Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
А, не ни знаев за предизвикот, а па и да знаев :toe:. Не ги гледам како дивеч да припитомување. Сфати го како расказ. Не се поистоветувам со ликовите што ги опишувам, само затоа што сметам дека имаат најголем процент за успех. Имам многу гадна грижа на совест која лошо ми влијае.
Се зезам само, гледам дека јасно ставаш дистинкција во расказите. И предизвикот не ни го сметам за предизвик, пошто самиот симбол што го носи ти ја потврдува тезата.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.028
Поени од реакции
24.652
Се зезам само, гледам дека јасно ставаш дистинкција во расказите. И предизвикот не ни го сметам за предизвик, пошто самиот симбол што го носи ти ја потврдува тезата.
Не мора да значи, може е топ девојка. Аватарот може нешто друго да значи. А и да значи тоа што мислиш ти, не знаеш дали под цел тој одбранбен механизам не се крие некое сентиментално девојче кое на жалост имало лошо искуство. Јас мислам дека е кул типка, и покрај тоа што ја иритира тоа што пишувам и потајно може и (благо) ме хејта.

Имам другарка, маж и ме мрази, а јас мислам дека тој е добар маж за неа и покрај тоа што знам дека ме мрази. Гледам максимално да сум објективен колку можам.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Не мора да значи, може е топ девојка. Аватарот може нешто друго да значи. А и да значи тоа што мислиш ти, не знаеш дали под цел тој одбранбен механизам не се крие некое сентиментално девојче кое на жалост имало лошо искуство. Јас мислам дека е кул типка, и покрај тоа што ја иритира тоа што пишувам и потајно може и (благо) ме хејта.

Имам другарка, маж и ме мрази, а јас мислам дека тој е добар маж за неа и покрај тоа што знам дека ме мрази. Гледам максимално да сум објективен колку можам.
Да ама не е натпревар за најкул типка тука, туку расправа на теза. Колку и да ти е кул презентацијата, ако се појавиш со нацистичко знаме на ракав на конвенција на Симон Визнетал центарот, нема да вроди многу со плод па макар била и за заштита на белите носорози. Или пак луѓе во ККК маски што продаваат цвеќиња за добротворни цели за болни деца, да се појават пред врата на некој црнец во Тексас, мислиш ќе погоди зошто му заѕвониле?

Или па типов:

Ако не сакаш да си погрешно сватен, облечи се прикладно :)

Иначе не го хејтам девојчето, само потенцирав дека несакајќи ти ја потврди поентата.

А што се однесува до маж и на другарката, може и не те мрази, може само се плаши од тебе.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.129
Поени од реакции
30.221
Да ама не е натпревар за најкул типка тука, туку расправа на теза. Колку и да ти е кул презентацијата, ако се појавиш со нацистичко знаме на ракав на конвенција на Симон Визнетал центарот, нема да вроди многу со плод па макар била и за заштита на белите носорози. Или пак луѓе во ККК маски што продаваат цвеќиња за добротворни цели за болни деца, да се појават пред врата на некој црнец во Тексас, мислиш ќе погоди зошто му заѕвониле?

Или па типов:

Ако не сакаш да си погрешно сватен, облечи се прикладно :)

Иначе не го хејтам девојчето, само потенцирав дека несакајќи ти ја потврди поентата.

А што се однесува до маж и на другарката, може и не те мрази, може само се плаши од тебе.
Se gubis malku.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Можда не викам не, вишак слободно време ми се појави :)
Ќе ме снема набргу

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Најјакиот момент е што бев, секако имав договорено за таму од претходно, ама сега отворам без да знам што тука сте пишувале.
Се зезаме малку, туку претпоставувам си генерација која пораснала со Дина на Линч, а сега со новиот имаме одличен за новата генерација, па малку за холивуд и архетипот, Пол Атреидис е изложен на Гом Џабар тестот, раката во кутија која му предизвикува голема болка, ако му се препушти на нагонот, рефлексот да ја извади, ќе добие отровна игла во врат, тестот е дали неговата свесност е појака од инстинктот, дали е човек или животно. Ретко кој го поминува тестот според Херберт.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Можда не викам не, вишак слободно време ми се појави :)
Ќе ме снема набргу
Кој си бе ти Јамајка прв пат те гледам, ама тоа не те спречило да седиш до 5 сабајле да ми го анализираш аватарот :ROFLMAO:

Браво за тебе штом цела ноќ си ја поминал мислејќи на мене, јас на тебе помислив точно 0 пати.

Нека те снема побрзо.

@Sussaro воопшто не те хејтам јас тебе ниту па ме засега што мислиш за жени и мажи и било што во светот, секој има право да има мислење и истото да го каже. Тоа што го хејтам е што ја потпалуваш веќе изразената мизогинија на форумов и им го одврзуваш јазикот на разни скапаници тука што после одат и харасаат женски на форумов или се дрзнуваат да дегустираат фекалии ничим изазвани како што имаше привилегија да посведочиш.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Кој си бе ти Јамајка прв пат те гледам, ама тоа не те спречило да седиш до 5 сабајле да ми го анализираш аватарот :ROFLMAO:

Браво за тебе штом цела ноќ си ја поминал мислејќи на мене, јас на тебе помислив точно 0 пати.

Нека те снема побрзо.

@Sussaro воопшто не те хејтам јас тебе ниту па ме засега што мислиш за жени и мажи и било што во светот, секој има право да има мислење и истото да го каже. Тоа што го хејтам е што ја потпалуваш веќе изразената мизогинија на форумов и им го одврзуваш јазикот на разни скапаници тука што после одат и харасаат женски на форумов или се дрзнуваат да дегустираат фекалии ничим изазвани како што имаше привилегија да посведочиш.
Типичен пример на препич, која не само што ја долови поентата за однесување на девојка на која мрсул не заслужува да се фрли и вредна за спомнување само да се каже од каде доаѓа генерализацијата за жените.

Не златна, не седев за тебе цела ноќ, работам претежно навечер и кога имам повеќе време јадам фекалии за личности за кои не вреди ништо повеќе одколку да се спомнат во контекст на фекалии.

И да, мислев на тебе 5 пати, мислев која е оваа легенда која ставила шовоностички аватар, а се жали што се понашаат сељачки со неа.

И не, пак не те хејтам, зошто да те хејтам кога многу фино и без да се мачам продолжуваш да ја доловуваш цела поента.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Zenska vo ralno ili fantasticno scenario na avatar = shovinisticki avatar.
Тоа е Дарлинг, поготово кога другите жени застанат позади ваквото понашање, се дава шлаг на тортата. И да, агресивен и шовинистички е аватарот, симболизира инсект кој го јаде партнерот. И не заслужува ништо подобра реакција.

Замислувам како би реагирала во обратниот случај. Објективност 0. Не се чудете зошто генерализација :)

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.138
Поени од реакции
10.149
Daj ti spodeli prva kolku te sobrale tebe pred da go najdis toj praviot, pa posle mozi i toj ke si ja otvori dusata :sneaky:
Mene mozebi me sobiraa posle praviot od koa go najdov...haha..taman dovolno, no trebase uste malku;):P
Kako bese ona - Ne mi e krivo sto davav, krivo mi e sto ne nudev:pos:

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205

Kajgana Shop

На врв Bottom