не, не е започната а бидејќи гледам дека си заинтересиран проверувај си одвреме на време тукаДали е започната лотаријата зато шо не гледам ништо да има објавено Американската амбасада на ФБ, обично известуваат за лотаријата.
Да! Пред 2 години имав прашано на темава шо како е процедуарата, но оваа година сум решен да аплицирам, се надевам дека че добијам.не, не е започната а бидејќи гледам дека си заинтересиран проверувај си одвреме на време тука
Ako разбереш за сигурно пиши...Некаде прочитав дека при регистрација потребен е QR code за примена вакцина против ковид19,дали е точно?
Сега поминав регистрација, нема никакво барање за вакцина, само број на пасош и слика а другото го пишуваш стандард име адреса ....Ако те изберат тогаш гарант ти треба вакцина во постапката со амбасадатаНекаде прочитав дека при регистрација потребен е QR code за примена вакцина против ковид19,дали е точно?
Извини да прашам, дали каде што пополнуваш податоци за образование бараат број на диплома и слично или само наведуваш што имаш завршено.Сега поминав регистрација, нема никакво барање за вакцина, само број на пасош и слика а другото го пишуваш стандард име адреса ....Ако те изберат тогаш гарант ти треба вакцина во постапката со амбасадата
Да... 30 септември 2023Во случај да ме извлечат, дали постои рок во кој МОРАМ да заминам во USA?
Во мојот случај ми дадоа 5 месечна виза, али од кога ќе стасаш US зелената карта ти стасува во рок од 20тина дена(сега со вирусов можеби и подолго фаќа) и после тоа визата не ти ни треба. Е сега незнам пто би било ако не појдиш во тие 5 месеци, претпоставувам можиш да побараш да ти ја продолжа, али за тоа незнам.Во случај да ме извлечат, дали постои рок во кој МОРАМ да заминам во USA?