Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Или поради спремноста на нашата управа да се ценка за 2м за играч кој ќе му беше и те како добредојден на Пиоли за ротација со оглед на позициите што ги игра

Или поради спремноста на нашата управа да се ценка за 2м за играч кој ќе му беше и те како добредојден на Пиоли за ротација со оглед на позициите што ги игра

Направи глупост што не отиде на едно гостување, затоа што бараше трансфер и нормално дека потоа нема да го пуштат, па секој да им прави исти работи.

Што сакате бе луѓе, 40 години, физичката спремност му е најсилна страна кроз неговата кариера, а после неколку повреди, многу е тешко да се врати во најдобро издание.

Сепак, мислам дека против лабави екипи и те како се добри и Жиру и Ибра.

Да не се лажеме, Скринијар Де Врај и Бастони сите до еден се говеда, и нормално сам на 3ца дека ќе има слаб учинок во воздушни дуели, но сепак мислам дека и покрај тоа, на свои 40 години покажа дека сеуште може да предизвика проблеми. И не е дека ниеден дуел не доби во неделата, имаше доста headers, мислам дека една му намести на Бенасер кој ја рокна во 40/50 ред. Сепак, со оглед на фактот што цело време имаше 2ца чувари и при нафрлени топки дури и 3ца беа на 1 метар од него, Ибра покажа дека и на 40 години е класа. Може 10% од воздушните дуели ги доби, што пак, е доста солидна статистика. Исто, при корнери/нафрлени по слободни удари на Интер доста често чистеше со глава.
Се врати после повреда, играше (делумно) 3 натпревари во една недела, што воопшто не е за потценување.

Одбраната на Интер им е најсилна страна и релативно солидно се покажа Ибрахимович, ако се земат сите пропратни фактори во предвид. Проблемот кај него и кај Жиру (особено во дуелот против Атлетико, каде што примивме ефтин гол пошто он буквално одеше кога имавме играч помалку), е што не вршат пресинг, АМА воопшто, и тоа остава многу простор/време/прегледност на противниците и полабаво да градат напад од позади.

Еве пример, да игравме против Ливерпул со некој од Ибра/Жиру, ќе доживеавме тешка петарда уште во прво полувреме.

Жал ми е што Пелегри не заигра и тешко дека ќе заигра годинава, но Милан мора сериозно да размислува за позицијата шпиц особено дали Пелегри ќе биде иднината. Ајде оваа година ќе истераме со напаѓачи.
Најприоритетна секако, позицијата десно крило, па веднаш после неа е шпиц играч.

Жал ми е исто и за ЛШ, ситуацијата на табелата воопшто не ја отсликува реалноста и тој ДЕБИЛЕН пораз и таа катастрофална грешка на Кеси не кошташе многу во тој сегмент. Нештата ќе беа многу по-различни доколку ги победивме, вака само теорија останува. Но од друга страна, горд сум што покажавме заби, борбеност и желба за надигрување против далеку посилни, побогати и поискусни екипи кои стандардно играат барем 1/8 ако не и 1/4 финале последниве 4-5-6 години.

Проблемот кај него и кај Жиру (особено во дуелот против Атлетико, каде што примивме ефтин гол пошто он буквално одеше кога имавме играч помалку), е што не вршат пресинг, АМА воопшто, и тоа остава многу простор/време/прегледност на противниците и полабаво да градат напад од позади.

Во право си, и јас имам желба да доведат некој што игра пресинг.

Фавр да си ќути подобро ќе помине.

Тонали не верувам тоа да го има кажано сепак се работи за професионални играчи, но секако заслужува капитенска лента. Ромањоли ако замине, тогаш или Тонали или Калабрија се кандидати, ама може и Бенасер.

Не изгледа на толку брз играч.

И ја би му дал на Тонали капитенска трака, игра секогаш до последна капка пот, плус ќе биде стандарден у средина за Италија, ќе биде играчиште и најбитно од се е што човекот прифати скоро 50 посто помала плата за да остане у Милан за разлика од други мочковци у клубов.

Со оглед на парите што ги трошат, особено кога се во прашање резерви, до сега и немаа некое големо промашување, паметно бираа.

Затоа ми е чудно со овој Бало Туре, кој никако да покаже нешто. Дури и делува аматерски, како на дербито сега.

Не дека и Далот не правеше киксови или Меите, но греота е и да ги споредуваш со придонесот и покажаното од Бало.

Сум се изјаснил повеќе пати на темава дека ќе бидам среќен ако остане Ромањоли со нас, но уште повеќе ме освои со одлуката да го тргне контето настрана и да скрати на плата. Никогаш не го кењал тимот ниту се пожалил кога го седнаа на клупа и издржа тешки периоди во бантерот. (y)

Сме понудиле 6.5м по сезона на Кеси, побарал 9м :pos:

Ако е ова вистина тогаш тоа е тоа, нека си се пакува и поздрав веројатно во ПЛ, кој ти ебе матер со овие нереални барања..

Не може бе Барела да се согласи да игра за 5м а овој да бара 9м, тотално нереално ми е ова, у право е Газидис на едно од последните интервјуа каде вика дека некои агенти забораваат каква криза се случува во фудбалскиов свет после ковидов.

Ајде бегај од тука, ми се бламираше од Олимписки со изјави дека само да се врател и потпишувал а види го агентот што му прави во позадина.

Не ми е јасен и овој Фаивре, освен ако не е веќе се договорено со клубовите па овој си зима за право да дава вакви изјави.

Сум се изјаснил повеќе пати на темава дека ќе бидам среќен ако остане Ромањоли со нас, но уште повеќе ме освои со одлуката да го тргне контето настрана и да скрати на плата. Никогаш не го кењал тимот ниту се пожалил кога го седнаа на клупа и издржа тешки периоди во бантерот. (y)

Ако е ова стварно доживотен договор за капитенот!

Се надевам дека агентот на Црниот Ночерино ја гледаше текмава и ќе бара 9 мил по сезона на лето

Црнчуго глупа, се заебавав бе!

Хехе, Ромањоли во моментов е на радар на Фиорентина и Лацио евентуално. Лесно е да се бидe лојален во негова ситуација.

Иначе јас сум да му се дадат 9 милиони на Кеси со 4 годишен договор... и догодина одма да се продаде на сила

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom