Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Meren e... Ako mislis Deka e nizok, megjutoa I pri normslen pritisok istite simptomi, kako Da me gura nekoj, I zamaglen oci, I omalaksanost, dali e centar za ramnoteza vo prasanje ili?

Пробај со б комплекс како за старт, од крка кафените по 2-3 на ден.

Колку мереше?

110 so 60 Mislam deka ne e mnogu nizok. Megjutoa eve Sega sedam, Ko da me gura nekoj na nazad....
Упат за невролог.
Некои апови/суплементи пиеш? Да не си овердоузнат на нешто?
Не гуглај, мултиплекс склероза ќе ти излезе.

Ne ne sum overdoznat, leksilium po nekogas, najslabiot onaka za opustanje posto mi e stresna rabotava, a sto Da ne guglam? Kako mislis multipleks skleroza? Pozz

Тој притисок за НЕКОИ луѓе може да е низок. Јади малце сончоглед или семки како и маслинки следен пат кога ќе се случи и види дали ќе се среди, исто со б комплекс пробај, ако нема ефект доктор.

Последно уредено:

Dali ova znaci deka od 1 Januari 2022 Godina Maticnite Lekari ke moze da zakazat za Rendgen Komjuterska Tomografija i Magnetna Rezonanca i sl pregledi ?

Ili pak kako do sega ke mora Specijalist da zakaze A ne maticen lekar za gorespomenative pregledi ??

( inaku porano maticnite lekari imaa pravo da zakazuvaat specjalisticki pregledi/ispituvanja ( magnetni rezonanci komjuterski tomografii rendgen i sl ispituvanja ) bez pritoa da bidat pacijentite preprakani na Nevrolok Internist Ortoped i sl no eve veke 10-tina godini nemaat takvo pravo )

@Psyside @Anon , zaboraviv da spomenam, minatata Nedela rutinska kontrola, mi ustanovija Mitralna insufiencija na srceto, doktorot rece Ne e mnogu opasno, inaku site drugi para metri na srceto uredni, ekg super, eho super, e Sega me interesira dali ova ima nekoja vrska so Mojata vrtoglavica, a da I doktorot mi rece Holter ured da stavime.... Vase mislenje I sovet, Se izvinuvam na dosada.... Pozz

@Psyside @Anon , zaboraviv da spomenam, minatata Nedela rutinska kontrola, mi ustanovija Mitralna insufiencija na srceto, doktorot rece Ne e mnogu opasno, inaku site drugi para metri na srceto uredni, ekg super, eho super, e Sega me interesira dali ova ima nekoja vrska so Mojata vrtoglavica, a da I doktorot mi rece Holter ured da stavime.... Vase mislenje I sovet, Se izvinuvam na dosada.... Pozz
Епа може и од тоа да ти се симптомите.

Направи холтер. И една крвна слика и гликемија не е лошо да испиташ.

Како ти утврдиле дијагноза кога велиш дека се е уредно, егк и ехо???
Да се чуди човек?

Како ти утврдиле дијагноза кога велиш дека се е уредно, егк и ехо???
Да се чуди човек?
E ajde de.... Srceto normalno, na ekg mala anomalija Ali Ne e opasno vika, I na ekg... Malo zapusuvanje od masnotii I mala insufiencija mitralna ( malce propusta go citiram doktorot) bese periodot steesen I napnat I zamoren, mozno e Da e do toa? @Aceso glikemija mislis seker vo krvta?

E ajde de.... Srceto normalno, na ekg mala anomalija Ali Ne e opasno vika, I na ekg... Malo zapusuvanje od masnotii I mala insufiencija mitralna ( malce propusta go citiram doktorot) bese periodot steesen I napnat I zamoren, mozno e Da e do toa? @Aceso glikemija mislis seker vo krvta?
Аха, е така е, значи на ехото го видела тоа...добро, ништо страшно, имам и јас....правев стрес тест и добро е се.
Редовни контроли и здрав живот, тоа му е лекот, ништо друго.

Аха, е така е, значи на ехото го видела тоа...добро, ништо страшно, имам и јас....правев стрес тест и добро е се.
Редовни контроли и здрав живот, тоа му е лекот, ништо друго.
Sepak Holter?? Tvoj sovet... A za stres Ne zboruvaj :) nekoi medikamenti na bilna Baza? Zemav b kompleks? Pomaga?

Од 10 пациенти, 8 имаат минимална, незначителна инсуфициенција на митралната клапа. Не е тоа нешто за што треба да се секираш. Ако е средно изразена е веќе друга работа.

Од 10 пациенти, 8 имаат минимална, незначителна инсуфициенција на митралната клапа. Не е тоа нешто за што треба да се секираш. Ако е средно изразена е веќе друга работа.
Minimalna, Sega, za Sega, taka rece doktorot :) sto ponatamu, iskreno me fakja Panika, fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom