Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 септември 2021
Мислења
102
Поени од реакции
78
Ve molam za pomos poradi nedorazbiranje so posrednikot ivaden ukaz vo ambasada vo skopje na 20.4 21 dali treba povtorno da se vadi vo sofija nov ukaz i kako da znaeme deka se stignati dokumentite vo sredec za da moze da izvadime egn i da se slikame za pasos blagodarnost za sekoj odgovor
Ако ти ја има пријавено адресата во Средец може да отидеш до тамо да си поднесеш за ЕГН. Указот треба да е со тебе, извод си носиш, и ако си женет треба да си земеш извод от матична книга на венчани. Треба да си ги напишиш сите податоци, за тебе, за жена, деца, браќа, сестри, мајка, татко, матични броеви за сите и слики две да си земиш. Таксата е 30лв и ти излева за 10 работни дена

Член од
7 ноември 2019
Мислења
10
Поени од реакции
4
Dobrovecer ne sum mnogu aktiven clen bidejki jas zemav drzavljanstvo,no go sledam forumov zaradi eden moj drugar bidejki e vo procedura.Imam prasanje.Drugar mi bese na finalna dokumenti preku bratuced mu se smeni statusot da odnese dokumenti da dokaze srodstvo so bratuced mu gi pusti dokumentite i sega pak go vratija na finalna.Dali taka treba pak da go vratat na finalna otkako odnel dop dokumenti ili trebalo na polozitelno,ne mi e jasno.
Vi blagodaram na odgovorot

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Некој од поискусните кој што веќе подигнал пасош, ако ја одбериш најефтината варијанта за пасош лична карта, за колку време му стигнале?

Член од
4 април 2020
Мислења
21
Поени од реакции
20
Ако ти ја има пријавено адресата во Средец може да отидеш до тамо да си поднесеш за ЕГН. Указот треба да е со тебе, извод си носиш, и ако си женет треба да си земеш извод от матична книга на венчани. Треба да си ги напишиш сите податоци, за тебе, за жена, деца, браќа, сестри, мајка, татко, матични броеви за сите и слики две да си земиш. Таксата е 30лв и ти излева за 10 работни дена
Sam go podignav na 20.04 ukazot i sega dali mozam da udam da izvadam bez problemi egn bidejki popolniv obrazec vo ambasadata deka sakam da mi bide adresata vo lege 6 dali
mozam sega slobodno da odam i da zemam egn pa pasos

Член од
30 септември 2021
Мислења
102
Поени од реакции
78
Sam go podignav na 20.04 ukazot i sega dali mozam da udam da izvadam bez problemi egn bidejki popolniv obrazec vo ambasadata deka sakam da mi bide adresata vo lege 6 dali
Ако си го пополнил пред два месеца вече ти е стигнало во општина Средец, треба само да направиш превод и легализација на изводо, венчаница. Им треба околу 2 месеца да стигне информацијата от Битола до Софија, после два месеца си одиш во општината да си поднесеш за ЕГН.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.066
Поени од реакции
11.431
Среќен пат.

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.936
Среќен пат.
И поздрави натам:D
Автоматски споено мислење:

ИМА УКААААЗЗЗЗЗЗ 158!!!!
@NanaKiki32 proveruvaj!!! :D :гик:

@Peroronchino vidi tamo ako mozes da proveres sto ima, izlezen sum, n3am pc momentalno (y)

НА 10.09.2021 ПОТПИШАН

Attachments

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2020
Мислења
40
Поени од реакции
231
Луѓе имам УКАААААААААЗЗЗЗЗ !!!! :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Плачам од среќа , фала му на Бога за оваа добрина ..

Указ 158 .
Положително 10.03.2021
Финална 20.09.2020
Интервју 14.03.2019 во Софија
Постапка почната уште 2018 , се поврзав по линија дедо роден 1917 , мајка па до мене и потврда од Здружение .

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
358
Поени од реакции
1.648

Указ 158 .
Положително 10.03.2021
Финална 20.09.2020
Постапка почната уште 2018 , се поврзав по линија дедо роден 1917 , мајка па до мене и потврда од Здружение .
Ти честитам и ти посакувам реализирање на замислената цел со пасошот!

Нека ти донесе безброј можности кои ќе ги искористиш во своја полза!

те чека долго славење...

Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.936

Указ 158 .
Положително 10.03.2021
Финална 20.09.2020
Ajde ajdeeee CESTITKIIII:jeeee::ojeaa:
Ti kazav deka nema kaj da begas:D
Sega praj matematikite i planovite sto kako ponatamu(y);)

Kajgana Shop

На врв Bottom