Друже, ало, па само со сликава се демантираш, да не си грешка некоја. Сликите мои беа ставени
за да се спореди одбраната од тогаш кога нели Конте исто примал многу голови и тоа тука како некаков репер го стававте, со одбраната сега која исто прима многу голови.
На овие резултати ти што си ми ги ставил, знаеш на кои натпревари само играше најдобрата дефанзивна тројка ? Аталанта гости и Реал дома каде играа и со играч мање од прво, толку,
2 од 8 натпревари, и ако се додадат и тие пред овие од стартот, на 90% од тие мечеви Интер не играше со најдобрата дефанзивна тројка, што сезонава па не е случај. На Реал гости со дамбо им излеговме, на Менхенгладбах дома со Коларов и Дамбо. Башка репките ги земаш сеа ко репер, што не земаш за лани кога немаше пауза меѓу 2 сезони, и имаше ултра збиен распоред цела година поради ковид кризата и практично играа цело време на 3-4 дена.
Замисли, одбраната на Конте составена у 90% од мечевите истиов овој период лани во Серија А, со 2ца или еден од Коларов, Дамбросио и Ранокија, примила гол повеќе, или 2 сеа да не проверувам, од убедливо најдобрата дефанзивна тројка на Интер а можда и у Италија.
Имаше некоја статистика, у први 7 или 8 кола лани примиле број на голови ист ко у следните 20, у тој стил беше нешто, односно споредбедно одбрана со Ранокија, дамбо и Коларов vs онаа со Скринијар, Де Фрај и Бастони ( одбрана која сезонава нас ни игра од старт ).
Сликите беа ставени за тоа, да се види дефанзивната тројка од тогаш, бидејќи така се тераше тој муабетт, така ми викавте, зашто се замарам со одбраната сега кога и лани на старт истата била хаос. Била, зашто види кој играше, и пак ако споредиме нели, не дека примиле многу повеќе од онаа одбрана која до ова лето га-зе-ше. За само едно лето истата одбрана од лани, зборам генерално тимски, не дека бранат само тие тројца назад, се понаша дезорганизирано и аматерски, прават грешки и константно дозволуваат шанси и голови.
Може ете поатрактивниот и понепичкарскиот Инзаги ни донел понапаѓачки фудбал, ама ни ја донесе и истата игра од Лацио кога е у прашање одбраната, игра која него стандард секоја сезона во Италија му носеше 50 примени голови, и бар до сеа, така делуваме, шашаво, а иаме уиграна дефанзивна од лани.
И како да не споредуваме, а што да праиме, кога се истите играчи, истата формација, а одбраната е 10 пати полоша од онаа која нам ни донесе титула. Ме боли кур што ви е преку кур од Конте, прво форум е и кој што сака на темава поврзано со Интер може да си пишува и лесно може да се заобиколи, второ, он беше тренер до лани, по негов терк играа одбрана, играчите се скоро истите при бранење, мора да се влечат тие паралели и логично е да се влечат патем, не знам на која основа ти смета тебе тоа. Интер без стабилна и добра игра во одбрана н-и-к-о-г-а-ш нема мене, тебе и остали тука да не израдува со Скудето.
Aко и ова не ти е доволно, погледни ги
сите сезони на википедија каде Интер беше првак откако ти си почнал да навиваш за тимов, во секоја година имаа помалце голови примено од одиграни наптревари. Претпоставувам и сезоните со Спалети беше ист случајот, не беа прваци, завршуваа во топ 4, али прилично сум убеден дека барем у контекст на примени голови стоеа супер, подбро дури од оној Интер на Конте.