Ако ти ја има пријавено адресата во Средец може да отидеш до тамо да си поднесеш за ЕГН. Указот треба да е со тебе, извод си носиш, и ако си женет треба да си земеш извод от матична книга на венчани. Треба да си ги напишиш сите податоци, за тебе, за жена, деца, браќа, сестри, мајка, татко, матични броеви за сите и слики две да си земиш. Таксата е 30лв и ти излева за 10 работни денаVe molam za pomos poradi nedorazbiranje so posrednikot ivaden ukaz vo ambasada vo skopje na 20.4 21 dali treba povtorno da se vadi vo sofija nov ukaz i kako da znaeme deka se stignati dokumentite vo sredec za da moze da izvadime egn i da se slikame za pasos blagodarnost za sekoj odgovor
Cestitki, data na ukaz vidi koga ke rezerviras.Ukaz 156 konacnoooooooooooo.Intervju 13.03.2019 zelim vam svima da dobijete srecno braco,takodje i brat dobio isto danas
13.10.2021 u 15:15 prvi slobodni terminCestitki, data na ukaz vidi koga ke rezerviras.
Mislev da vidis koga ti e potpisano drzavjanstvoto t.e ukazot. Koga ke rezerviras vidi "data na ukaz".13.10.2021 u 15:15 prvi slobodni termin
Sam go podignav na 20.04 ukazot i sega dali mozam da udam da izvadam bez problemi egn bidejki popolniv obrazec vo ambasadata deka sakam da mi bide adresata vo lege 6 daliАко ти ја има пријавено адресата во Средец може да отидеш до тамо да си поднесеш за ЕГН. Указот треба да е со тебе, извод си носиш, и ако си женет треба да си земеш извод от матична книга на венчани. Треба да си ги напишиш сите податоци, за тебе, за жена, деца, браќа, сестри, мајка, татко, матични броеви за сите и слики две да си земиш. Таксата е 30лв и ти излева за 10 работни дена
Ако си го пополнил пред два месеца вече ти е стигнало во општина Средец, треба само да направиш превод и легализација на изводо, венчаница. Им треба околу 2 месеца да стигне информацијата от Битола до Софија, после два месеца си одиш во општината да си поднесеш за ЕГН.Sam go podignav na 20.04 ukazot i sega dali mozam da udam da izvadam bez problemi egn bidejki popolniv obrazec vo ambasadata deka sakam da mi bide adresata vo lege 6 dali
mozam sega slobodno da odam i da zemam egn pa pasos
Sam go podignav na 20.04 ukazot i sega dali mozam da udam da izvadam bez problemi egn bidejki popolniv obrazec vo ambasadata deka sakam da mi bide adresata vo lege 6 dali
mozam sega slobodno da odam i da zemam egn pa pasos
И поздрави натамСреќен пат.Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)
Немаат, а тие што имаат подобро да пуштат дезинформации и да гледаат да ви намлатат колку што е можно повеќе пари. Еве последно имаше на фб групата дека се продава бг документ од матично за одредна сума (посоленка сума, така фина) на евра. Така да, на посредниците гледајте (барем на...forum.kajgana.com
Ти честитам и ти посакувам реализирање на замислената цел со пасошот!Луѓе имам УКАААААААААЗЗЗЗЗ !!!!
Плачам од среќа , фала му на Бога за оваа добрина ..
Указ 158 .
Положително 10.03.2021
Финална 20.09.2020
Интервју 14.03.2019 во Софија
Постапка почната уште 2018 , се поврзав по линија дедо роден 1917 , мајка па до мене и потврда од Здружение .
Ajde ajdeeee CESTITKIIIIЛуѓе имам УКАААААААААЗЗЗЗЗ !!!!
Плачам од среќа , фала му на Бога за оваа добрина ..
Указ 158 .
Положително 10.03.2021
Финална 20.09.2020
Интервју 14.03.2019 во Софија
Постапка почната уште 2018 , се поврзав по линија дедо роден 1917 , мајка па до мене и потврда од Здружение .