Белорусија

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.846
Поени од реакции
8.737
Русија и Белорусија се договорија да ја продлабочат интеграцијата во 28 области инад сето тоа ја усвоија новата воена доктрина за одбрана на сојузната држава.
Има многу луѓе по светот загрижени за судбината на Белорусија и белорускиот народ кои е просто неверојатно колку ја сакаат и се загрижени за Белорусија,а никогаш не биле и немаат ништо заедничко со белорускиот народ.
Такви загрижени луѓе пред се живеат на Западот со одредени испостави по сите земји.
Таквите светски загриженковци се тоолку добри што веројатно можат да се мерат со Медлин Олбрајт.
Белорусија е толку сакана што освен својата мајка(Русија) има уште една маќеа (Западот) која како и Папаелашкината маќеа многу ја сака.
Заради тоа за да се знае кој е мајка а кој маќеа се продлабочува односот меѓу Балорусија и нејзината мајка.
На секој човек на овој свет му посакувам најдобри можни односи со својата мајка.
Друже, да не притиснеа шарениве куртони така последната година, Баќко немаше така лесно да оди во таков сојуз со Русија. Не е глуп човек Лукашенко, може не е некој генијалец, ама сваќа дека имање господар со други зборови значи дека си веќе нечиј роб или во најмала рака вазал. Со притисокот од запад излезе дека ЕУ и јуесеј играат во полза на Русија. Ај најди му крај :toe:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.145
Поени од реакции
12.760
Mene takvite kako Lukashenko, mi se smrtni ideoloski neprijateli. Krvopii na sopstveniot narod..

Konecno vo nesto da se soglasime. Ako sum Lukashenko da padni od vlast i da odgovara za zlostorstvata, ne znaci deka sum za sharenolika revolucija. Ne se soglasuvam ni so ednoto ni so drugoto....
Ти слободно нарекувај го Александар Лукашенко непријател, и онака подалеку од тастатурата нема да ти биде ништо повеќе.

На мене повеќе ми делува дека Лукашенко повеќе ти игра улога на менгеме врз кое ја маваш досадата и ништо повеќе.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.539
Друже, да не притиснеа шарениве куртони така последната година, Баќко немаше така лесно да оди во таков сојуз со Русија. Не е глуп човек Лукашенко, може не е некој генијалец, ама сваќа дека имање господар со други зборови значи дека си веќе нечиј роб или во најмала рака вазал. Со притисокот од запад излезе дека ЕУ и јуесеј играат во полза на Русија. Ај најди му крај :toe:
Западот, особено Полска и Литванија се умислија дека се фактор во Белорусија и притиснаа за шарена револуција. За разлика од суптилноста на ЕУ, овие две земји беа толку агресивни што во Минск светлото одма се вклучи што се случува и почна да се реагира. Оваа авантура и мискалкувација доведе да Путин конечно има leverage (не знам соодветен македонски збор) врз Лукашенко.

На крај ЕУ не успеа да направи нова Украина/Македонија но успеа да го напраави тоа што Русија 30 години не можеше да го направи - сериозна интеграција на Сојузната Држава. Плус си направи и мигрантска криза на источната граница. Се на се епик фејл им беше авантурата во Белорусија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Што мука тера арап да бега преку Белорусија и Полска до Германија. Никад нема да ја видат Германија по оваа рута.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.130
Поени од реакции
9.567
Интересна работа е што пољаците се праат пријатели на оние што бегаат од режимот, а на граница ги млатат ѓоа се исламски фундаментслисти.
Па да бидеме реални оваа багра се 90% паразити што идат да се закачат на државна цицка и нема никогаш да придонесат ништо позитивно во државите што ќе имаат несреќа да ги примат. А мислам дека се плашат дека одкако орките еднаш ќе пројдат граница Европа ќе изнајде начин дел да се задржат во Полска.

Полска има преку милион Украјинци примено додека Европа не ги прифаќа иако нели има војна на територијата на Украјина, но затоа Мароканци, Алжирци и говнокожци од подсахарска Африка се добредојдени во ЕУ.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Па да бидеме реални оваа багра се 90% паразити што идат да се закачат на државна цицка и нема никогаш да придонесат ништо позитивно во државите што ќе имаат несреќа да ги примат. А мислам дека се плашат дека одкако орките еднаш ќе пројдат граница Европа ќе изнајде начин дел да се задржат во Полска.

Полска има преку милион Украјинци примено додека Европа не ги прифаќа иако нели има војна на територијата на Украјина, но затоа Мароканци, Алжирци и говнокожци од подсахарска Африка се добредојдени во ЕУ.
Аууу не се белоруси овие? Јас си мислев белоруси што сакаат да идат у Полска.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.539
Лукашенко олеснува визен режим за цел трет свет, доаѓаат муџи со летови од Сирија, Ирак, ДР Конго итн во Минск и идат на граница со ЕУ - Полска, Литванија и Летонија.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Лукашенко олеснува визен режим, доаѓаат муџи со летови од Сирија, Ирак, ДР Конго итн во Минск и идат на граница со ЕУ- Полска, Литванија и Летонија.
Па сам у нога си пука… Сака Ердоган да го глуми. Многу кусогледо жими се.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.539
Па сам у нога си пука… Сака Ердоган да го глуми. Многу кусогледо жими се.
Ништо не го кошта, дури и заработува од нив. Оние мигранти кои ќе бидат фатени или запрени од Полска дремат во меѓуграничната зона, Белорусите не ги примаат назад. Ќе биде игра на кој ќе трепне прв, верувам дека Полска нема да попушти но анационалното граџанство и НГО од ЕУ ќе трепне кога тогаш, дали со договор со Минск или примање на мигранти.

Веќе има полски НГО активисти кои идат на границата иако им е забрането и шверцуваат или правно им помагаат на муџите да влезат во ЕУ.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.130
Поени од реакции
9.567
Да беа Белоруси ќе ги примеа можеби.

Еве лајвстрим

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ништо не го кошта, дури и заработува од нив. Оние мигранти кои ќе бидат фатени или запрени од Полска дремат во меѓуграничната зона, Белорусите не ги примаат назад. Ќе биде игра на кој ќе трепне прв, верувам дека Полска нема да попушти но анационалното граџанство и НГО од ЕУ ќе трепне кога тогаш, дали со договор со Минск или примање на мигранти.

Веќе има полски НГО активисти кои идат на границата иако им е забрането и шверцуваат или правно им помагаат на муџите да влезат во ЕУ.
Ајде ќе видиме, ама опасна игра е ова. Го упропастува најчистиот регион во Европа.
Автоматски споено мислење:

Да беа Белоруси ќе ги примеа можеби.

Еве лајвстрим
Да да, и мене ми падна чудно.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.539
Ајде ќе видиме, ама опасна игра е ова. Го упропастува најчистиот регион во Европа.
Автоматски споено мислење:

Да да, и мене ми падна чудно.
Они сакаат во Германија да одат не во Полска. Но на крајот од денот Рон горе е во право кога вика
вие мене елџибити револуција и санкции, ја на вас мигранти.

Kajgana Shop

На врв Bottom