни,татко запослен раководител во Евн по партиска линија а синот пратеник.Долга е раката на ДПМНЕ,Џандар збира.
На двајцата им паднала Секирата во Мед.

1. Зашто не го избркаа СДС пошто за тоа беа гласани у 2016та
2. Неможеш да ословуваш некој небањат а да се ситиш на политички притисок со финпол упад на ден на гласање на недоверба на влада

Вака испаѓате ем небањати ем ебани, а ми се чини и тепани али ај да почекаме :) Овие другиве барем небањати беа, а ебани само тие на Халкидки што идеа.

Вака испаѓате ем небањати ем ебани, а ми се чини и тепани али ај да почекаме :) Овие другиве барем небањати беа, а ебани само тие на Халкидки што идеа.
и двете страни пушат албански курови
тоа им е заеднички именител

и двете страни пушат албански курови
тоа им е заеднички именител

Ќе пушат кога бојкотираме, а можда и тогаш би пушеле, кој ти знае. Како и да е, тргнат им е автобусот на двете партии по удолница. СДС за нивна жал седат понапред.

254846046_4923624594337631_8896921853143052493_n.jpg

Прегледај го приврзокот 313068
охи, од тебе чварки ќе праат...

дигнаа џева демек ако падне влада смак на светот...
Се знае, жене су за клање, кокошке за ебавање а Владе за паџање:confused:
Нек си глеат госпоѓа Министарка од Нушиќ :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom