Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Како на пример???....ајде наведи троица барем :wink:

Касиљас кој го направи ваков голман...Милан или некој друг дан го направија?! Раул и Гути знаеш од која школа потекнуваат или не? Мориентес такоѓе, Рамос па да не збориме...а за 1-2 год. ќе бидат и Гаго, Хигуаин и Марсело. Но дај да не забегуваме од темава!

Ќе ве замолам, живи Бога, да не навлегувате во дребулии и да се држите до темата.

Ova kolo na Milan ne mu begaat tri boda , i toa 1-1 !!!
Juve-Inter ke si odigraat 1:1 , nereseno .
A za Roma 2 so edno malo 3+ :smir:

p.s. FORCA MILLLAAAAANNNNN!!!!!!

Размислував и ова е најприкладно овде...

„Il grande mafiozo“, Лучијано Моџи:vozbud: :

Многу сум итар
Поранешниот директор на Јувентс, Лучијано Моџи во едно интервју промовирајќи ја својата книга ја објаснува целата ситуација околу минатогодишниот скандал кој го потресе италијанскиот фудбал.

Во текот на интервјуто, водителката се обидуваше да го испровоцира Моџи да даде што повеќе детали за аферата, но стариот волк. Моџи елегантно ескивираше.

"Во фудбалот потребна е итрина, кој раководи со голем клуб потребно е да си го чува грбот. Италијанскиот телеком и Масимо Морати ме шпионираа во корист на Интер. Сум зборувал со луѓето кои ги одредуваат судиите, а тоа не само што не е забрането туку некои многу повеќе контактирале со нив, а тоа се луѓето од Интер", вели Моџи.

Тој се пофали дека успеал да создаде моќен тим, дека дури девет фудбалери кои тој ги ангажирал настапиле во финалето на Светскиот куп во Германија и дека тоа е мајсторство кое треба да се почитува.

Водителката го цитираше голманот Анџело Перуци, кој своевремено изјавил:

"Моџи беше овчар со свое стадо. Ние пасевме не прашувајќи дали тревата е забранета или, но се едно ние бевме задоволни".

На ова Моџи едноставно одговори:
"Перуци не е во состојба да состави таква реченица".

Misam deka vo Italija e reseno Inter ke bide sampion i deka drugive samo ke se obiduvaat ama nema da izdrzat.
I vo germanija isto Baern ke bide i kaj na s Rabotnicki.
Anglija i Spanija ne se znae niso

Рано е да се збори кој ќе биде шампион ...

Да да, стварно тука се Милан, кои заостануваат двојно уште по 10 кола.
Исто така и Рома и Лацио ииии Аталанта и Торино...

Па дај ве молам... едина конкуренција се Рома, но со играчкиот кадар кој го поседуваат немаат шанса против Интер. Добри состави имаат и Лацио и Фиорентина но со оглед на тоа што сакаат да успеат во другите натпреварувања... немаат никакви шанси.
Јуве е со добар старт, но само праашање на време е до кога. За дербито не се замарам многу бидејќи знам дека нема да смени многу. Иако сите типуваат на двојка, сепак Јуве ќе си остани со 3те поени, кои ништо нема да сменат, пред на се уште преку 20 натпревари.
Што би се рекло долга е нивата, ама кој да ја жнее?:)

Фиорентина во моментов заостанува 1 бот зад ИНТЕР утакмица повеќе (сега со лацио)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom