Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
дечки мобилните зрачат и убиваат :) дали знаете колку повеќе или помалку зрачат новите од старите мобилни? Дали е нормално деца да растат во домови со мобилни во секоја соба? Дали некој некогаш се прашал за ова? Дали знаете точно што има во буквално се што внесувате во организмот? Колку од вас земале таблети по журки ама сега неќат да се вакцинираат?
отидов да јадам јаболки

Абе жена на 52 што ја познавам умре една недела после втора доза Фајзер?
Имаше инфаркт на абдомен, ја пишаа дека е посто ковид, а никогаш не беше позитивна. Така да поентата е ризик фактор.

Како не била тестирана вакцина против морбили ?

Инаку не се разбираме, јас сум против оваа неЗАДОЛЖИТЕЛНА, вакцинација со сегрегација и дискриминација.

Абе не знаат ништо за вакцината. Врска немаат колку штити за колкав период ќе штити. Се е во од.

Teneke me razocara. Preeska pisa striktno ke se drzis na nauka sega pak ides poznavas nekogo i ne e ni potvrdeno od sto pocinala. Eptem rekla kazala.

Вакциниран со Џонсон, еве ви еден аргумент зошто треба да се вакцинирате: моментално се аплицирани 6.2 МИЛИЈАРДИ дози. Поточно до сега 33% целосно вакцинирани од светската популација.
Вие што немате прележено ниту сте вакцинирани толку се плашите од вакцина што сме ја примиле 1/3 од светот а до денес на светско ниво се појавиле многу мал број на нус појави можеби 1 во 100000 што завршиле фатално.

И што ако се вакцинираа толку луѓе?

Нема да се шири повеќе короната, ќе завршат карантините и носењето на маска?

Не ти е споредбава баш примерна.

Нит го јадам мобилниот, нит го пијам.
Не не. Баш и е океј споредбата.

Мобилните телефони користат радиофреквентно зрачење. И не знаеме дали после икс години може да предизвика некои здравствени проблеми. Нешто слично на вашиот аргумент...невакцинирање заради несакани ефекти после икс години. Контрадикторно нели?

Немам проблем да дискутирам во врска со вакцинацијата, ама не можи никој да ме присилува да ја примам.

До овој фашизам во светот не требаше да дојди.
Тенџеракис знаеш дека и вакс за морбили е присилна за да може детето да оди во школо? Абе тоа толку глупости на едно место не сум видел, навреди се нешто најдобро што човек може да ви упати...

Не не. Баш и е океј споредбата.

Мобилните телефони користат радиофреквентно зрачење. И не знаеме дали после икс години може да предизвика некои здравствени проблеми. Нешто слично на вашиот аргумент...невакцинирање заради несакани ефекти после икс години. Контрадикторно нели?

Интересно :)

Кога сме кај тоа оригиналните антиваксери се плашат од 5г баш заради зрачењето. Така да тие се конзистентни во својот страв од непознато :D

Тенџеракис знаеш дека и вакс за морбили е присилна за да може детето да оди во школо? Абе тоа толку глупости на едно место не сум видел, навреди се нешто најдобро што човек може да ви упати...
Никој не ми дал документ да се потпишам кога ја прима децава.

Зошто сега толку процедури? Морало да сакам, да сакам да ја примам заверено со потпис.

не сакав јас да го кажам тоа ама миииислам дека % на вакцинираност има врска со % на едукација :) самите невакцинирани нека го сфатат ова како сакаат
... обратнопропорционално, еве те прашувам што си примила дали знаеш: кој рок на траење, како делува, како се изврши транспорт на истата, каде се аплицира, како се аплицира?
или само си пружила рамо и толку, вакцинирана си?

И што ако се вакцнираа толку луѓе?

Нема да се шири повеќе короната, ќе завршат карантините и носењето на маска?
Па нормално нема заради другата 1/3 антиваксери мене не ми е реално за ваква банална, едноставна работа да се пишуваат толку многу страни а и општо на светско ниво како испаднаа голем број антиваксери.
Не за џабе се вели луѓето во глобала се плашат и тешко го прифаќаат се тоа што е ново за нив така и со вакциниве.

Навистина ОДЛИЧНО менаџирал и како што гледаме СЕУШТЕ МЕНАЏИРА господинот министер Филипче.
Screenshot from 2021-09-28 16-45-42.png
Screenshot from 2021-09-28 16-45-31.png

*ВТОРИ во Европа, ТРЕТИ на мајка земја! Секако, доколку се водиме по статистика на 2М што сите знаеме дека НЕ СМЕ!

Како што и самиот изјави "Не бегам од одговорност, но здравствениот систем е комплексен и мора да се менаџира"
Да, секако дека здравствениот систем е комплексен, затоа ни се потребни што повеќе успешни кадри како Филипче во "нашата земја"!

Добро менаџирање, нема збор. Еве го љисиц, тука бил. Во Битола на предизборна кампања! Така ПОУСПЕШНО се менаџира здравствениот систем.
Venko-Filipche-Bitola-2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom