Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Не знам колку е можно во услови на криза да бараш покачување од 100%.
Заслужи награда, ама 7.5м мислам дека е премногу.

Ако веќе одбива се што е пониско, дај му 7.5 и одма на продажба. Да не замине како слободен играч.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ако успеат да ја исхендловаат оваа ситуација со Брозо тогаш алал нека му е на менаџментот...од една страна пребитен играч ни е и нема смисла да се бара негова замена....па кога ќе се сетам наредното лето сигурно ги губиме Перишич и Видал , и уште некој да ни земи Конте во Тотенхем, тогаш можи да се кажи дека влегваме во фулл бантер ера....не смеј менаџментот да си дозволи вакво нешто.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.340
Поени од реакции
11.753
Нека му дадат 6кк со можност до 6.5 со бонуси. Ќе прифати гарант.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Реално, не ни треба таква "екскурзија" летоска пошо имаме други дупки кај што треба да пополнуваме, а веќе си имаме јак и проверен играч за таа позиција. Мора да се инвестира во бековите и во уште еден везњак, плус и напаѓач. И јас мислам дека ќе се договорат со Броз и ќе најдат заеднички јазик али 7.5 по сезона да му дадат мислам нема шанси. Не знам што рипаат Марио и Урко, сакам да им објаснам дека во светот на спортот постои некоја хиерархија на плати и ако напраиш некој играч најплатен у тим може да предизвика револт кај другите. Не постои тим кај што задњи везни е најплатен играч, сеа ова можда глупо звучи и со истото не сакам да го потценам Броз зашо е јак играч, ама стварно ми нема логика он да е најплатен играч у тим покрај Лаутаро, Џеко, Барела или Миланче. Примерите со Хакан и Видал се глупи и 100 пати е кажано дека играч што доаѓа на фри у принцип добива поголема плата како амортизација за тоа што не е платено за негов трансфер. Место да платиш 15м за трансфер на Џеко и плата од рецимо 3м по сезона за договор ете на 2 години нека биде, ти го земаш на фри и му даваш договор од 5-6м по сезона. Лупам од ракав бројки али чисто да доловам.
Кај имаш бе јак и проверен играч на местото на Брозовиќ. Сеа ако кажеш Барела, чао.

Стек што се бламираш бе, постоело хиерархија и не смееш да имаш најплатен играч у тим. Се читаш ли што збориш?
Сеа ќе тераме ретардирани муабети и ќе враќаме наназад да видиме кои играчи у кои клубови какви плати зимале. Џерард и Де Роси се први везњаци што ми текнува дека биле најплатени у тим.
Ноер у Баерн зима највише плата.

Ти нема логика Броз да е најплатен пошто е заден везен ама затоа ти има логика Миланчо штоперот да е најплатен. А да, и Џеко и Лаутаро, едниот 600 годишен а другиот 2 години првотимец и прво продужување на договор со милијарда евра покачување.

Фала што долови за фри трансферите ама ете пак ќе ти повторам моментално и Брозовиќ се води како таков, уште 2 месеца и ќе биде у иста ситуација како Хакан и останатите што може да напраат трансфер за 0 евра.
Место да даваш 50 милиони и сигурно иста плата ко што ја бара Броз за негова замена, ти фино лепо ќе искешираш 7 милиони плата и мирна Босна.

Што е проблем ако е најплатен, ете тоа мене ме интересира? Мора ли напаѓачи да се најплатени играчи?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Ja ne ja sfakjam taa logika, kako toa on smeel najplaten da e, mislis u timov prosekot na plati e 10m po sezona u picku mater i ti igraat Nejmar i Mbape.

Kaj pokazuel lojalnost, kaj igra kako lud zadnji 4 godini i konstantno ni e eden od najdobrite igraci, kaj trca se ostava ko da nema utre (u 90% od natprevarite najmnogu ima istrcano) i e najnerotiran igrac u ekipava za kogo nikogas ne ni imalo adekvatna zamena, kaj se interesiraat jaki ekipi za nego a ne Fiorentina i Bolonja, kaj e u ebaniot prajm i ima 28 godini .... sea ke bideme frapirani sto u tim koj i onaka nema igraci koi imaat visoki plati, a tie sto imaat ne gi ni zasluzuvaat realno gledano, on da ti baral jak dogovor sto za vakov igraci i denesni standardi ne deka e nesto wow strasno finansiski jak. Igrac so vakvi kvaliteti u PSG ili Anglija i znacenje za svojot tim garant i so nad 9m(funti) godisno bi idel za plata u slucaj da igra za jaka ekipa.

I najnesfatlivata logika, aha toj na free bil dojden i zatoa tolkava mu e platata, demek toa bilo bitno za drugite igraci, tie im se sfakjanjata, stekovski, nema veze toj i toj sto e drvo, sepak za free dosol tuka i ednostavno mora da e poplaten od mene, seems legit, a i ne deka Broz dojde za 120m evra od Hrvatska, doe za ebani 5 i toa so pozajmica prvo od godina ipol.

Ima osnova da bara jaka plata, ja zasluzuva, na Inter e da mu dostavi dogovor kakov sto i zasluzuva, u sprotivno nie gubime i pravime pacerska greska za koja pak ke kazam, e nesvojstvena za Marota. Taka da se nadevam ke najdat nekoe nzs do kraj na godina u sprotivno mislam deka potpisuva za drug klub od Januari nagore.

Na kraj, platite samo od Chelsea, funti se u prasanje patem

1636115459826.png

Najdi gi veznjacite Stek i preispitaj se malce sto lupetas na temava.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.138
Поени од реакции
10.057
Прегледај го приврзокот 312344

Najdi gi veznjacite Stek i preispitaj se malce sto lupetas na temava.
Подели ги плативе на пола и добиваш еквивалент у нашава лига. Дај извади тим у Серие А што дава вакви плати. И да, не викам дека везњак не би требало да земе 7М, ама Брозович не е тој везњак.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Подели ги плативе на пола и добиваш еквивалент у нашава лига. Дај извади тим у Серие А што дава вакви плати. И да, не викам дека везњак не би требало да земе 7М, ама Брозович не е тој везњак.
Taka nie na kajgana razmisluvame, realnosta e malce poinakva, najmalce Broz vaka razmisluva ili negoviot agent.
Vidi im gi na Rabiot i Ramsi platite.
1636116565492.png

Pelegrini od roma so noviot dogovor
1636116621113.png

Broz premnogu go potcenuvas, i ti i stekot, go tretirate onaka kako sto i izgleda, timon, glup, meme i slicno, ocigledno ne ste svesni deka e prekvaliteten igrac koj ne bi imal problem da bide starter u bilo koj drug golem klub u svetot i pritoa da im e bitna karika za nivnite ambicii. Nerealno mnogu napredna vo Inter posle doaganjeto na Spaleti ne znam zasto uste go tretiras, ili tretirate ko da e vtoroklasen ili tretoklasen igrac.
Do utre moze da relativizirate i da bidete na strana na upravata, mnogu raboti ne vi odat u prilog konkretno za ova, narocito Stekot koga e vo prasanje.

p.s. Zielinski u ebanite napoli zima 5.5m godisno, ne me jebete :)))

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.138
Поени од реакции
10.057
Реалноста е дека ако у Македонија за мојата позиција платата е 500€ а у Америка 5000$ и сакам да заработам, не ми е крив газдата што се такви условите, туку можам да си фатам патот. Така да ако Броз и Интер не се најдат на средина (што сметам дека е максимум што треба да му се понуди) тогаш нека иде да печали у Енглеска.

Рабиот и Ремзи и Санчез и Чалханоглу и одтала плејада фритрансфери се со напумпани плати.
А ако збориш за Лоренцо Пелегрини, него може со Барела да го рамњаме по важност за Рома/Интер. Сигурно другите везњаци у Рома не се со плати над 5М.

И не, не викам дека Брозович не е првокласен играч во тимов и се согласувам дека моментално има преголем импакт на нашата игра, но лично мое гледиште е дека повеќе од 6-6.5м не заслужува.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Epa koga si edna od klucni kariki u aktuelen sampion na Italija, i si takov so godini, sigurno poveke zasluzuva otkolku sto zima turcinot na primer, znaci eden e od liderite na ovoj tim, pod difolt ako si lider na aktuelen sampion na edna zemja a vo megjuvreme praime muabet za golem klub, tie 7.5m evra ili 7 ili kolku i da se i ne deluvaat bash taka mnogu.

Sea sto se pusti finansiski kako kurac toa e drugo, ama ima pravo igracot ako se zeme sve vo predvid za nego, da ja bara taa plata, ima osnova, toa mi e mene muabetot, i ne preteruva sto e mnogu bitno.
7.5 ne, ama da se zaokruzi nekade nakaj 7, ili nad 7, so bonusi, moze da se naredi. Nepobiten fakt e deka zasluzuva da bide megju najplatenite vo klubov momentalno, sto znaci i 7m godisno.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.402
Поени од реакции
14.813
Прашање е и дали сака да остане во Интер, исто и за Кеси сега во Милан, а претходно Донарума и Хакан.

Ајде за Хакан не стигна понуда од другите лиги, но останатите тројца се интересни за многу клубови.

И не добива само поголема плата, туку оди во лига околу која се' се врти или во клубови од други лиги околу многу што се врти, а веројатно и клубови кои што имаат амбиции во ЛШ.

Ако сакаш да оставиш белег денеска во фудбалот или барем да бидеш блиску до врвот, да си бидеме реални, треба да бегаш од Италија. Лукаку можеше да биде цар во Интер, во цела Италија, но квалитетот и гламурот се на друго место.

А што добиваат во Италија?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.961
Поени од реакции
15.196
Срамно потценување на броз во фан клубов. Секад бил потценет, а е човекот што ја носи на грб целата екипа. Заедно со барела се страшно комбо кое никако не смее да се изгуби. 7.5 мил се смешна сума која мораме да ја платиме, во спротивно да го надополниме неговиот недостаток ќе треба да сјебеме преку 40 мил минимум, а прашање е и така дали би се надополнил. За ниту еден играч не би го мењал броз во моментов. После гласањето да се задржи Лаутаро преценетиот наместо Хакими, уште едно срамно непознавање на фудбалската игра од страна на мал број на фанови во групава. Ми се гади.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.340
Поени од реакции
11.753
Две опции гледам, кои што би биле во наша корист.
1. Да се најдат наа 6 милиони, 6 и нешто.
2. Ако бара 7.5 а нашиве сметаат дека е многу, нека го потпишат на 7.5 и нека го продадат на лето, ако е толку лесно другите да му даадат 8-9+ милиони како што тврдите на темава.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.138
Поени од реакции
10.057
Мислам дека ќе игра улога и моментот што ќе го истоварат Ериксен некаде каде што ќе смее да игра и ќе ослободат 7.5М од него на основ плата.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Николино Барела којшто според Маркес Бачин најверојатно немало да продужи ехех
до 2026та, 5 милиони плата, најверојатно и капитен од следната сезона.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
- Брозо го зедоа од Динамо за мала пара.
- Игра долго време за објективно мала пара, може многу повеќе во Англија.
- Незаменлив е на негова позиција. Некој друг клуб со многу кеш би можел да го замени, ние не можеме.
- Во добри години е, може да тера вака уште долго време.

Не е ова ништо за размислување, треба да видат за колку би прифатил, да потпишат и да го затворат прашањето. Едноставно не се во никаква позиција за преговарање, или добра плата, или многу повеќе пари за нов играч.

Kajgana Shop

На врв Bottom