Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.932
Поени од реакции
50.723
Прееска едно другарче ми посочи еден интересен момент.
Имено, ова се може први Избори во кои невладините секти не агитираат преку кампањи да се излезе и да се гласа и да се земе судбината во свои раце, и гласот е светиња и све тоа..
Зошто ли вака мајку му...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Имено, ова се може први Избори во кои невладините секти не агитираат преку кампањи да се излезе и да се гласа и да се земе судбината во свои раце, и гласот е светиња и све тоа..
Ехх, зошто... Ако агитираат за гласање, тој што ќе го натераат да излезе голема е веројатноста дека ќе гласа Против неспособниве сељандури кои се на власт. Или евентуално за некоја трета опција.

Затоа си ќутат и шират куроболие и апатија кај народот, особено кај опозициони гласачи, бидејќи само со апатија и неизлагање на гласање, а во меѓувреме турбо мобилизација на партиските овци, може да извлечат некоја корист и да спречат дебакл на избори.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Малку е тажно кога некој фаќа сеир за работи кои не ги разбира, како во случајов расадничарство. Потрудете се да најдете што значат школувани садници и ќе ви стане јасно. Ова не е кикс на Петре, туку недоволна информираност и преголема желба за сеир.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Не само тоа, истите невладини анални испрдоци денес се колаборационисти на неспособнава сељачана, со тоа што ќе ја амортизираат негативната атмосфера кон комуњарата преку поддршка или етаблирање на “независни листи”.

Многу се потценува општо Заев и таа негова муртинска итроштина, валкана игра и ударите под појас.

Мене ми изгледа дека сеуште има добар дел од ВМРО во џеб со прислушкуваните разговори и уцени, и затоа овие многу малце маваат со скандали и општо црна кампања. Колку само може да копаат по сите намештаљки од тендери, и сигурно ги имаат сите скандали у фиока негде, ама им фуфка да ги објават пошто Заев со уште едно бомбардирање може уште толку да ги унакаже. Едноставно евидентно е дека си имаат договор, пошто и двете страни многу губат со “црна и скандалозна” кампања.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Малку е тажно кога некој фаќа сеир за работи кои не ги разбира, како во случајов расадничарство. Потрудете се да најдете што значат школувани садници и ќе ви стане јасно. Ова не е кикс на Петре, туку недоволна информираност и преголема желба за сеир.
Може така е,ама дотичниов е толку неозбилен за да се свати озбилно и да не се тера сеир.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Цела држава ни е циркус, нормално дека ќе се тера сеир за сè и сешто.

Дури и да кажал нешто точно, во случајов "школуваните дрва", интересно е бидејќи доаѓа од човек кој единствена поврзаност со дрва и зеленило му тоа што секој втор ден е дрво пијан. :D

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
Тони Михајловски кај што нема скоро никакви шанси за Куманово, па и заврши во десет дневна изолација ради Ковид. Шо ти е среќа, коа те нејќе - те нејќе :D
Demek Kumanovci se sposobni da glasaat nesto drugo osven SDSM veke so decenii?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Цела држава ни е циркус, нормално дека ќе се тера сеир за сè и сешто.

Дури и да кажал нешто точно, во случајов "школуваните дрва", интересно е бидејќи доаѓа од човек кој единствена поврзаност со дрва и зеленило му тоа што секој втор ден е дрво пијан. :D
Што да ти одговорам, а да не е на ова глупо ниво? Стварно не ме интересира дали некој пие, пуши, се дрогира или сака оргии - се додека си ја врши професионално работата. Во случајов, не кажа ништо смешно за да му фаќате сеир, со чиј обид, само тие што се сеират испаѓаат неинформирани.

За миљон работи може да го критикувам некого, ама затоа што кажал "школувани дрвја" - не, глупо е.

Член од
31 август 2021
Мислења
448
Поени од реакции
2.509
Стварно не ме интересира дали некој пие, пуши, се дрогира или сака оргии - се додека си ја врши професионално работата.
Петре единствената работа што ја врши професионално е да љока по кафаните. Олабави, си има он адвокати

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Што да ти одговорам, а да не е на ова глупо ниво? Стварно не ме интересира дали некој пие, пуши, се дрогира или сака оргии - се додека си ја врши професионално работата. Во случајов, не кажа ништо смешно за да му фаќате сеир, со чиј обид, само тие што се сеират испаѓаат неинформирани.

За миљон работи може да го критикувам некого, ама затоа што кажал "школувани дрвја" - не, глупо е.
Во ред тогаш, јавно му се извинуваме на Петре што немаме појма од градинарство и тераме сеир на негова сметка, се надевам нема да ни замери. :LOL:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.861
Поени од реакции
21.709

Школувани дрвја е посекако глупо, сепак станува збор за школувани садници ако веќе ја тупиме !!!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Школувани дрвја е посекако глупо, сепак станува збор за школувани садници ако веќе ја тупиме !!!
Можда, али поглупо е да се фаќа сеир за тоа. И за тоа што имаше објава со "докторанД" пробаа да му фаќаат сеир, па си ги избришаа објавите многу набрзо кога сфатија дека уствари не е правилно "докторант".

Муабетот ми е, вакви сеирења палат само кај лојална партиска маса. Ако некој тука е дел од неа, тогаш пеки, смејте си се и шерувајте си вакви заебанции со истомислениците :)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.861
Поени од реакции
21.709
Можда, али поглупо е да се фаќа сеир за тоа. И за тоа што имаше објава со "докторанД" пробаа да му фаќаат сеир, па си ги избришаа објавите многу набрзо кога сфатија дека уствари не е правилно "докторант".

Муабетот ми е, вакви сеирења палат само кај лојална партиска маса. Ако некој тука е дел од неа, тогаш пеки, смејте си се и шерувајте си вакви заебанции со истомислениците :)
Голема е разликата помеѓу дрво и садник ( од старост до големина ), а некој кој чита готови говори посекако не е крив за техничките грешки направени од не-стручните лица :). Енивеј, како што кажаа некој погоре, кога Петре говори тоа го прави со посебен шмек. :LOL::LOL::LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom