Ima li nekoj iskustvo so kupuvanje investicisko zlato vo MK? Gledam deka investmetal veke nudi fizicko zlato i srebro.Tie verojatno davaat sertifikati za kupenite proizvodi,ama koj garantira za nivnata originalnost i ispravost ?NBRM ??
Работам со Тавекс од десетина години, коректни се сум купил многу и сум го продал ради друга инвестиција. Работи со светски познати производители, тоа што го продава се обврзува да го купи, работи и во недела. Заштитени се со опаковка , холограма, ти предлагам да се до 50 грама, одма ти го исплаќа, ако е поголема сума на ден, треба превод по банков превод. Немаш проблем и на граница под 10000 евро е.Ima li nekoj iskustvo so kupuvanje investicisko zlato vo MK? Gledam deka investmetal veke nudi fizicko zlato i srebro.Tie verojatno davaat sertifikati za kupenite proizvodi,ama koj garantira za nivnata originalnost i ispravost ?NBRM ??
Во Бугарија, или тука имаат претставништво?Работам со Тавекс од десетина години, коректни се сум купил многу и сум го продал ради друга инвестиција. Работи со светски познати производители, тоа што го продава се обврзува да го купи, работи и во недела. Заштитени се со опаковка , холограма, ти предлагам да се до 50 грама, одма ти го исплаќа, ако е поголема сума на ден, треба превод по банков превод. Немаш проблем и на граница под 10000 евро е.
Последниот пат кога мењав, ми требаа одма парите, а не работам со банки, и недаваат двапати у ист ден да смениш, требаше уште 5 пријатели да ангажирам за смената, но стана, да знаев ќе ги мењав за недела дена по малку.
Прегледај го приврзокот 309186
Маргините се како секаде 5-10%, но место да седат во банка со 0.1% камата, барм до сега златото расте повеќе од инфлацијата, ако стварно дојде криза, може да поскапи неколку пати...
Ризик е ако падне златото или ако затвори оваа фирма и ќе треба да продаваш по златари, лихвари, таму ќе губиш повеќе.
Проблем е и кај да го чуваш но мислам дека не е проблем, во кутија за сапун, дупчиш во ѕидот, гипсираш, шпакловаш и фарбаш цела соба. таму си седи 10-20 години, кога ти потреба ќе го ископаш.
Во Бугарија, или тука имаат претставништво?
На кои суми е 5%?
Инвестметал веќе ги предлагаат истите производи како и Тавекс. Самиот производ има сертификат за кој што самата рафинерија гарантира.Ima li nekoj iskustvo so kupuvanje investicisko zlato vo MK? Gledam deka investmetal veke nudi fizicko zlato i srebro.Tie verojatno davaat sertifikati za kupenite proizvodi,ama koj garantira za nivnata originalnost i ispravost ?NBRM ??
Това ви е одлично, може да е 50-100 Е поскапо, но пак да даваш бензин, патарини за да купиш од странство, си заслужува да купиш од нив. Valcambi златна плочка е сосема уреду, не гледам колку го купуват, но ако треба во странство ќе се продаде. Непознати марки, монети се проблем. Сребро, не купувајте луѓе, само златари може да ви го купат, тешко ќе го продадете.Инвестметал веќе ги предлагаат истите производи како и Тавекс. Самиот производ има сертификат за кој што самата рафинерија гарантира.
Ќе ве пофалам, иако не работам за вас. Самата опаковка е херметички затворена и е доволна да се продаде, во смисол да не отварана, оштетена. Во Тавекс не ми барале сертификат каде е купено, но убаво го проверуваат. Целата ствар е да не им подметне позлатен фалсификат, и самата плочка е делумно гравирана, за поголема заштита, нешто како банкнотите со гравирано, холограми..... Ако е отворена ја земат на друга цена како накит, златен песок, задолжително ја растопуваат, гледаат концентрација, ти плаќаат 10-15% помалку.Здраво,
Сертификат за автентичност на продукт може да добиете единствено, ако тој е осигурен од производителот, рафинерија или ковачница за пари. Нито еден дилер на инвестициско злато или сребро не издава таков.
Продуктите на IGR и Valcambi ги увезуваме директно од рафинериите производители кое што гарантира за потеклото.
При купување на плочка од нас ако клиентот сака може да се опише сериски број во фактурата.
Ако имате прашана стоиме на располагање.
Кога златото се купува од рафинерија се плаќа по цена на берза, плус цена за изработување на артиклите, после се плака транспорт до Македонија и царинење.Ќе ве пофалам, иако не работам за вас. Самата опаковка е херметички затворена и е доволна да се продаде, во смисол да не отварана, оштетена. Во Тавекс не ми барале сертификат каде е купено, но убаво го проверуваат. Целата ствар е да не им подметне позлатен фалсификат, и самата плочка е делумно гравирана, за поголема заштита, нешто како банкнотите со гравирано, холограми..... Ако е отворена ја земат на друга цена како накит, златен песок, задолжително ја растопуваат, гледаат концентрација, ти плаќаат 10-15% помалку.
Само да прашам зашто не ги откупувате, како сите нормални трговци на злато?
За мене не било важно дали е стара или нова плочката, така се подига довербата во овој нов тип инвестиција.
И не треба толку алчност, се знае колку се цените, колку треба да се маргините и работиш по нив, без далавери од тип да земам сто евро повеќе...
на времето, имаше во Солун на пристаниште грчка банка, откупуваа и продаваа златни монети, си имаше како за валута курсна листа... ем ги проверуваа по димензија и тежина, ем гледаа да не е некоја ретка нумизматичка серија, ако купиш добиваш и документ... мислам дека кога бев, некаде 2003 летото имаше и златни тетра драхми со ликот на Аце големиот, не нови, мислам стари, а беа околу 10х поскапи од наполеоните со слична тежина... тогаш по наши закони, ( не знам како е сега) БЕШЕ забрането и изнесување од РМ злани монети а и внесување, смееше само да купуваш и продаваш тука, а тука нашите златни монети некоја забегана цена беа... а мислам дека во земји членки на ЕУ, н.пр. и нашите од ехЈу, поодамна може да купуваш и продаваш златни монети преку ебауРаботам со Тавекс од десетина години, коректни се сум купил многу и сум го продал ради друга инвестиција. Работи со светски познати производители, тоа што го продава се обврзува да го купи, работи и во недела. Заштитени се со опаковка , холограма, ти предлагам да се до 50 грама, одма ти го исплаќа, ако е поголема сума на ден, треба превод по банков превод. Немаш проблем и на граница под 10000 евро е.
Последниот пат кога мењав, ми требаа одма парите, а не работам со банки, и недаваат двапати у ист ден да смениш, требаше уште 5 пријатели да ангажирам за смената, но стана, да знаев ќе ги мењав за недела дена по малку.
Прегледај го приврзокот 309186
Маргините се како секаде 5-10%, но место да седат во банка со 0.1% камата, барм до сега златото расте повеќе од инфлацијата, ако стварно дојде криза, може да поскапи неколку пати...
Ризик е ако падне златото или ако затвори оваа фирма и ќе треба да продаваш по златари, лихвари, таму ќе губиш повеќе.
Проблем е и кај да го чуваш но мислам дека не е проблем, во кутија за сапун, дупчиш во ѕидот, гипсираш, шпакловаш и фарбаш цела соба. таму си седи 10-20 години, кога ти потреба ќе го ископаш.
Koga ke bidete oficijalno otvoreni i dali pri kupuvanje od vas zlato se plakja vo gotovo ili mora preku t-ska smetka.Blagodaram.Кога златото се купува од рафинерија се плаќа по цена на берза, плус цена за изработување на артиклите, после се плака транспорт до Македонија и царинење.
При откуп се плака по цена блиска до берза без други трошоци.
Уште не сме официјално отворени затоа цените ни се во евра и немаме цена за откуп.
Планираме како официјална почетна дата 01.11.2021г.Koga ke bidete oficijalno otvoreni i dali pri kupuvanje od vas zlato se plakja vo gotovo ili mora preku t-ska smetka.Blagodaram.