Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може да се калеме касна есен (т.н спавача), отприлика овој период, но помали се шансите да ти успее.Не најдов слична тема па решив да отворам.
Имам стара црница до сега никако не е раѓала, дали со калемење може да оживее.
Сакам сам да калемам па да ми кажете како да калемам ако е веќе можно со калемење да оживее.
Дали може касна есен да се калеме и на кој начин да се калеме.Прегледај го приврзокот 309164
Не го лажи човекот, и многу подебели може да се калемат.Стари ти се овие за калемење, обично се калеми доле 20-30 цм од коренот, има неколку типа на калемење али тешко се фаќа. Еднаш една цреша ми се фати али не го преживеа летото, има оваа работа свои марифети и не е баш лесно.
Не го лажи човекот, и многу подебели може да се калемат.
Нема врска на која висина.
Таман си се дрвата, особено за пролетно калемење.труп не ќе калемиш, можеш на гранче, али ќе треба да го пресадуваш па дали ќе се фати. На гранче е најлесно со саксија али тоа он прашува да ја калеми некоја од овие кои се реално доста дебели за тоа.
Sakam da probam sega esenta da kalemam no na koj nacin se fakja sega esenta.Може да се калеме касна есен (т.н спавача), отприлика овој период, но помали се шансите да ти успее.
Најдобро да чекаш пролет, а ако не успее првата калемка да пробаш околу Петровден на лист.
Ако никогаш немаш калемено, тешко да разбереш преку интернет![]()
Зимско не разбирам, 2 пати имам пробано и не ми успеа.Sakam da probam sega esenta da kalemam no na koj nacin se fakja sega esenta.
Moze li za sekoj tip na kalemenje posebno da kazes koga i zosto bas na taj nacin se kaleme.
Си ја бараш бељата!Не најдов слична тема па решив да отворам.
Имам стара црница до сега никако не е раѓала, дали со калемење може да оживее.
Сакам сам да калемам па да ми кажете како да калемам ако е веќе можно со калемење да оживее.
Дали може касна есен да се калеме и на кој начин да се калеме.Прегледај го приврзокот 309164