Насилство од наставник врз ученик

Кога ги слушам сега возрасните како зборуваат за наставниот кадар ми се гади. Епа не очекувај дека дете ќе има почит кон нив, и ќе ги гледа како авторитет ако возрасните не им удираат рецка.
Немаат почит зашто не заслужиле почит. Тие што заслужиле имаат, и без да кренат рака.

Da, odamna.
Ama toa bese lifehackot. I te ostava da igras GTA Vice City oti bese mamuren od Nokturno. Taka i si pochina od predoziranje so alkohol+kojznae sho.
Абе те остава, ја не знам која генерација си ти ама нас не уништи од мавање по врат, не посра. Среќа што уз муабет разбра дека сум му комшија на Влатко Темелков(ракометарот) и брат му Ане па он живеел со нив и викаше а ти си наше дете.

Еднаш кај намата го гледаме, го прашуе една постара жена каде ќе одиш он вика дома, одиме позади него и влева право у тоа малата биртија шо беше до пругата кај Лалата :D

Zosto da ne, tie deca se naviknati na takva disciplina od svoite majki i tatkovci pa sega koga se soocuvaat so nekoj postar kulturen shok im e i traumaticno. Mozebi treba i postarite istoto da go pravat, samo na mamichka deteto da ne mi se traumatizira. Novi generacii, novi metodi.
Леле кое психопрофилирање го направи. Во комбинација со релативизацијата, навистина ти е една од јаките страни на форумов! :D

Кога веќе го начна тик токот, во денешно време децата може да залутаат и на инстаграм, и на фејсбук, и на јутуб, па дури и на форумов....еве ако читаат вакви поддржувачи и промотери на насилство!

Тоа и го спомнав погоре. Немам друго логично објаснување за поддршка и промовирање на насилство како воспитна мерка, освен ако како мал не си бил задоен со тоа дека е правилен начин на воспитување и дека едноставно така треба и така мора и нема друг начин.
Нема оправдување на физичко насилство, ама треба да има парични казни за родителите ако самите не си ги воспитаат своите деца.

Има деца кои немаат ниту основно воспитување, им се качуваат на глава дома, и истото го прават и таму. Имав неколку школски за кои и ќотек беше блага мерка, еве за 2ца слушнав дека веќе се во затвор.
Автоматски споено мислење:

Немаат почит зашто не заслужиле почит. Тие што заслужиле имаат, и без да кренат рака.
Не би се согласил, имав прилика да слушам лош муабет за човек кој ми беше и мене професор, а жалбите се бидејќи барал премногу од детето. Тоа што го имав учено кај него и во сон да ме разбудиш го паметам, ама си бараше да го загрееш столот квалитетно.

Телефоните прават дефокус на наставата. Мислам дека не им е местото во (основните) училишта, може слободно и без телефони. Мамичките ако се загрижени, може да се јават во училиштето или кај класниот раководител во секое време, како што беше во мое време.

На сите им е поинтересно да играат игрици, да седат на некоја социјална мрежа или да слушаат музика, отколку да слушаат настава.

Инаку, синдикатите молчат за тортурата која ја трпат наставниците од страна на учениците. Никогаш никој ништо не зборува за тоа, а тоа е далеку посериозен проблем. Не е начин да се тепа и малтретира ученикот, но далеку од тоа дека младината ни е воспитана.

Телефоните прават дефокус на наставата. Мислам дека не им е местото во (основните) училишта, може слободно и без телефони. Мамичките ако се рагрижени, може да се јават во училиштето или кај класниот раководител во секое време, како што беше во мое време.

На сите им е поинтересно да играат игрици, да седат на некоја социјална мрежа или да слушаат музика, отколку да слушаат настава.

Инаку, синдикатите молчат за тортурата која ја трпат наставниците од страна на учениците. Никогаш никој ништо не зборува за тоа, а тоа е далеку посериозен проблем. Не е начин да се тепа и малтретира ученикот, но далеку од тоа дека младината ни е воспитана.
Па јас мислам барем ти ме разбра што сакам да кажам. Не е се црно и бело а како и секогаш сликата е таква, барем по првите страни на темата.

Леле кое психопрофилирање го направи. Во комбинација со релативизацијата, навистина ти е една од јаките страни на форумов! :D

Кога веќе го начна тик токот, во денешно време децата може да залутаат и на инстаграм, и на фејсбук, и на јутуб, па дури и на форумов....еве ако читаат вакви поддржувачи и промотери на насилство!
A tebe neizhiveanosta ti bleska.

Ае се собраа олд скул гардите да серат по детето. Као они коа биле вака, сеа се вакви и такви.
Ilce vie decinjata treba da sfatite deka na uciliste ne e demokratija tuku se uci za demokratijata. Tuka nesto se imate zbuneto i zatoa vaka.
Daleku od toa deka propagiram krvnicko tepanje( ova na klipot e daleku dakeku od toa), no po nekoja vospitna odvreme na vreme sigurno ne skodi, da se smiri de posto e temperamentno i im preci na ostanatite netemperamentni deca vo nastavata. Ne deka od eden samar ke mu bidi besto isven malce egoto povredeno. Poarno toa otkolku da se trgni po oficijalni kanali pa da go premestat vo dno od uciliste posle koe nikade nema da mozi da se zapisi, da mu stoi vo dosie deka e problematicno dete itn itn. Sega toa e manje bitno, na 18 ke mu smeni koga site ke se zapisat na fakultet a toj ili taa najdobro sto ke mozi e na kurs vo rabotnuckiot fakultet za da zemi diploma za zanaet nekoj. Ako voopsto i stigni do tamu, ako ne trgni po zaebani patista vo megjuvreme posto site deca tamu kade go prefrlile se ajde temperamentni.
P. S kako be denes site deca se temperamentbi, hiperaktivni. Nema ni edno nemirno. So sto gi ranat doma u pm.

У основно еднаш стоев на прозор од втор спрат од школото и у тој момент влезе наставничката и ме фати на дело, добив едно 2 добри рафални шамари, нит останав истрауматизиран и пореметен нит ништо. После тоа ми текна дека сум можел да загинам.

Еднаш исто влагавме преку прозор у училна пошто чистачките не пуштаа до одреден саат за влез у школо, мене и уште еден другар на дело не фати таа една караконџула што предаваше ОТП, после на часот така добро не понижи пред цел клас, ни се газеа од смеење сите. Без да не удри без ништо, не галаше. Озбилно, ме гали по глава и ме понижува пред сите.

Не дека од тие моменти магично престанав да стојам на прозори или да влагам низ истите ама некогаш е полесно така брзински да те воспита отколку да те седне и да те замара со зборење. 15 минути да ме гњави дека може да паднам и да загинам или 15 минути да ми збори дека не е културно да се прекачувам преку прозор.

У средно класниот млатеше како луд. Панче од фискултурно кој има слушнато за него.
Мене ми беше смешен иако дрмаше како Хулк. За твое добро. Не мавал шамари или боксови, може чакмак у глава, заушка, со клучеви у грб да те спука, да те раскубе за коса, да те поткопа за коса кај делот од слепоочницата, увото да ти го зголеми од тегнење и слично. Многу пати иам зборено за него, да не беше он голем дел од класот немаше ни да завршиме, голем дел и општо од сите ученици у фискултурно низ годините.
Он сееше физички страв.

Вака генерално гледано не е убаво да се тепаат деца па што и да направиле на часот, и ја не би сакал да видам видео каде рандом лик ми го шамара детето па што и да направило ова.
Ама ги оправдувам и професорите у денешно време, тоа копиљаците се преразгалени и нит поштуваат авторитет, нит постар човек, нит професор, нит човек со функција, буквално ништо не поштуваат. Како професорот да стекне авторитет и почитување кога самите родители немаат авторитет над своите деца. Верувајте дека ова е така и зема се поголем замав. Тој не го поштува татко му дома, па сакаш да поштува некој рандомец да му збори за планински венец у Норвешка или за дропки.
Полесно е телефонот у рака, тик ток, инстаграм, чет, хихихи хахаха.

Не дека ќутек е решение, само ќе си створи проблем професорот, сеа ќе има тужби, суспензии, бркање од работа, ќе биде изложен на ѕидот на срамот и слично со што само ќе му ја зголеми моќта на ученикот. Сеа моќта можеби малце е тежок збор ама ова ќе го повтори и на следниот професор, јас ќе праам што сакам на часот ти не смееш да ме пипнеш пошто ќе леташ од работа.

Глеам горе некој спомнал дека не смеат да бркаат од час. Можда најпаметно би било камери у училниците па на крај професорот да има оправдување зашто го избркал ученикот од час.
Или па, место да го тепаш, изнеси го на табла и понижи го пред цел клас да му се смеат за што и да напраил.
Ама па и така може да го јаде професорот, психичка тортура, едно друго.

Не дека слепо застанувам на страната на професорот, нормално дека и они не се светци, јасно е дека и они како и секој човек си имаат свои проблеми, нервози, у денешно време не е лесно да идеш на работа со чисти мисли ама и тоа не е оправдување да се иживљаваш врз деца или било кој што не ти е директно крив за твојот проблем.

Иако тука повеќе мислам дека детето е повеќе криво ама има и професори што за ситници може да се истурат безпотребно.

A tebe neizhiveanosta ti bleska.
Обично неизживеани се тие кои форсираат насилство врз послабите од нив и лечат фрустрации, ама ок.
Немам намера да идам во офтопици и лични препукувања како што уживаш да правиш во слободно време.

Абе те остава, ја не знам која генерација си ти ама нас не уништи од мавање по врат, не посра. Среќа што уз муабет разбра дека сум му комшија на Влатко Темелков(ракометарот) и брат му Ане па он живеел со нив и викаше а ти си наше дете.

Еднаш кај намата го гледаме, го прашуе една постара жена каде ќе одиш он вика дома, одиме позади него и влева право у тоа малата биртија шо беше до пругата кај Лалата :D
Djoni bese alkoholicar, i ne ni trebase nikogas da bide profesor.
Toj mavase deca u vrat posto mu bese dosadno u zivotot, bese mentish.

Megutoa, slucajot na OP, ne znaeme nisto za profesorot, ni zosto, ni kakov e.
I lugeto izbrzuvaat so sudenje za ova.

Mozebi ako lugeto go imaat videno najloshoto ponashanje na decata nema da bidat volku brzi so zaklucoci.

Najtrpelivite i najavtoritetnite se slucuva da udrat shamar koga decata se totalno socijalni gjubrinja.

Ako ja doznaeme stranata na profesorot deka bil takov, gi tepal decata oti ne znae da odgovori ili oti nema penkalo, peki.
Na kraj profesorot i vaka i taka ke si dobie sankcii.

Djoni bese alkoholicar, i ne ni trebase nikogas da bide profesor.
Toj mavase deca u vrat posto mu bese dosadno u zivotot, bese mentish.

Megutoa, slucajot na OP, ne znaeme nisto za profesorot, ni zosto, ni kakov e.
I lugeto izbrzuvaat so sudenje za ova.

Mozebi ako lugeto go imaat videno najloshoto ponashanje na decata nema da bidat volku brzi so zaklucoci.

Najtrpelivite i najavtoritetnite se slucuva da udrat shamar koga decata se totalno socijalni gjubrinja.

Ako ja doznaeme stranata na profesorot deka bil takov, gi tepal decata oti ne znae da odgovori ili oti nema penkalo, peki.
Na kraj profesorot i vaka i taka ke si dobie sankcii.
Ја од видеото можам да заклучам дека детево е тепано за курово здравје на наставникот ама ае да видиме.

Има деца кои немаат ниту основно воспитување, им се качуваат на глава дома, и истото го прават и таму. Имав неколку школски за кои и ќотек беше блага мерка, еве за 2ца слушнав дека веќе се во затвор
И кој е виновникот затоа што децата тебе ти се качуваат на глава?!
Ако ти не успееш да го скротиш своето сопствено дете и да се поставиш авторитативно кон него, не очекувај дека и наставникот ќе го направи тоа.

Или па, место да го тепаш, изнеси го на табла и понижи го пред цел клас да му се смеат за што и да напраил.
Ама па и така може да го јаде професорот, психичка тортура, едно друго.
До 5то сега не можат ни да ги казнат, а генерално и до средно.
До 5то колку што знам на крај немаат ни оцени, им пишуваат реферати со текст.
До средно ти е гарантирано дека ќе завршиш, задолжително е, нема останување, нема закани со кец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom