- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 4.502
- Поени од реакции
- 8.180
Dude, let it fucking go.Па добро. Ти верувам дека се разбираш.
Еве кажи кои се такви високобуџетни холувудски филмови од задњи пет години!
И да ти напишам, ќе релативизираш до сабајле и ќе оспоруваш до задутре со баналности и барање влакно во јајце.
А у меѓувреме, ќе вадиш изолирана реченица и ќе ја пимплаш до сабајле.
И уствари една страна од прилично фина тема (а може и самата тема) си ја посрал со тоа што ја водиш офтопик и се фаќаш за небитна ствар, наместо да олабавиш и да говориш за поентата.
Зашто ќе ми релативизираш? Затоа што и самиот си скроз контрадикторен…
Еднаш викаш дека се демаскулизирсни и дека практично ги нема, после тоа викаш дека имаат главна улога ама се пропратени со други споредни улоги. Ги има или нема?Тој период во Холивуд заврши.
Холивуд сега има обратен процес, кој трае веќе пола деценија, или повеќе, каде тие алфа мажјаци се демаскулинизираат, биваат убиени, покажуваат слабости и се поглупи од другите.
Има само милион примери за ова, бидејќи денес, не може да се направи високобуџетен филм каде што главниот младич, снагатор, херој, ќе биде херој. Он може да има главна улога, али ќе му биде неопходна помош, од попаметните, непобедливи женски ликови, ќе биде тргнат на страна, или можеби убиен.
Твојата неконзистентност, збунетост во мислењево ти дава на тебе простор да релативизираш до бесвест, пошто си седнал на двете страни од таа теза.
Еве, ќе ти кажам Mad Max Fury Road, каде што Том Харди е евидентен алфа мажјак, Он се бори против Immortan Joe - алфа мажјак во буквална смисла, негативец… кој жените буквално ги користи за оплодување и млеко.
Е сега, пошто самиот седиш на две столици ќе ми кажеш “Па ок, sidekick во филмот е Шарлиз Терон”. Што значи дека ќе излезе дека си во право, навидум.
Јас не реков дали се убацуваат нови ликови или не, жени, пофеминизирани мажиња и тн… јас само ти кажувам дека алфа мажјаци во холивудски филмови сеуште постојат. Е сега, не го добиваат 100% од времето како во 70’тите. Но пак постојат.
Бреј, не попушташ, се понашаш како номад и се фати за сламка онака и ја помплаш сламката до бесвест.
Толку од мене, не ја трујам темава повеќе.
Ама не можам на таков инат ко тебе да му попуштам.
До останатите, извинете што ја посрав темичкава што е интересна, ама не сум ја крив него Берик што се понаша ко номад.