Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.815
Дневната 50м², спалната 10. Спалната и не мора сосема да е загреана.
До скоро, тој простор го греев со Беко, обична клима, 18000 btu
Begaj od sovetite na lepi, najiskreno.
Автоматски споено мислење:

Со Вестел како фирма имав за првпат искуство 2003, и тоа со нивни фрижидери и телевизори,и беа фантастични и по цена и по квалитет,инаку тоа беше една огромна Турско-Холандска фирма,и лично имам доста високо мислење за таа фирма,и навистина незнам од каде ви се овие забелешки кон нивните клими и врз основа на што,дајте аргументи зошто ги негирате а не рекла-казала..
Kupi si ti klima Favorit proizvedena vo Vestel i spodeli iskustvo.
Ne deli pausalni mislenja, moj sovet.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.738
Поени од реакции
7.228
Gi gledam nis mnogu kuki zgradi montirani Favorit i Beko klimi a kolko se dobri neznam.
Цената. Фаворит е поевтина и од Беко. Си реков, нема ваљда да даваат 5 год гаранција, ако често се расипува. А, мене ми е доволна и 5-ка, таква имав Беко, вршеше работа. Затоа помислив на 7-ца Фаворит, ама изгледа ќе одам на Вивакс. Сепак, средствата се ограничени

Член од
14 август 2018
Мислења
4.797
Поени од реакции
10.624
Само не Фаворит, така? Попусто му се израдував ја цената и гаранцијата
Јас имам Квадро(читај Вестел) обична веќе скоро 20 години!
Дали го задржале квалитетот не знам, ама дека беа ѕверски клими беа!

Член од
10 јуни 2015
Мислења
537
Поени од реакции
851
Begaj od sovetite na lepi, najiskreno.

Kupi si ti klima Favorit proizvedena vo Vestel i spodeli iskustvo.
Ne deli pausalni mislenja, moj sovet.
Јас не делам паушални мислења,туку вие,ти изгледа не знаеш да читаш или се правиш луд,со таков однос не кај мене,
Нема да ти пројде,а ако си пијам или си се збунил прочитај го постот пак... Па тогаш кажи нешто паметно,а само да тресеш замени

Цената. Фаворит е поевтина и од Беко. Си реков, нема ваљда да даваат 5 год гаранција, ако често се расипува. А, мене ми е доволна и 5-ка, таква имав Беко, вршеше работа. Затоа помислив на 7-ца Фаворит, ама изгледа ќе одам на Вивакс. Сепак, средствата се ограничени
Колку јас сум продал, бела техника,( Фрижидери и телевизори) од Вестел тие толку влакна на главата немаат и сите беа ок.

Само да додадам сите се свртеа кон роба од Турција,оти превозот е многу поефтини за разлика од Кина и царината е скоро 1% за разлика од Кина каде мислам оти беше 11%

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.815
Јас не делам паушални мислења,туку вие,ти изгледа не знаеш да читаш или се правиш луд,со таков однос не кај мене,
Нема да ти пројде,а ако си пијам или си се збунил прочитај го постот пак... Па тогаш кажи нешто паметно,а само да тресеш замени

Колку јас сум продал, бела техника,( Фрижидери и телевизори) од Вестел тие толку влакна на главата немаат и сите беа ок.

Само да додадам сите се свртеа кон роба од Турција,оти превозот е многу поефтини за разлика од Кина и царината е скоро 1% за разлика од Кина каде мислам оти беше 11%
Sega sme 2021 godina. Od taa pricina rasprasaj se ubavo pa deli soveti.
Vtoro, poveke od 50% repromaterijal na Vestel se uvezuva od Kina.
Treto carinskata stapka za klimi od Kina ne e 11%. I toa nauci go, posto delis pamet.
Mesas babi i zabi.

Член од
27 септември 2017
Мислења
72
Поени од реакции
127
Treto carinskata stapka za klimi od Kina ne e 11%. I toa nauci go, posto delis pamet.
Mesas babi i zabi.
Posto gledam deka skoro i da tvrdis deka klimava e kineska( favorit ), po tebe toa e dobro ili e losho?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.671
Поени од реакции
4.039
Mepso dobil 4 predupreduvanje od EU za vlecenje golemo kolicestvo na struja. Zamislete samo da ne izgasat od megunarpdnata mreza kakov kolaps ke dobie drzavata i za nivnoto nesposobno vodenje ccx
E toa e problem br1,tek sega na +10 temp.ami sto pravime na 0 i pod nula ....??

Член од
14 август 2018
Мислења
4.797
Поени од реакции
10.624
Mepso dobil 4 predupreduvanje od EU za vlecenje golemo kolicestvo na struja. Zamislete samo da ne izgasat od megunarpdnata mreza kakov kolaps ke dobie drzavata i za nivnoto nesposobno vodenje ccx
Па не може тек така да не исклучат! Струјата не е вода па во кофа или цистерна да ја ставиш. Сите земји се поврзани.
Интересното е, што ако од икс причини падне еден блок во РЕК, а ние немаме резерва на капацитет...
Има како домино да се рушат системите од Ѓевѓелије до Триглава. :D

Член од
6 април 2014
Мислења
5.089
Поени од реакции
6.456
Па не може тек така да не исклучат! Струјата не е вода па во кофа или цистерна да ја ставиш. Сите земји се поврзани.
Интересното е, што ако од икс причини падне еден блок во РЕК, а ние немаме резерва на капацитет...
Има како домино да се рушат системите од Ѓевѓелије до Триглава. :D
Nisto cudno i toa da se desi nema jaglen za rek bitola propadna tender. Akumulacite vo drzavata se na najnisko mozno nivo oti evn gi isprazni za prodaza na evtina struja minatitr godina dve. Znaci golemq e verojatnosta da dobieme eden shut down.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.797
Поени од реакции
10.624
Nisto cudno i toa da se desi nema jaglen za rek bitola propadna tender. Akumulacite vo drzavata se na najnisko mozno nivo oti evn gi isprazni za prodaza na evtina struja minatitr godina dve. Znaci golemq e verojatnosta da dobieme eden shut down.
Да ти кажам право, ќеиф голем ќе ми биде...
Да им го рушиме системот до Берлин и назад, цела централна европа у помрачење ден-два да ги оставиме!
Ипак они се тие кои ни местеа "про-европски" влади, не бутаа у нато на наша штета и финансираа квинслинзи и политики за нивна полза!
Бар ќе не пишува по нивните медиуми и ќе не пцујат како што ние нив ги пцуеме ;)
Нека прават анализи у европски совет како фирми на дуи(другарчињата нивни) го оштетиле ЕЛЕМ, како фирми на сдсСм-дпСмне го упропастиле РЕК или вајс-министерот за мали хидроцентрали што им ја кроеше енергетската политики и на Грујо и на Зајко!?

Член од
10 јуни 2015
Мислења
537
Поени од реакции
851
Mesas babi i zabi.
Од луге како тебе,ништо не примам ,а тоа оти носеле репроматеријали од Кина,прошетај малку,и не Лажи, ти нити си видел некој нивни производ а не па да го користиш,
ВАШАТА ДРСКОСТ И БЕЗОБРАЗНОСТ ГИ НАДМИНУВА СИТЕ ГРАНИЦИ,И НЕЗНАМ КОЈ ОД ВАКВИ ЛУГЕ КАКО ВАС БИ КУПИЛ НЕШТО,ЈАС СИГОРНО НИКОГАШ.

Kajgana Shop

На врв Bottom