Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
На агенција Рејтинг е оваа анкета?
Тие прилично сомнителни ми се ако се земе предвид кој им е газда :D
Да беа сомнителни немаше повеќе од деценија ипол да имаат над стотина домашни и странски клиенти. А ова е една од причините:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.088
Поени од реакции
37.506
Не знам дали е само до мене, ама кога и да слушнам „Тимчо“ ми личи ко некој да вика „гревчо“. :pos: Веројатно и Златко не е совршено име, ама овој кој го крсти, кој го запусти?!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.895
Поени од реакции
50.502
Ќе гласав за Тимчо Муцунски ама главата со телото не му е баш пропорционална и + не живеам во Аеродром.
За сооднос глава-тело, противкандидатот на Тимчо, Галичанецот Цанде е неприкосновен, не само во Аеродром, туку општо во Скопје.

Тимчо е деминутив од некој дедо Ефтим, како што впрочем милуваат да крстат деца во истокот на нашата држава и да ги при тоа ошутуваат трајно.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.402
Поени од реакции
14.813
Да беа сомнителни немаше повеќе од деценија ипол да имаат над стотина домашни и странски клиенти. А ова е една од причините:

Рејтинг почна да погодува, откако СДС почна да победува. :)

Не е и кај нив се така прекрасно како што ни претставуваш.

Почнувајќи од катастрофалното истражување за изборите во 2014, каде според нив требаше да води Стево во прв круг. Имаа промашување и околу референдумот во Центар.

Потоа на последните претседателски, кога според нивните истражувања во прв круг требаше Стево да води 5% пред Гордана, а на крај водеше само неколку промили.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.792
Поени од реакции
8.500

Ова е од 2017, кога СДСМ се во најголем налет и имаат комплетна контрола врз се и нормално нема потреба да лажат. Дај ми да видам од претходните избори каква им е прогнозата, за референдумот, за изборите 2016.

Еве сакаш ли со мене кладба дека Шилегов ќе освои помалку од 46% ( ако сакаш и со статистичка грешка 44%) во 1000`ка да кажеме? 46% се 105 000 гласови, таа бројка Шилегов не ја гледа.

Ниту Левица ќе биде под 10%, ниту онаа Ана ќе има 4.5% , ниту ЛДП/ДОМ ќе бидат под 4%, зависно од тоа каква е гледаноста на дебатите и Тортевски со твоја треба да има некој 2-3%. итн ...

Единствена недоумница беше дали Ана или ЛДП/ДОМ се тројанскиот коњ на муртинецот. Со тоа што цело време ја бустаат првата а ги издишуваат вторите одговорот е горе доле даден.

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
За сооднос глава-тело, противкандидатот на Тимчо, Галичанецот Цанде е неприкосновен, не само во Аеродром, туку општо во Скопје.
Го згуглав овој да видам кој е и ми текна дека го иам видено на неколку видеа особено на она кога се здтка на Слободен печат, лоол.
Сепак, не ми делува дека соодносот на главо-тело е нешто несекојдневно кај него, напротив, нормално ми изгледа.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Рејтинг почна да погодува, откако СДС почна да победува. :)

Не е и кај нив се така прекрасно како што ни претставуваш.

Почнувајќи од катастрофалното истражување за изборите во 2014, каде според нив требаше да води Стево во прв круг. Имаа промашување и околу референдумот во Центар.

Потоа на последните претседателски, кога според нивните истражувања во прв круг требаше Стево да води 5% пред Гордана, а на крај водеше само неколку промили.
Еве и додека ВМРО беше на власт

2013:
FB_IMG_1634063336582.jpg

2011:

Имаше и за неделник Форум во 2008 за парламентарни и тоа ептен прецизни. Точно е дека во 2014 не се прославија, ама shit happens. Во 2019 тоа е во рамки на статистичка грешка. Не се сеќавам дека имало за референдумот ви 2015, ама добро е познато дека излезноста според избирачкиот список воопшто си нема врска со резидентото население во државата.

Истотака интересно е дека до пред неполна деценија ВМРО им биле најредовен клиент. :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.309
Поени од реакции
84.457

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Ова е од 2017, кога СДСМ се во најголем налет и имаат комплетна контрола врз се и нормално нема потреба да лажат. Дај ми да видам од претходните избори каква им е прогнозата, за референдумот, за изборите 2016.

Еве сакаш ли со мене кладба дека Шилегов ќе освои помалку од 46% ( ако сакаш и со статистичка грешка 44%) во 1000`ка да кажеме? 46% се 105 000 гласови, таа бројка Шилегов не ја гледа.

Ниту Левица ќе биде под 10%, ниту онаа Ана ќе има 4.5% , ниту ЛДП/ДОМ ќе бидат под 4%, зависно од тоа каква е гледаноста на дебатите и Тортевски со твоја треба да има некој 2-3%. итн ...

Единствена недоумница беше дали Ана или ЛДП/ДОМ се тројанскиот коњ на муртинецот. Со тоа што цело време ја бустаат првата а ги издишуваат вторите одговорот е горе доле даден.
Шилегов ќе биде испот 40%. Перо ќе има солидни 13-14%.Данела околу 38%. Во втор круг да ела ќе тепа затоа што вмро во прв ќе ги освои гази, ѓолче, бутел. Во Аеродром очекувам втор круг меѓу Тимчо и таа од Левица

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom