Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ајде малце математика и статистика како ултимативна метода која би го одредила бенефитот од вакцинацијата.

Еве информација за заразените по однос на вакцинација

Еве информација по основ колку се вакцинирани

Ајде сега да почнеме весела математика.
1. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) новозаразени се вкупно 48,955 луѓе од кои 13.886 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 28% од вкупно заразените.
2. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) починати од ковид се вкупно 35.069 луѓе од кои 1.376 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 18% од вкупно починатите.
3. Вкупно целосно вакцинирани заклучно со 4 Ноември се 778,482 или 37% од населението.

Дури и вака розево гледано, за процес што се вика имунизација бројките се загрижувачки и во најмала рака можат да го донесат до знак на прашање вакцинацијата и политиката што се води околу неа.

Но ајде да ги извадиме розевите очила и да ја видиме статистиката. Имено:
1. На 6 Август целосно вакцинирани биле не повеќе од 200К што го намалува процентот на 10% или ако идеме прогресивно да бараме некоја средна вредност за периодов, тоа би било нешто помалце од 20%.
2. Треба да земеме во предвид дека „задолжителната“ втора вакцина беше објавена во Октомври. А пресметките се прават ретроградно и за тие со една вакцина, кога таа беше како единствен услов за имунизација.
3. Исто така треба да имаме во предвид дека починатите до 20 Август се од заразени пред дадениот период, кога вакцинацијата била уште помала.
4. Треба да се има во предвид дека кај нас последната фаза ја имаше својата кулминација во средина на Август, како што кажавме со подруга слика на целосно вакцинирани лица.

На крајот како резултат добиваме бројки во кои вакцинацијата нема никаква пресудна улога во статистиките на заразени и починати од Ковид19.

Баш ме интересира да излезат бројки за луѓе кои по вторпат се заразиле од ковид во истиот период.
Во веселата математика ти фалат прележаните но сеуште не вакцинирани лица...тука спаѓам јас, но никој не не спомнува.:toe:

Прележаните со стекнат имунитет не се важат, колатерална штета се тие. Ни ваму, ни таму. Генерално се во групата на антиваксери, теории на заговор, рамноземљаши, 5г, не бањати и слично.

Во веселата математика ти фалат прележаните но сеуште не вакцинирани лица...тука спаѓам јас, но никој не не спомнува.:toe:
Ако внимаваше во трето одделение, наместо да мислиш на Маленковци, ќе дознаеше за проширени реченици и контекст. И што е најважно од се, ќе се научеше да читаш до крај.

Друга работа што сакам да ти ја кажам е, дека реченица не се почнува со буквата И.
Според кое правило е ова? Дека реченица не се започнува со буквата И?
Пример со буквата И:
- Има многу заболени.

Ако пак мислиш на реченици со сврзникот И
Пример со сврзник И на почеток на реченица
„И да не се вакцинираш, тој ќе се вакцинира“
„Иако беше вакциниран, пак се разболе“

Според кое правило е ова? Дека реченица не се започнува со буквата И?
Пример со буквата И:
- Има многу заболени.

Ако пак мислиш на реченици со сврзникот И
Пример со сврзник И на почеток на реченица
„И да не се вакцинираш, тој ќе се вакцинира“
„Иако беше вакциниран, пак се разболе“
оф оф оф, ни во второ не внимавала :)

Буквата И е сврзник.....а да не бидеме на темава безвезе, доволно е...:backa:и јасно, нели!?

Па ти наведов пример каде што реченица може да започне со сврзник. И баш примерот беше во контекст со темава:icon_mrgr: Ти беше таа што посочи дека реченица не се започнува со И. Се надевам дека разјаснивме:pipi:

меѓу себе очите ќе си ги ископате, али кога се работи за мене, здружено:oleee:
Ронче, незнам за друго ама дефинитивно вакцинава негативно ти влијае врз смислата за хумор.

Во година ова време апсурдни ќе бидат сите овие вакцинални пасоши и задолжителна вакцинација, исто како што сега веќе сите сметаат дека беше апсурдно затворањето на училиштата.

Не сме сами да си знаете :D

1636426834748.png

И не се само овие од CIA, FBI и NSA, сугурно уште толку од ФСБ во Русија ...

Не сме сами да си знаете :D

Прегледај го приврзокот 312750

И не се само овие од CIA, FBI и NSA, сугурно уште толку од ФСБ во Русија ...
Настрана овие од тајниве служби што не се вакцинираат, друго нешто ми фати око. 70% од возрасната популација во САД се целосно вакцинирани ? Ако на овие се додадат 15% што неофицијално прележале, и сеуште има 50К на ден и во просек на 800 починати дневно. Да ми је знати, колку од заболените и починатите на дневна база се вакцинирани, прележани и ништо од тоа.

Чисто да ги видиме процентите. Или само ретроградно ќе ги дадат, почнувајќи од 2019 :) Тој што го изеде љиљакот, прв што се разболе, невакциниран беше!

Настрана овие од тајниве служби што не се вакцинираат, друго нешто ми фати око. 70% од возрасната популација во САД се целосно вакцинирани ? Ако на овие се додадат 15% што неофицијално прележале, и сеуште има 50К на ден и во просек на 800 починати дневно. Да ми је знати, колку од заболените и починатите на дневна база се вакцинирани, прележани и ништо од тоа.

Чисто да ги видиме процентите. Или само ретроградно ќе ги дадат, почнувајќи од 2019 :) Тој што го изеде љиљакот, прв што се разболе, невакциниран беше!

Таков му е наративот додека можат, еве ги следни во низата се Австралјанциве, ќе ги лажат со статистика од два месеци по вакцинирање.

Реалноста е дека, најдобра статистика имаат Израел и Британија. И таа сега засега е јавно достапна. Во Британија во моментов 70% од умрените се вакцинирани. Баш заради тоа, почнаа новинариве спонзорирани од Мелинда и Бил фондација, да бараат да се затворат податоците за јавност.

Во Холандија гледав една болницна полна е до дрт, но сите се вакцинирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom