Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Знам кој е, плус беше главниот во Шарена револуција овде, тоа ме кочи, ама гледам некоја нормалност во проектите, колку и малце да е. Види ги проективе од Борче и Сугаре што ги ветуваат, па ова апла се гледа дека нема врска со реалноста. Со булевариве и кружниве го потрошија веќе општинскиот буџет, дури и нема да стаса.

А исто и кај Жаре многу ме бендисува планот за Победа и стадионот, многу интересен план каков што другиве кандидати немаат. Да бидам искрен, тоа има бајѓи удел кај мене во изборот.:)
Не сум ги гледал програмите во детали, ама не ми се допадна ликов минатиот пат, ми изгледа дека пак игра некоја позадинска игра со СДСМ.
Ако јас се прашувам стадионот е најмал проблем на тој град. За почеток тргни од водата, од чешма течи кал и вода бела како млеко со години, народот се искилави од влечење вода од продавница, гратис и цените на истата отидоа во неповрат (по селата каде што гледаат бенефит од пречистителната не ни плаќаат вода, а во градот ни ги дигнаа цените за 200%).
Урбанизмот е попара, повеќе од 4 години ми е предметот за приватизација на дворот во општината, никој не ме има побарано ни да ме испцуе, за чист предмет чекаат да им подмачка некој за да го отворат. На крај ќе ме натераат да однесам наново документација и да фрлам уште 15 000 денари.
Идиотите прво асфалтираа, па после им текна дека треба да бараат пари од светска банка за атмосферска, цела улица е исечена на средина, а беше нов асфалт 3-4 години, сиба мамата се раскопа цела, за 2-3 години ќе биде вирови. Пола град е вака, провози со колата некој месец и оди смени нови спони/амортизери.
Плочникот ископан како да си во некој напуштен град.
Во болницата да не те фати мака да одиш.
Перспектива за работа никаква, наместо да ургираат по министерствата и тие да вршат притисок врз ТИРЗ за да бара инвеститори, ги заболе.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.954
Поени од реакции
15.142
Борче во Прилеп бега од дебати под изговор од заканите кон неговото семејство.
Втф каков е овој изговор од политичар? Еве хипотетички утре да победи, дали ако продолжат заканите ќе се повлече или евентуално ќе смени страна за да го заштити семејството? Нема логика ова.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.107
Поени од реакции
4.100
Втф каков е овој изговор од политичар? Еве хипотетички утре да победи, дали ако продолжат заканите ќе се повлече или евентуално ќе смени страна за да го заштити семејството? Нема логика ова.
Апсурдно е, од фаворит пред избори, си пука в колено и му дава нив шанса...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204

Пијандурата направил мост кој не води никаде тек за 1 год ќе води негде.......
Се планираше цела населба спроти од некоја од "градежните гиганти".Можда само ради нив е.

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.003
Па ваљда пошто е глупост да присуствуваш на дебата во А1Он? Да не прочита некој дека ги поканиле на дебата во портал, ќе мислиш „избегала“ од некоја клучна ТВ дебата. Што е следно, за сензационализам да им упатиме покана на кандидатите на дебата во темава, па ако некој не ја прифати поканата да пишеме „ИМЕ И ПРЕЗИМЕ одби соочување со КАНДИДАТ и другите кандидати“?
Сепак е опозиционерка и нема што да загуби, во право си дека А1он не е некој репер посебно последниве години со рекла-казала трач муабети но сметам дека опозиционерот секогаш треба да е спремен да го предизвика сегашниот.

Ако некој треба да бега тоа е Петре, вака испаѓа дека се плаши и не е спремна за дебата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Прегледај го приврзокот 308984

... видите го кружниов проект на куќи за домување блиску до Копенхаген,

Прегледај го приврзокот 308985

...ваков план за урбанизам на градот да слушнам од градоначалник, експанзија на Скопје во ширина и дужина, а не централно ќе ми ти прават свешто нешто стиснати како сардина,

Прегледај го приврзокот 308986

...ем центарот ќе се ослободи, ем ќе се исцивилизира околината,

Прегледај го приврзокот 308988 Прегледај го приврзокот 308990
Триес години гласаш за едни исти. Триес години е од срање, по срање.
Не е логично да се буниш.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Сепак е опозиционерка и нема што да загуби, во право си дека А1он не е некој репер посебно последниве години со рекла-казала трач муабети но сметам дека опозиционерот секогаш треба да е спремен да го предизвика сегашниот.

Ако некој треба да бега тоа е Петре, вака испаѓа дека се плаши и не е спремна за дебата.
Не мора да оди. Замисли да треба да одиш на дебата каде што водителот е Саше Политико, Васко Ефтов, Борјан или Чомовски. Едно е да си спремен секогаш да го предизвикуваш сегашниот, сосема друго е да му отидеш во заседа.

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.003
Не мора да оди. Замисли да треба да одиш на дебата каде што водителот е Саше Политико, Васко Ефтов, Борјан или Чомовски. Едно е да си спремен секогаш да го предизвикуваш сегашниот, сосема друго е да му отидеш во заседа.
Точно посебно за кај Васко, но во ситуацијава многу е битно да се напомене дека одат и другите кандидати а не само таа така што 'реметот' нема да паѓа само на еден кандидат.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.847
Поени од реакции
50.224
Точно посебно за кај Васко, но во ситуацијава многу е битно да се напомене дека одат и другите кандидати а не само таа така што 'реметот' нема да паѓа само на еден кандидат.
Другите кандидати не се баш кандидати, да бидеме искрени. Се знае таму на чија глава ќе се циља.
Од друга страна, обраќање пред 100% комуњарска публика, која со ништо не може да се придобие е бесмислено губење на време.

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.003
Другите кандидати не се баш кандидати, да бидеме искрени. Се знае таму на чија глава ќе се циља.
Од друга страна, обраќање пред 100% комуњарска публика, која со ништо не може да се придобие е бесмислено губење на време.
Во секој случај тоа ќе беше win-win за кандидатката пошто после тоа Петре ќе беше принуден да иде на ДПМНЕовските портали/телевизии а вака испаѓа дека таа ескивира.
И нема што да ја циљаат кога она уопште не била градоначалник т.е. теретот паѓа на сегашниот, но добро.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.807
Поени од реакции
21.537
Јао Душко Весковски каква антипатична фаца, а отвори уста мислиш се спрема за физичка пресметка. Сељандура белосветска !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom