Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама штити од смрт од ковид.
...тоа никој не може да го потврди за антиковид вакцините секој со свој имунитет, кај некои може има бенефит, кај некои може да има влошување, па и последици дури и фатални,Штити.
Project Veritas маме ебава
Не ги остава на мира сите научници што работат во Фајзер.
Ново видео, Фајзеровци знаат дека вакцината не создава воопшто антитела кај некој луѓе и не ги ни интересира зошто/како се случува тоа.
...а која би била разликата и предноста?вакцината не е развиена од фајзер него од бионтек Германија, гледаш ли ти воопшто нешто дали е вистина или фејк пред да постираш?
...а која би била разликата и предноста?
... проѕирна тактика,
прво ќе дадат висок % на ,,гарантирана,, заштита со антиковид вакцина за да ги пробијат сите пречки за нејзино одобрување, акредитирање, па и задолжителност, за да после тој чекор одобрен од релевантни институции ФДА, ЕМА, го намалат секој ден тој висок % на заштита за да се одобрат нови бустер дози, како оправданост на тој намален % на заштита поткрепено со ширење страв од хоспитализација и смрт како дополнителен психолошки притисок, за ,,трошење,, на нови и нови произведени количини антиковид вакцини,
...лично јас не гледам тука напредок на медицината и грижа за човечкото здравје, туку первезно завземање позиции за богатење и стабилен светски пазар за продажба на антиковид вакцини, граден врз ширење страв од хоспитализација и смрт, бркање од работа, дискриминација во сите сфери, локдауни и забрани кои не држат вода и сето тоа подржано меѓу фирмите производители, власта на секоја држава и светските здравствени инатитуции кои финасирани од истите законски го спроведуваат,
... медицина тука нема, нема одговори за несакани ефекти од антиковид вакцини, нема напредие во измена на нивна структура за несаканите реакции или пронаоѓање на проблемот на реинфекции и трансмисија, истите антиковид вакцини со бустер неограничени дози не е медицинско решение, така не се решава пандемија, така се почнува геноцид на човекот!
Чисто информативно Израел имаше под 1% стапка на смртност и пред вакцините.А што Англија со под 1% стапка на смртност у последните 5 месеци нема имунитет? Имунитет на стадо е ако има 0 инфекции? Бре бре, перфекционисти.
Еве Рон си го тера наративот на Филипче, народот е крив, недоволно вакцинирани, доцна доаѓаат, сами се лечат и со некој очаен обид од хумор. Тој си ја натаму тера дискусијата пошто така му одговара, а не дека им се грешат лекарства, ги предозираат со антибиотици, познаник врски фаќаше да му дозволат негов роднина сам да се избања таму после 15 дена легање во кревет и си почина човекот, 500 денари тарифа за да им се однесе кеса со овошје, вода и сокови, живи да изгорат во тие лимени конзерви.
Во период од 6 август до вчера, на територија на државата починале 1.382 пациенти. Од нив 1.149 односно 83 отсто не биле вакцинирани, а само 17 отсто, односно 233 лица, примиле вакцина.
Ронче ја сум прележан и вакциниран и ги убедив сите постари околу мене да се вакцинираат само за недај боже да дојде до хоспитализација. Каде гледаш ти пропагнда контра вакцинација?Не знам каде си видел дека јас го терам наративот на филипче? Твоето мислење е малце контрадикторно, ем веруваш дека здравството тука е нула за што се сложувам, ем форсаш пропаганда контра вакцинација. Што сакаш да кажеш не ми е јасно?
Значи ем веруваш дека е никакво здравството, ем мислиш дека вакцината не е решение. Така да со тоа сфаќање ако завршиш во болница и да плаќаш некому 500 ден за кеса овошје е твој проблем. Ти имаше избор на маса, вакцина или болница. Ти бираш болница, така да не знам што се жалиш.
Еве ти линк од детални статистики на заразени, прележани починати. Така да, штом имаш избор на маса не се буни како си обесправен после.
![]()
МЗ: Една четвртина од заразените со ковид-19 биле вакцинирани со две дози
Во период од 6 август до вчера, се потврдени 40.208 граѓани позитивни на ковид-19, од кои 25 отсто биле целосно вакцинирани, односно 10.066 лица. Според статистика за изминативе два месеца, 30.142 граѓани, односно 74,9 отсто од позитивните на ковид-19 не биле вакцинирани. Од вкупно 1.382...www.mkd.mk
Добро прочита што имам напишано, пробувам да ти објаснам дека вакцинација+добро здравство придонесува до доста голема намалена смртност и дека неможеш само едното да форсираш. Кај нас немаш ни з од здравство нити пак нешто се подобрува. Нема да биде ни последна пандемија нити пак да се појави некоја мутација што ќе бајпасира заштитата од вакцините.Муабетов со здравствово ми кажува дека у Шпанија Италија и УК научиле докториве како да лечат Ковид. Вакцината пошто везе нема, побитно било лечењето и ете бројкиве се резултат на едногодишното подобрување на знаењата на докторите во овие земји каде што бројот ма заразени е 10 пати поголем од лани а умрените се во најлош случај исти.
Ронче ја сум прележан и вакциниран и ги убедив сите постари околу мене да се вакцинираат само за недај боже да дојде до хоспитализација. Каде гледаш ти пропагнда контра вакцинација?
Јас ти велам дека смртноста е толку голема кај нас заради болниците ти ми дрдориш тука неповрзани работи. Секако дека вакцините помагаат, но треба и паралелно да се подобрат колку толку условите во болница.
Дали воопшто читаш некој што напишал или ти автоматски ко потпросечен Македонец на фејсбук само наслов или вовед читаш? Имаш некоја кутија околу главата каде што недозволуваш ништо повеќе да размислиш и имаш замислено дека секој пост е едно исти.
Добар дел од работата пред неколку години ми беше статистика така да немора да ми постираш, доста подобро од тебе ја следам и разбирам. Ти неможеш да разбереш дека според статистика прележан е позаштитен од вакциниран па тука ќе постираш статистики.
Еве објасни ми како кај нас има толку починати вакцинирани, а во другите земји не е толку голема?
Добро прочита што имам напишано, пробувам да ти објаснам дека вакцинација+добро здравство придонесува до доста голема намалена смртност и дека неможеш само едното да форсираш. Кај нас немаш ни з од здравство нити пак нешто се подобрува. Нема да биде ни последна пандемија нити пак да се појави некоја мутација што ќе бајпасира заштитата од вакцините.
Ама полесно е да се правиме паметни.
Pa si se znae so e kolektiven imunitet, ima definicija za toa, se uci uste vo osnovno. Prilicno konkretna e rabotata.А што Англија со под 1% стапка на смртност у последните 5 месеци нема имунитет? Имунитет на стадо е ако има 0 инфекции? Бре бре, перфекционисти.