Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На агенција Рејтинг е оваа анкета?
Тие прилично сомнителни ми се ако се земе предвид кој им е газда :D
Да беа сомнителни немаше повеќе од деценија ипол да имаат над стотина домашни и странски клиенти. А ова е една од причините:

Не знам дали е само до мене, ама кога и да слушнам „Тимчо“ ми личи ко некој да вика „гревчо“. :pos: Веројатно и Златко не е совршено име, ама овој кој го крсти, кој го запусти?!

Ќе гласав за Тимчо Муцунски ама главата со телото не му е баш пропорционална и + не живеам во Аеродром.

За сооднос глава-тело, противкандидатот на Тимчо, Галичанецот Цанде е неприкосновен, не само во Аеродром, туку општо во Скопје.

Тимчо е деминутив од некој дедо Ефтим, како што впрочем милуваат да крстат деца во истокот на нашата држава и да ги при тоа ошутуваат трајно.

Да беа сомнителни немаше повеќе од деценија ипол да имаат над стотина домашни и странски клиенти. А ова е една од причините:

Рејтинг почна да погодува, откако СДС почна да победува. :)

Не е и кај нив се така прекрасно како што ни претставуваш.

Почнувајќи од катастрофалното истражување за изборите во 2014, каде според нив требаше да води Стево во прв круг. Имаа промашување и околу референдумот во Центар.

Потоа на последните претседателски, кога според нивните истражувања во прв круг требаше Стево да води 5% пред Гордана, а на крај водеше само неколку промили.

Ова е од 2017, кога СДСМ се во најголем налет и имаат комплетна контрола врз се и нормално нема потреба да лажат. Дај ми да видам од претходните избори каква им е прогнозата, за референдумот, за изборите 2016.

Еве сакаш ли со мене кладба дека Шилегов ќе освои помалку од 46% ( ако сакаш и со статистичка грешка 44%) во 1000`ка да кажеме? 46% се 105 000 гласови, таа бројка Шилегов не ја гледа.

Ниту Левица ќе биде под 10%, ниту онаа Ана ќе има 4.5% , ниту ЛДП/ДОМ ќе бидат под 4%, зависно од тоа каква е гледаноста на дебатите и Тортевски со твоја треба да има некој 2-3%. итн ...

Единствена недоумница беше дали Ана или ЛДП/ДОМ се тројанскиот коњ на муртинецот. Со тоа што цело време ја бустаат првата а ги издишуваат вторите одговорот е горе доле даден.

Последно уредено:
За сооднос глава-тело, противкандидатот на Тимчо, Галичанецот Цанде е неприкосновен, не само во Аеродром, туку општо во Скопје.
Го згуглав овој да видам кој е и ми текна дека го иам видено на неколку видеа особено на она кога се здтка на Слободен печат, лоол.
Сепак, не ми делува дека соодносот на главо-тело е нешто несекојдневно кај него, напротив, нормално ми изгледа.

Рејтинг почна да погодува, откако СДС почна да победува. :)

Не е и кај нив се така прекрасно како што ни претставуваш.

Почнувајќи од катастрофалното истражување за изборите во 2014, каде според нив требаше да води Стево во прв круг. Имаа промашување и околу референдумот во Центар.

Потоа на последните претседателски, кога според нивните истражувања во прв круг требаше Стево да води 5% пред Гордана, а на крај водеше само неколку промили.
Еве и додека ВМРО беше на власт

2013:
FB_IMG_1634063336582.jpg

2011:

Имаше и за неделник Форум во 2008 за парламентарни и тоа ептен прецизни. Точно е дека во 2014 не се прославија, ама shit happens. Во 2019 тоа е во рамки на статистичка грешка. Не се сеќавам дека имало за референдумот ви 2015, ама добро е познато дека излезноста според избирачкиот список воопшто си нема врска со резидентото население во државата.

Истотака интересно е дека до пред неполна деценија ВМРО им биле најредовен клиент. :D

Ова е од 2017, кога СДСМ се во најголем налет и имаат комплетна контрола врз се и нормално нема потреба да лажат. Дај ми да видам од претходните избори каква им е прогнозата, за референдумот, за изборите 2016.

Еве сакаш ли со мене кладба дека Шилегов ќе освои помалку од 46% ( ако сакаш и со статистичка грешка 44%) во 1000`ка да кажеме? 46% се 105 000 гласови, таа бројка Шилегов не ја гледа.

Ниту Левица ќе биде под 10%, ниту онаа Ана ќе има 4.5% , ниту ЛДП/ДОМ ќе бидат под 4%, зависно од тоа каква е гледаноста на дебатите и Тортевски со твоја треба да има некој 2-3%. итн ...

Единствена недоумница беше дали Ана или ЛДП/ДОМ се тројанскиот коњ на муртинецот. Со тоа што цело време ја бустаат првата а ги издишуваат вторите одговорот е горе доле даден.
Шилегов ќе биде испот 40%. Перо ќе има солидни 13-14%.Данела околу 38%. Во втор круг да ела ќе тепа затоа што вмро во прв ќе ги освои гази, ѓолче, бутел. Во Аеродром очекувам втор круг меѓу Тимчо и таа од Левица

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom