Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
За титулата прв конкурент е Интер потоа според мене се Јуве,Рома,Фиорентина а Милан треба да направи страшно добра серија за да се вклучи во борбата за титула

Денес во 20:30 се игра дерботи за Италија!
Вечерва во кафичи другарите ме прашаа шо да го типуваат овој натпревар и му викам.. пишете го 1, x или 2.. или усте подобро 0-2 гола или 3+ :)
И јас се збунив а ги збунив и нив.. :)
Мислам дека ќе биде ова дерби на сезоната.. важен натпревар за борбата за титулата.. па се можи да се очекува.

машала ИКСОВИ ова коло ...
Х Х Х

1-1 дефинитивно :smir:

И сепак заврши 1-1!

Ах Рома Рома, дегени едни како не тепавте бе!
Ситуацијата на табелата останува статус кво освен Фиорентина која се проби.
Ај нерешениов резултат нека им биде за памет на Рома.

У курац, стварно... многу ме изнервираа.

Ги пушташ втора лига, да научат да играат фудбал, да се искалемат... тие пак исто. Акција, шо е то акција, аман!?!?!
Можно ли е да дадете гол а да не е од одбиена топка?
Победете не ми е криво, сакам да видам дека знаете да играте фудбал, не рагби туку фудбал.

Многу ми е криво затоа што Интер изигра перфектно во одбрана, немаа ама нити една грешка. Киву конечно ја крена формата, Маикон стандарден, Самуел потсеќа на игрите во Рома кога беше невозможно да се помине. Дозволи само една топка да стигне до Трезеге и тоа беше се. Кордоба исто така супер. И на крај примивме гол од несреќно одбиена топка, епа фак ју џуве.

У курац, стварно... многу ме изнервираа.

Ги пушташ втора лига, да научат да играат фудбал, да се искалемат... тие пак исто. Акција, шо е то акција, аман!?!?!
Можно ли е да дадете гол а да не е од одбиена топка?
Победете не ми е криво, сакам да видам дека знаете да играте фудбал, не рагби туку фудбал.

Многу ми е криво затоа што Интер изигра перфектно во одбрана, немаа ама нити една грешка. Киву конечно ја крена формата, Маикон стандарден, Самуел потсеќа на игрите во Рома кога беше невозможно да се помине. Дозволи само една топка да стигне до Трезеге и тоа беше се. Кордоба исто така супер. И на крај примивме гол од несреќно одбиена топка, епа фак ју џуве.

Ќути маикон и чиву висеја како мали деца покрај паладино и недвед.
Немаше добра акција за то шо во одбрана игравте бункер од ко дадовте гол по несреќната офсајд стапица на григера. На шо личи онаа формација со петмина во одбрана. ко да ги гледа м каљари или торино да играт.

интер требаше да тепа со 3 или 4 разлика,ама интер си е интер.

milo mi e so zavrsi X barem site si ostanaa na ista pozicija inaku so kiksot na Milan , inter ke se oddelese mnogu.
Vaka e podobro .

Маикон излета еднаш, еднаш. Колку топки освои и колку контри поведе?

Киву беше незапирлив, не го поминаа, не направи погрешен пас. Едино беше надскокан од Јакинта, нормално тој е еден од најдобрите скок играчи и е 10 см повисок од романецот. Така падна голот, кој Каморанези мудро го прерачуна со равекнака: синус од алфа, помножено со силината на ударот на топката под агол од 46 степени, и притисокот на воздухот во топката од 0.2 бари по траекторија и правец север југ... ќе помине низ нозете на Самуел и притоа ќе го закачи доволно, за да му го смени правецот и топката да заврши во небранетиот дел од голот.
За одбраната нема што повеќе да правам муабет, перфектно изиграа момците... не беа лоши и Јуве но премногу форсираа на офсајд стапици, добро што судиите во својата соба сеуште ги чуваат постерите на генерацијата на Јуве од 72, па судеа офсајд и кога не беа во право.

Како и да е се виде на кој повеќе му значи бодот, на играчите што си заминаа одма во соблекувална или на тие што се радуваа како мали деца, кои тепале во јуниор купот.
...

дали се радувале или не не е важно, секоја утакмица е важна и секој бод е важен. со овој тим Јуве неможеше нешто повеќе да бара, а Интер што си дозволи да не даде гол од некои изгледни ситуации незнам што да кажам. Буфон е еден. закон.

иначе сите можат вода да му носат на Киелини, мајстор, еднаш не го поминаа, топка можда ќе помине али човек не. како ќе го кркаше Ибра на крај да не избегаше.....:toe: поздрав

Повелете!

f_tabelam_2a975b9.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom