"Освестени" подразбира ново мислење, резонирање од претходното. Моето мислење за глобалното затоплување не е ново, јас ги подржувам старите тврдења дека глобалното затоплување не е процес предизвикан од човекот, туку си е природен циклус и сега ќе имаме глобално заладување. За разлика од мене, ти тврдиш нешто ново, значи автоматски ти се сметаш дека си освестен.Со години се разводнува дискусијата за глобалното затоплување, па вакви како Бафра освестени од некој ебиветарски сајтови ќе ти серат на глава глупости од тоа што му го сервираат.
Пази сега, тврдиш дека 40 години потплаќаат политичари и научници.Значи 40 год, одговорните во системот тврдиш дека не работеле за тоа што биле платени и избрани.40 години е свесен дека ние предизвикуваме глобално затоплување, но 40 години плаќаат политичари и научници да спреведуваат спротивни политики.
1. Зашто тогаш Ексон ти е крив, а не научниците и политичарите ?
2. Како можеш после вакво тврдење дека научниците и политичарите се нечесни, повторно да им веруваш на нивните сегашни тврдења ??? Да веруваш на некој што со децении те манипулира, ако тоа е нормално, тогаш јас прифаќам да ме ставаш во групата на ебиветри. А реално кој е ебиветар, тоа си е друго.
3. Ако политичарите и научниците 40години работеле како ќе им кажат и лажеле, зашто сметаш дека сегашниве се различни од претходните? Зашто сметаш дека сега истото не се случува, но лоби групите само смениле производи кои повторно само тие ќе имаат корист! Сегашниве научници се почесни и поморални изгледа, помалку пари ги интересираат
Од каде ова тврдење, кога не се осакатува, напротив уште повеќе се иде натака. Глобалниот ресет баш тоа е целта. Последиците од сето тоа не знам дали се согласуваш и ги прифаќаш. Јас да, прифатливо ми е повеќе од милијарда народ да настрада, бидејќи штом се однесуваме полошо животните, поглупи сме од нив, тогаш и заслужено и покорисни ќе сме 2метри под земја.Главен проблем е што сега се осакатува планот за Green New Deal. Практично ќе му ебат мајката и ќе излези ни риба ни девојка.