Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Да, најверојатно никогаш нема да заработувам 1 мил месечно.
И една работа што многу луѓе ја мешаат окулу богатството. Тоа колку заработуваш не значи дека си богат. Ја заработувам неколку пати поише од мои познаници, ама немам никаков капитал. Џабе што заработувам повеќе кога имаат по 10 стана. Ако израчунам во best case scenario за неколку животи ќе ги стигнам. А ако останам без работа тогаш пак сум си само голтар.
Е ако има партија што ќе го даночи капиталот повеќе, поготово недвижностиве одма би ги гласал. А не глупостите на тевдо - над 1000 евра плата си богат.

И една работа што многу луѓе ја мешаат окулу богатството. Тоа колку заработуваш не значи дека си богат. Ја заработувам неколку пати поише од мои познаници, ама немам никаков капитал. Џабе што заработувам повеќе кога имаат по 10 стана. Ако израчунам во best case scenario за неколку животи ќе ги стигнам. А ако останам без работа тогаш пак сум си само голтар.
Е ако има партија што ќе го даночи капиталот повеќе, поготово недвижностиве одма би ги гласал. А не глупостите на тевдо - над 1000 евра плата си богат.
Мене данокот ми се одбива од профитот и регулации ме спречуваат да оставам поголем доход. Тоа нели е лошо?

mkd-529971.jpg

ова секако, не е двојазично

Исто како Џабир Дерала и неговиот Цивил, кои во моментите кога дневно имаше по неколку напади на Албанци врз неалбанци-немуслимани, организираа мировни маршови во каурски населби, строго.
Бедно лицемерие и двојни аршини, кои ги има, по ова прашање и тука на форумот.

[QUOTE="StefusRefus, post: 9464080, member: 85569"

[/QUOTE]
Има одреден група луѓе што мислат дека се претприемачи и можат да бидат елон муск бафет или незнам кој и го фалат капитализмо и како најбољи систем а уствари имат радња на ниво на сметководителна фирма и се у филм као Витанов со луцонет лајонес и сл,а човеко беше социјалиста ,ојде во Монте карло еднаш и се замислува тајккун успешен бизнисмен невиден .

Attachments

• slika_2021-11-10_193033.png
    slika_2021-11-10_193033.png
    187,9 KB · Прегледи: 41
[QUOTE="StefusRefus, post: 9464080, member: 85569"

Има одреден група луѓе што мислат дека се претприемачи и можат да бидат елон муск бафет или незнам кој и го фалат капитализмо и како најбољи систем а уствари имат радња на ниво на сметководителна фирма и се у филм као Витанов со луцонет лајонес и сл,а човеко беше социјалиста ,ојде во Монте карло еднаш и се замислува тајккун успешен бизнисмен невиден .
[/QUOTE]
Јас не се занимавам со политика ни сум фактор ни одлучувам. Јас гледам како ми оди работата. Гледам дека ме спречува регулатива. Сакав да соработувам со државна институција и ми забрануваа да работам и со приватна во иста дејност. Чекав со месеци за договор милион глупости и закони беа пречка. Луѓето од државната институција се ОК и сакаат со мене ама закон ги спречува. И нема да биде договорот долг. Државните ќе нудат полоша услуга а јас пари нема да добијам нема да вработам уште некој нема да платам данок на тие пари...

Апасиев не даде амин за етничкиот инжинеринг на СДСМ и ДУИ, што го нарекоа попис. Мицковски се шитна и сврте став за 180 степени.
Нормално е Албанците да не сакаат со Апасиев.

Што правам со профитот сега од ова тука во МК, се оди во странски акции и надвор од МК. Сега за сега не планирам да се ширам, повеќе планирам како да искористам што повеќе сега профит и да затворам бизнис. Сите пари ќе одаат во странски акции и најверојатно ќе ја здувнам за неколку години. И онака тоа ми е план за сега а Аспасиев само може да ја забрза работата. Но може и да не е така...

Така е еве јас сум комуниста али во фиока одма најгоре се пасошот и плико со пари. Што ја знам може мојата фракција нема да победи.
Ти како комуниста, не поштуеш пари и идеологијата ти вика дека не ти требаат пари повеќе одколку што ти требаат(што и да е дефиниција за тоа). Така да ако чуваш пари, си апсолутно против идеологијата што ја застапуваш.

Последно уредено:
Ти како комуниста, не поштуеш пари и идеологијата ти вика дека не ти требаат пари повеќе одколку што ти требаат. Така да ако чуваш пари, си апсолутно против идеологијата што ја застапуваш.
Neokomunista :cautious:

Може е така како што збориш ти, меѓутоа левица како што гледам се залага за прогресивен процент на даночење, кој е во зависност од висината на примањата. Така да, не ми се допаѓа идеологија која ничим изазвана ќе ми удри по џебот, на најнефер можен начин. Можеби сега со паѓањето на Заев ќе им помине дури и да застанам позади нив, или додека има сиромаштија ќе им поминат приказните ко на анархистите што палат коли на рандом граѓани само затоа дека имаат коли воопшто. Но ако почнат да се филмаат, бизнисмените ќе речат адидас северџанија и ќе биде велком црвени кмери.

Може е така како што збориш ти, меѓутоа левица како што гледам се залага за прогресивен процент на даночење, кој е во зависност од висината на примањата. Така да, не ми се допаѓа идеологија која ничим изазвана ќе ми удри по џебот, на најнефер можен начин. Можеби сега со паѓањето на Заев ќе им помине, или додека има сиромаштија ќе им помине, но ако почнат да се филмаат, бизнисмените ќе речат адидас северџанија.
Па бизнисмените ќе најдат чаре за ова, ова поише ги таргетира висококвалификувани работници. Како и да е, тешка глупост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom