Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Меѓутоа ризикуваа, ги ишутираа од партија латентните комуњари и here we are.

Советник на Катица што се борел за правда рамо до рамо со роднините на сите комуњари во СЈО каков комуњар е ?

Советник на Катица што се борел за правда рамо до рамо со роднините на сите комуњари во СЈО каков комуњар е ?
Jebiga, toa so sjo ne se opravduva . Megjutoa koa kje sporedis so sve imavme zadnji 30 godini tuka, sluzba u sjo e minorna rabota. Pa 99 posto od politickiot kadar ni se deca na funkcioneri i ,,educirani,, vo zapadni nevladini. Duri i na fax zdruzenie na elektro studenti dobivase donacii od Americka ambasada, dali moeto clenstvo tamu e crna damka za idna politicka kariera :D Toa e situacija u makedonija, ne idealiziram nikoj.

Muabetot bese deka koa se krsea kopjata vo 2016, levica si se izdvoi kako 3ta opcija a privezocite kako Branimir i tn, se pribraa u sds. Ako ne gleas razlika megju niv dvajca, edniot klasicen komunjar - sin na stecaen direktor i apasiev toa e drugo.

Бил у СЈО.

Леле неопростлив грев му е тоа.
...
Мачја кашлица у однос на гревовите на ВМРО и СДСМ.

Бил у Сјо, онакво пенкало имал...

:lolzz:

Само за пописот ако го споредам однесувањето на ВМРО, ДУИ и СДСМ, од една и Левица од друга страна, ми е скроз доволно да немам дилема. Никаква.

Последно уредено:
Jebiga, toa so sjo ne se opravduva . Megjutoa koa kje sporedis so sve imavme zadnji 30 godini tuka, sluzba u sjo e minorna rabota. Pa 99 posto od politickiot kadar ni se deca na funkcioneri i ,,educirani,, vo zapadni nevladini. Duri i na fax zdruzenie na elektro studenti dobivase donacii od Americka ambasada, dali moeto clenstvo tamu e crna damka za idna politicka kariera :D Toa e situacija u makedonija, ne idealiziram nikoj.

Muabetot bese deka koa se krsea kopjata vo 2016, levica si se izdvoi kako 3ta opcija a privezocite kako Branimir i tn, se pribraa u sds. Ako ne gleas razlika megju niv dvajca, edniot klasicen komunjar - sin na stecaen direktor i apasiev toa e drugo.
Го немаме сеуште, сме слушале и поголеми лајачи и посериозни патриоти. Мал си изгледа и не ти текиња. Ќе имаме кога ќе застане на власт и ќе се побуни исто онака како што Ѓорѓи Котески се побуни и агитираше против рамковниот договор во својата партија, пред да загине на Плетвар.

И немој да ми кажеш дека бил наивен човекот и незнаел.... Едно од пророчанствата на СЈО беше ослободување на монструмите, случај кој беше правно чист и разрешен во кој, тој како правник неможе да се извади со наивност, слично на пример како што некои тука можат да се извадат. Да не навлагаме во начинот на прибирање на докази, во моменти кога тие „бомби“ повеќе се користеа за уцени на бизнисмени и политичари, одколку што се користеа за некаква си правна разврска (Он како правник треба да знае и колку е можно да имаат некаква друга тежина одколку политичка).

А доколку пак навистина е до толку наивен и глуп, прашање е само на време е кога таа опција ќе се инфицира, доколку не е веќе инфицирана (што е малку веројатно).

Бил у СЈО.

Леле неопростлив грев му е тоа.
...
Мачја кашлица у однос на гревовите на ВМРО и СДСМ.

Бил у Сјо, онакво пенкало имал

:lolzz:
[/QUOTE]

Ништо не е страшно ако сам одбереш да не е. Факт е дека учестувал во функционирањето на таа институција и во нејзините безброј темпирани рочишта и предмети што му служеа исклучиво на Заев, те за притисок врз овој и оној, те за дигање на рејтингот кога тоа ќе затреба. Во ниеден случај за некоја правда.

Останува дека или Димитар бил преглуп да примети што се случува околу него, и како тоа таа институција функционира на тој принцип со сите можни роднини на луѓе блиски до СДС во неа (тешко веројатно) или една друга непријатна можност која носи нови разочарувања

Само за пописот ако го споредам однесувањето на ВМРО, ДУИ и СДСМ, од една и Левица од друга страна, ми е скроз доволно да немам дилема. Никаква.

Плус и преставките до Уставен не ги заборавај. И тоа е јака форма на отпор.

Секој кој учествувал во симнувањето на она предавничко гомно треба медаља да му се даде. И на Катица, покрај затворот.
Автоматски споено мислење:

Ништо не е страшно ако сам одбереш да не е. Факт е дека учестувал во функционирањето на таа институција и во нејзините безброј темпирани рочишта и предмети што му служеа исклучиво на Заев, те за притисок врз овој и оној, те за дигање на рејтингот кога тоа ќе затреба. Во ниеден случај за некоја правда.

Останува дека или Димитар бил преглуп да примети што се случува околу него, и како тоа таа институција функционира на тој принцип со сите можни роднини на луѓе блиски до СДС во неа (тешко веројатно) или една друга непријатна можност која носи нови разочарувања

Плус и преставките до Уставен не ги заборавај. И тоа е јака форма на отпор.
И?
Боље ќе гласам за Мицковски?

Па Мицковски чим у опозиција вака ги прима од Албанците, се плашам дека кога би дошол на власт би ја засенил светлата ѕвезда на ЗЗ, на тој план.

Секој кој учествувал во симнувањето на она предавничко гомно треба медаља да му се даде. И на Катица, покрај затворот.
Исто како и секој кој учествувал да го донесе ова предавничко гомно на власт што заслужува бесилка.

Мислам дека политичкото неискуство си го зема данокот тогаш. Левица тогаш беше само една година основана како партија.

Ама фактот дека не отидоа со Заев во коалиција како некој приврзок, на крај богато им се исплатеше. Поради таа одлука тогаш, денес сеуште постојат како партија и се таму кај што се.

Да отидеа тогаш во коалиција со него, денес немаше да постојат или ќе станеа сателит партија на сдс.

Исто како и секој кој учествувал да го донесе ова предавничко гомно на власт што заслужува бесилка.
Има и една друга група. Групата со навидум когнитивни проблеми. Тоа е групата на груеви мадиња на форумов и во јавноста, што борбата против него, ја поистоветуваат со афинитетот кон Заев, од ним лично познати причини*.
Бидејќи тој што е против нашиот војвода, мајка го роди, народ да води, гарант е против Македонија, за Заев, за СДСМ и Америка. Нема везе што он ни донесе знаме на република Албанија, ги ослободи воените злосторници и да не набројувам што све...

Е таа група на партиски пацови, кои суштински кур ги боли и за Македонија и за ВМРО, е нив не би ги обесил. Би ги чувал дома у кафез и би ги ранел, само да ги слушам по цел ден вака што зборат.

* - мала шега, станува збор за добро познати причини

Мислам дека политичкото неискуство си го зема данокот тогаш. Левица тогаш беше само една година основана како партија.

Ама фактот дека не отидоа со Заев во коалиција како некој приврзок, на крај богато им се исплатеше. Поради таа одлука тогаш, денес сеуште постојат како партија и се таму кај што се.

Да отидеа тогаш во коалиција со него, денес немаше да постојат или ќе станеа сателит партија на сдс.
Епизодата со СЈО неможе да се опере со политичка незрелост. Таму ако не му била јасна работата, или е глуп или е корумпиран опортунист.

СЈО беше одлична идеја, која ја заврши донекаде работата, а потоа се корумпираше.

Но, ова не е тема за СЈО, туку за тоа како да се правиме на удрени дека ова е регуларен попис и дека треба да се попишеме.

Епизодата со СЈО неможе да се опере со политичка незрелост. Таму ако не му била јасна работата, или е глуп или е корумпиран опортунист.
Samo sto tamu koga e, ne e ni politicar. Kolku vreme bil, 6 meseci? Ovde ja napraivte ko da go osnoval. Samo toa sto se fakjate za takvi raboti e smesna sama po sebe, slicna na onie sto argument im e deka pcuel :D

Pofer e da si kazete so ve maci, deka bese protiv gruevski vo klucniot period za negoviot opstanok. Ti pamtam deka togas gi branese, ajde da napraime tabela so nivnite greski vo odnos na albanskoto prasanje i opsto nasite interesi. Pa za sekoj od niv ima cetivo od 10 strani, kamo srekja i niv sluzenjeto vo SJO da im e najgolema mana.

Za apasiev poise treba da ne plasi sto ako dojde na vlast i si ostane na stavot, a ne ako se svitka. Bidejki pracka ko nasava mnogu lesno se krsi, imame prelosi geopoliticki uslovi za opstanok kako zemja bezrazlika koj e na celo.
Автоматски споено мислење:

една друга непријатна можност која носи нови разочарувања
Koja e taa druga neprijatna moznost? Od moja gledna tocka, Apasiev e antizapadno raspolozen, ovaa levica e nalik na Cavez a ne na modernava Soros levica.
Diskutabilnoto e dali biranje na antizapadna partija dobro kje zavrsi za nas, megjutoa fakt e deka sme nemale vakov izbor do sea. A i raspolozenieto nikogas ne bilo poise anti eu/nato tuka. Bar ja dur pratam politika, vo 90ti ne znam sto se slucuvalo.

Последно уредено:
@Menethil ај дај све од себе и размисли ама потруди се убаво, каков товар би требало да имам јас, па да ме боли нешто за груевски? Па и за било кој политичар во последните 30 години.

Она што го кажувам говори за празни надежи и продадени идеали, а не за носталгија. Единствена носталгија што ја имам е за моите блиски што си заминале во вечните ловишта. За мене лично воглавном немало период кој не ми бил убав, ме боли околинта што ја гледам.

Вистина е ова кажано у интервју?

243152175_942653862986104_975626900960260689_n.jpg

А шо бил во СЈО уствари? Обвинител? Вработен таму? Креатор на политики? Ја колку што знам бил консултант во првите 6 месеца на основање на СЈО за граѓанско-правни прашања. Од секоја мравка може да се направи слон, ама мене ова не ми изгледа дека којзнае каква улога имал во СЈО. А другиве во недостиг што да му лепат се фаќаат за секоја сламка.

Човекот не отиде во коалиција со нив во 2016 кога му нудеа 2 или 3 пратеника на добитни места, што за партија основана пред една година е премија. Па дупешки му правеа со Бранимир и компанија и сите тие говнурии, за малку не му ја распаднаа партијата.

Да ја имаше таа врска што што ја имплицираш, сигурно немаше да одат сами на избори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom