- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 6.880
- Поени од реакции
- 40.626
Не сум знаел дека имаме неофицијално средно училиште за обучување жени на терористи од ИСИС.
Ој другар не се прави многу паметен овој е да го учиме жените на правилно.Не сум знаел дека имаме неофицијално средно училиште за обучување жени на терористи од ИСИС.
Баш типичен одговор, нема што...Ој другар не се прави многу паметен овој е да го учиме жените на правилно.
Типичен одговор на некој од нив.
Пак пасивно-агресивно понашање, многу нешиптaрски од твоја страна. Абе дој со мене да те прошетам да се запознаеш со средностатистичкиот шиптaр и да видиш што тој мисли за улогата на жената во општеството. Добро, кај живееш ти? На Алјаска? Во Нов Зеланд?Баш типичен одговор, нема што...
Албин Курти, си има неколку пати кажано.За кој си бе Африм? Онака, муабет си правиме. Кој е твојот избор на покешпон?
Ама не може да гласа за него. Или може? Африм те има ли на избирачки список во Феризај? Уствари што прашувам јас. Африм на колку избирачки списоци те има во Феризај?Албин Курти, си има неколку пати кажано.
Свинското не го јадам заради нерелигиозни причини, ама пиво ако частиш убавезно.Пак пасивно-агресивно понашање, многу нешиптaрски од твоја страна. Абе дој со мене да те прошетам да се запознаеш со средностатистичкиот шиптaр и да видиш што тој мисли за улогата на жената во општеството. Добро, кај живееш ти? На Алјаска? Во Нов Зеланд?
Да не цитирам цел еден друг мој пост ќе направам само копи-пејст со компарација. Со факинг Саудиска Арабија.
За крај две вести на иста тема. Првата од Саудиска Арабија, другата од шиптaрските делови на Македонија.
Saudi Arabia ends gender segregation in restaurants
It had previously been mandatory to have one entrance for families and women, and another for men.
www.bbc.com
Во тетовско Камењане отворено првото женско кафуле
02.06.2014 11:22
Во тетовско Камењане е отворено првото женско кафуле со поддршка на УСАИД. Во него жените од селото ќе можат да се дружат и да разменуваат идеи за развој на претприемништвото, што е и целта на проектот...
Во кафулињата низ тетовско Камењане најчесто има само мажи.
„Затоа што таков е обичајот кај нас“, вели Осман Османи, жител на Камењане.
Тоа е причината за отворање на првото кафуле за жени „ФМ“ кое очигледно ќе внесе културолошки промени во овдешното живеење.
„Да се интегрираме некако во модерниот живот, во урбаниот живот“, рече Мелинда Синани, жителка на Камењане.
„Па како мажите што се дружат и ние ќе се дружиме“, вели Сузана Деари.
Жените од Камењане велат дека менталитетот треба да се менува. Сега и тие имаат место во кое ќе можат да се дружат и да разменуваат идеи.
Сопственичката Медина Синани вели дека со ова кафуле ќе се направи баланс меѓу местата кои ги посетуваат мажите и жените.
„Би сакала ова жените да го прифатат, бидејќи е најдобро за нив“, вели Медина Санини, сопственичка на кафулето.
Сопругата на американскиот амбасадор Пол Волерс, Мери Џо, ова го смета за голема поддршка за развој на бизнисот кај жените, но и ја подобрува нивната положба во општеството.
„Ова е многу повеќе од место за пиење кафе. Ова е место во кое можеме да го видиме успехот на жените кои се самовработиле. Како што можете да видите тука имаме рачни изработки, но и домашна храна кои ги изработиле жените“, изјави Мери Џо Волерс, сопруга на амбасадорот на САД во Македонија.
Кафулето засега е наменето само за жени, но сопственичката вели дека со текот на времето и мажите ќе бидат добредојдени.
„Отворањето ваков клуб е позитивно за да се собираат жените“, смета Осман Османи, жител на Камењане.
Кафулето „ФМ“ или како што го нарекуваат „Клуб на жени“ е отворено со поддршка на УСАИД. Целта на проектот е да се развие претприемништвото кај жените.
Него остај сега ти што си играш пасив-агресив кур-ташак тука, дај малце озбилно. Ме интересира за кого гласаш? Дали си ДУИ мало виски, мало кока-кола т.е. малку шиптрлук, малку ислам, Алијанса, мега шиптaрлук, помалце ислам, или улагаш ол ин Билал Касами, Ердоган и Алаху Екбер? Пошто се правиш атеист, нешто во кое не сум убеден 100% дур не седнеш на свинско со мене, јас типувам дека си го имате со Зијадин Села 1.15 коефициент.
А и не можам да те I can't blame you.
Види го ти овај
Исти Ерик Робертс со фазла хромозом.
Прегледај го приврзокот 309105
За кој си бе Африм? Онака, муабет си правиме. Кој е твојот избор на покешпон?
А нема да гласам веќе, последен пат сум гласал за сдсм, кога ќе има нешто саглам за гласање тогаш прашувај.Ама не може да гласа за него. Или може? Африм те има ли на избирачки список во Феризај? Уствари што прашувам јас. Африм на колку избирачки списоци те има во Феризај?
Кога сум кажал за Албин курти?Албин Курти, си има неколку пати кажано.
И не го судат за говор на омраза...Абе вака да излезе со говор македонски политичар, одма на војна ќе се повикаат ова зелкиве.
Ама кога е обратно, воопшто кур не ги заболе Мицкоски и Заев. Нив и онака не им е битен македонецот, туку само тие околу нив.
Не може да го осудат за тоа треба да си Македонец, белец, христијанин, Словен. Сега си идам на дома и еден Арап удира едно девојче по газот, ниеден Шваба околу не изреагира, зошто знае што следува ако каже нешто, ама за тоа ќе ти присерат ако седиш "непримерно" ако пуштиш малку повеќе глас некаде итн. Такви се Брисел стандардите секаде па и кај нас, не може Албанец кој воедно е муслиман, кој е малцинство и слеп послушник на истите тие амбасади да одговара за вакво нешто, ама ние самите сакаме ЕУ и Нато така да не гледам причина зошто ова ни смета, ова е благодетот и убавината на ЕУ и Нато.И не го судат за говор на омраза...
Нека иде било кој странец во Германија и на партиски митинг нека каже дека ќе брка Германци од работа само затоа што се Германци.Не може да го осудат за тоа треба да си Македонец, белец, христијанин, Словен. Сега си идам на дома и еден Арап удира едно девојче по газот, ниеден Шваба околу не изреагира, зошто знае што следува ако каже нешто, ама за тоа ќе ти присерат ако седиш "непримерно" ако пуштиш малку повеќе глас некаде итн. Такви се Брисел стандардите секаде па и кај нас, не може Албанец кој воедно е муслиман, кој е малцинство и слеп послушник на истите тие амбасади да одговара за вакво нешто, ама ние самите сакаме ЕУ и Нато така да не гледам причина зошто ова ни смета, ова е благодетот и убавината на ЕУ и Нато.
Очекував дека ќе те фатам тука. Знаеш, малце е симптоматично да си шиптaр, да тврдиш дека си атеист ама да не јадеш свинско, а притоа да викаш дека не е поврзано со религиозни причини. Многу сумЉиво, не? Едно залче, толку ми треба, не мора цела вешалица да изедеш. Чисто да видам дека ултимативниот антимуслимански криптонит не ти делува и со тоа да се уверам дека си стварно атеист. Додуше тоа не значи дека си атеист, ама со висок процент на веројатност значи дека не си муслиман, а тоа ми е сосем доволно. А пиво, што пиво, да одиме во Кабул сигурно и Талибанците го пијат. Свинското е радниче мој финалниот тест.Свинското не го јадам заради нерелигиозни причини, ама пиво ако частиш убавезно.
Е да Мухамед Зеќири е моментално на ниво на употребен куртон, те разбирам. Ама ете, што му фали на Села? Ќе брка Македонци, ќе прави етнички чисти средини. Што повеќе сакаш? И поштеди ме од булшити дека ти не сакаш такво нешто, дека ти не си рекол тоа и слично. Дај искрено да си направиме муабет, не ко мис Америка, сакам мир во светот и да нема гладни. Кој мислиш дека ќе води најагресивна политика на терен да чисти каури и да лета орли за да ја стекне твојата доверба? Не, стварно, кога ќе екне азанот од 50 метарското минаре, нели ти се буди некоја топлина во срцето? Кога во радиус од 20 километри од кај што си нема да чуеш ни еден нешиптaрски збор нели затреперуваш како пепрутка во лет? Кога ќе отвориш прозор од твојата куќа и ќе го видиш црниот орел на секој покрив до кај ти стигнува погледот зарем не ти се шири душата од Чемерија до Бујановац? Ама отворено си правиме муабет сега, не сме мајки Терези.А нема да гласам веќе, последен пат сум гласал за сдсм, кога ќе има нешто саглам за гласање тогаш прашувај.
А сега споредуваме Германија и Македонија?Нека иде било кој странец во Германија и на партиски митинг нека каже дека ќе брка Германци од работа само затоа што се Германци.
Има мамето мамино да му го ебат. Медиумите има да го торпедираат. Истото ќе го снајде буквално во секоја друга држава - Италија, Франција, ОК, Шпанија...
Ова само во една држава во Европа постои, евентуално две.