Sekoj ima pravo da si misli što saka, no faktite si se fakti, Zaev kako premier 2017-2021 gi završi nekoi bitni raboti kako rešavanjeto na trideceniskiot spor so Grcija, vlezot
Не сакавме решение сакавме прекин на преговори.
На кој му е гајле за НАТО, главниот подржувач и соучесник на Косовската инвазија на Македонија во 2001. Од кој би не штитело НАТО? Грција, Бугарија, Албанија се во НАТО, Косово е протекторат на НАТО. А НАТО не се меша во меѓу-членски спорови макар и тој спор да е меѓусебна војна, како што може да се види помеѓу војната Грција - Турција. Од кој ќе не штити НАТО, од Србија? Или НАТО всушност е како мафијата, плаќаме за да не ни се деси некаква незгода.
Зошто наши војници одат по Авганистан, Ирак, итн ... По функција не се ништо поразлични од Турскиот башибозлук кој бил носен овдека од целата империја за да задушува востанија.
konečno posle dve decenii uspešen popis na naselenieto ...
"Попис" на кој што попишаа кој знае што и од кој најверојатно никогаш нема да излезат резултатите и ќе биде заборавен дека воопшто се одржал до пролет.
Zašto be na pr. Gruevski koj beše cela decenija na vlast nemaše hrabrost da go reši sporot so Grcija, da ja vnese MKD vo NATO i zošto ne uspea vo 2011 god. da napravi uspešen popis, tuku istiot mu propadna i se otkaža za nekoi neli idni vreminja.
Види точка 1, 2 и 3. Какви идни времиња, вие сменивте име и ја предадовте државата за можно членство во ЕУ за минимум 25 години. Разбираш ли колку е далеку тоа, тоа е скоро 2/3 од постоењето на Југославија. Човек кој имал 20 години кога дошол на власт пред 5 години, дури и да почнеа преговорите пред 1 години би имал скоро 50 години кога би влегле во таа митска Европска Унија.
А најжалното е што Бугарија е во Европската Унија веќе 10+ години и немаат направено никаков вистински напредок. Никаков. Значи 25 години за да се влезе па уште некој 15-20 години за да се стигне тоа Европско ниво или на кратко детето родено вчера пред да отиде во пензија ќе ја види државата на кој било начин.
И тоа е НАЈОПТИМИСТИЧНОТО СЦЕНАРИО, реалното е далеку полошо. Е тоа е ЕУ, тоа е НАТО тоа се идеалите поради кои ја продадовте Македонија за да станете еуропејци НЕКОГАШ ВО ИДНИНАТА, можеби, се надеваме, ќе.