На мене не ми е јасно зошто кралицата и пошироката накитена фамилија нејзина не ја искористат ваквата можност за добра јавна промоција.Boris Johnson says only 127 foreign tanker drivers have applied to come to UK so far
Абе оти не идат да му ги земат работните места на Британците ...
Дали позади грб, дали отворен судир, британските политичари самите се криви за денешната ситуација во која се наоѓаат.Тоа што се плашев почнува да се случува. Прво си работеа зад грб, а сега отворен судир.
France Threatens U.K. Power Supply as Brexit Tensions Escalate
France’s European affairs minister, Clement Beaune, said the European Union could look to leverage its electricity supplies to the U.K. in an effort to force Boris Johnson’s government to grant access to British fishing waters.www.bloomberg.com
Мислам дека е посериозно ова. Франција и Британија практично го обновуваат својот 120 години замрзнат конфликт.Дали позади грб, дали отворен судир, британските политичари самите се криви за денешната ситуација во која се наоѓаат.
Имаа 5 (ПЕТ) години за да се подготват за вакви сценарија, а за волја на вистината имаат уште време и за да си ја проголтаат горделивоста и да увезат руски гас, па макар и преку американски дистрибутер - колку за да и` мачкаат очи на јавноста дека увезле американски гас, а тоа единствено бродот преку кој се транспортира гасот да биде американски, а гасот да биде руски.
Цела Европа ја игра истата цинична игранка со санкции кон Русија, а истовремено увезува руски гас, нема многу да ги боли британските политичари да издржат една зима играјќи ја истата цинична игранка.
Да сум јас на местото на британските политичари, не би загризел на француската јадица.Мислам дека е посериозно ова. Франција и Британија практично го обновуваат својот 120 години замрзнат конфликт.
Да ти е_ам и младотурци и нивната пос_ана револуција и нивниот султан, да издржевме уште 15 години до 1923 година и формирањето на Република Турција, денес и Солун и Истанбул ќе беа наши, а гледам и во Лондон ќе имавме каде да не` пречекаат како домашни.Јас само така чисто процедурално, не е баш нешто поврзано со Брегзит.
Мапа на Лондон кој е втор јазик на населението.
Прегледај го приврзокот 318369
Елизабета почнала со Сер Винстон Леонард Черчил како Премиер за да сега заврши со Борис Факинг Џонсон. Станала Кралица на Империјата во која Сонцето никогаш не заоѓа за да денес биде Кралица на 51та држава на САД.Нема посебна тема за Британија, па тука ќе искоментирам.
Старава фатила ковид, на 95 години, па нека и кралицата и пет пати на ден нова крв да прима, ризик постои.
Со оглед дека ептен и е влошено здравјето последната година откако умре Филип, кај и да е очекувам конечно да рикне, освен ако не ги фати англискиот инат па да ја држат вештачки жива дури не го надмине рекодот на Луј 14-ти, само за да во уште нешто Енгелзите ги надминат Французите.
Ех Британијо, што ќе дочекаш, Чарлс крал, Камила кралица и Боџо премиер. Циркус.
Ај што коментираш оф-топик, туку што па сега се фати толку за животот и здравјето на британска кралица - што самото по себеси е поим за незначителна личност ?Нема посебна тема за Британија, па тука ќе искоментирам.
Старава фатила ковид, на 95 години, па нека и кралицата и пет пати на ден нова крв да прима, ризик постои.
Со оглед дека ептен и е влошено здравјето последната година откако умре Филип, кај и да е очекувам конечно да рикне, освен ако не ги фати англискиот инат па да ја држат вештачки жива дури не го надмине рекодот на Луј 14-ти, само за да во уште нешто Енгелзите ги надминат Французите.
Ех Британијо, што ќе дочекаш, Чарлс крал, Камила кралица и Боџо премиер. Циркус.
Англија е државата која има нанесено најмногу зло на Македонија. зад сите пиздарии што и се имаат случено, секогаш позади тоа стоела круната.И ова не е чаршиски муабет...не би одел понатамуАј што коментираш оф-топик, туку што па сега се фати толку за животот и здравјето на британска кралица - што самото по себеси е поим за незначителна личност ?
На мене како Македонец не може ни малку да ме загрижи здравствената состојба на некој кој на никаков начин не придонел за Македонија и за македонскиот народ.
Па добро, тоа е веќе ептен пристрасно, не може да го делиме светот на нашинци и туѓинци, но можеме барем да ги делиме на луѓе кои ни помогнале и на луѓе кои ни одмогнале, а вдовицата на гејски принц со кого се венчала во втората половина на 1940-те години додека истовремено нејзините сонародници ги бомбардирале Македонците во Егејска Македонија со напалм, баш не спаѓа во групата на луѓе кои му помогнале на македонскиот народ, поради што баш и не се занимавам многу со нејзината здравствена состојба.
Патем кажано, бабата...кралицата де...спаѓа во онаа категорија на властодржци, кои се одликуваат со веќе сомнителна должина на живеење и држење властодржечка позиција, која на теоретичарите на конспирациите им отвора тема за муабет за начинот на кој таа долговечност ја постигнува таа „одбрана„ каста од луѓе.Англија е државата која има нанесено најмногу зло на Македонија. зад сите пиздарии што и се имаат случено, секогаш позади тоа стоела круната.И ова не е чаршиски муабет...не би одел понатаму
Автоматски споено мислење:
И заборавив во контекст на тоа да и посакам ,,добро здравје,,