Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Kje mu zavrsi privremeno rabota na Zaev da nema nova vlada, ama od druga strana ke ima novi izbori kade sto Levica ke dobie uste povekje pratenici a on verojatno nema ni da bide na dobitnite mesta za pratenici ako imaat barem malku pamet od Alternativa.
После такви избори Дпмне и Дуи би формирале влада, а сите оние на сликата ќе сфатат дека биле искористени за еднократна употреба. Нема да има Дпмне потреба од Левица.

Во Тркање и Оризари резултатот беше без малку дуплиран. Целосен пресврт и обратен резултат во Подлог, Мојанци и Бели. Пресврти на неколку периферни места во градот каде има ранливи групи на население надополнето со гласачи од дијаспората. А за ова со Циганите ако те разбрав добро, тврдиш дека вмро им дале пари? Можеби, но си противречиш на претходните твои постови.
Ne im dal nikoj nikakvi pari, tuku ciganite se takvi, koga se mnozinstvo se mnogu jaki, a koga ne se begaat ko budali.Sakam da kazam deka se plashlivi, dovolno samo beshe malku da se zaplashat, kako toa shto se desi pred polciskata stanica od strana na Mickovci i oni si legnaa na brashnoto
Автоматски споено мислење:

Не ја тупете ногу, боле го оноа Коле, секако нејќеше да биде градоначалник. Иначе СДС. изгубиа оти народо у Македонија е преметарски, секогаш врте накај власта( или у овај случај власта у најава). Иначе штета за Коле, еден од подобрите градоначалници, само погрешна партија у која царуват олошите од градо.
Да беше независен, нешто слично како Максим, Папазо втор круг немаше да виде.

Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
Tocno, komshi, rabotata e so decata shto poim nemaat shto se slucuva vo gradot, toa mi beshe celta na muabetot.

Не ја тупете ногу, боле го оноа Коле, секако нејќеше да биде градоначалник. Иначе СДС. изгубиа оти народо у Македонија е преметарски, секогаш врте накај власта( или у овај случај власта у најава). Иначе штета за Коле, еден од подобрите градоначалници, само погрешна партија у која царуват олошите од градо.

Tocno, komshi, rabotata e so decata shto poim nemaat shto se slucuva vo gradot, toa mi beshe celta na muabetot.

Последно уредено:
да не поткупи некој од вмро како предходниот пат за името ?

После такви избори Дпмне и Дуи би формирале влада, а сите оние на сликата ќе сфатат дека биле искористени за еднократна употреба. Нема да има Дпмне потреба од Левица.

Zatoa i ovie od Alternativa kako Redjepi ke si legnat na brasnoto i ke ucestvuvaat vo formiranje vlada, ako ne go potopat sega Dui koga imaat zicer ke napravat ogromna greska. Veruvam deka i Levica da ne vleze vo vlada nema da im bide ogromen problem da najdat +2 pratenici ke gi ima sega mnogu spremni

Знаеш… девојче гледаш го силуваат, со прст не мрдаш, малтене ти се свиѓа сцената, па дури гледаш да не наиде некој да го предупредиш силувачот. Кога ќе дојде полиција, викаш дека си бил немоќен. Технички, ти не си крив, ама девојчето те видело во очи и знае дека си можел да делуваш некако, па макар и да пробаш само да и помогнеш…

Така и Мицко, не само што не излезе на улица кога го мењаа името, не се ни осмели ни со легални перипетии да го поремети процесот. За да на крај ми каже дека нелегален процес е реалност.

Генерално гледано, ништо не ми згрешил, ама не заслужил ниеден убав збор…. Да не колнам сеа ама нека цркне.

Требаше да им се придружи у затвор на тие од 27ми април? Со сите околности со кои беше соочен, ти очекуваш да во таков мал прозорец он да го решел тоа прашање? Ако сакаш некого да колнеш, колни ги претходниците. Он од вчера е во политика. Од гуштерска позиција да те стават претседател на најголемата политичка партија во најнезавидната можна положба за неа во тој даден момент, сметам дека одлично се снајде.

Патем, аналогијата со силуваното девојче не ти е на место. Да не речам, невкусна е. Ама пошто ја избра, да те поправам - СИТЕ сме тоа девојче, вклучувајќи го и Мицко. Не е некоја трета, четврта, петта страна у ситуацијава. Само навикнати сте да ги гледате работите на наши и туѓи, па ви се ремети и шаблонот за аналогизирање.

ДПМНЕ и ДУИ и самоубиство и за двете партии кое ќе се случи побрзо од овој freefall на СДС последниве избори.

Левица има потреба од подршка од ДПМНЕ, и ДПМНЕ од Левица, затоа и се обединија за рушење на власта. На идни парламентарни ќе настапуваат засебно.

Патем Левица тежи едно 8 пратеника моментално, ако не е повеќе, ако ги преведеш гласачките броеви во парламентарни мандатарски места.

Требаше да им се придружи у затвор на тие од 27ми април? Со сите околности со кои беше соочен, ти очекуваш да во таков мал прозорец он да го решел тоа прашање? Ако сакаш некого да колнеш, колни ги претходниците. Он од вчера е во политика. Од гуштерска позиција да те стават претседател на најголемата политичка партија во најнезавидната можна положба за неа во тој даден момент, сметам дека одлично се снајде.

Патем, аналогијата со силуваното девојче не ти е на место. Да не речам, невкусна е. Ама пошто ја избра, да те поправам - СИТЕ сме тоа девојче, вклучувајќи го и Мицко. Не е некоја трета, четврта, петта страна у ситуацијава. Само навикнати сте да ги гледате работите на наши и туѓи, па ви се ремети и шаблонот за аналогизирање.

ДПМНЕ и ДУИ и самоубиство и за двете партии кое ќе се случи побрзо од овој freefall на СДС последниве избори.

Левица има потреба од подршка од ДПМНЕ, и ДПМНЕ од Левица, затоа и се обединија за рушење на власта. На идни парламентарни ќе настапуваат засебно.

Патем Левица тежи едно 8 пратеника моментално, ако не е повеќе, ако ги преведеш гласачките броеви во парламентарни мандатарски места.

Ако има парламентарни во Март, на Левица не му бегаат 9 пратеника, а на вмро 45-6. Од Албанците ќе им требаат 6-7 пратеника само.

Ако има парламентарни во Март, на Левица не му бегаат 9 пратеника, а на вмро 45-6. Од Албанците ќе им требаат 6-7 пратеника само.

Бадентерово мнозинство ?

Бадентерово мнозинство ?

Докажи дека 90% од гласовите на Левица не се од малцинства, во спротивно ете они исполнуваат бадентер. Шовинистички Албански партии не се единствената група која исполнува бадентер и Турци, Босанци, Срби, Роми, Власи, Египќани, Корејци, итн .. исполнуваат исто.

На крај Бадентер е само за одредени нови закони. Што ќе ти се нови закони за апсење. Тоа правило за Бадентер постои само за ДПНЕ и СДС да имаат изговор зошто цело време им удоволуваат на ДУИ, во реалност е многу лесно за заобиколување.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom