Tesko sam da ja montira obicen covek vo kiit ima cevki i kabel,nema drzac, ti treba i hilta i kruna za busejne,vakum,vaservaga,tiploni,strafovi,toa za pravejne konus na bakarot i dr,sitnici
Mozes sam da ja montiras ako ima kit za montaza vo samata kutija so klimata ( fabricki )
Nema potreba od pravenje konus na bakarot samite bakarni cevki vo kitot so montaza se spremni samo treba da se zastrafat za klimata nadvoresnata i vnatresnata edinica
Drzaci za nadvoresnata edinica se kupuvaat posebno
Edinstveno ke treba vakum pumpa no i da ne se izvakumira klimata ne e problem bidejki sekoja klima ima vgradeno susac vo nadvoresnata edinica pred kompresorot sto ja sobira vlagata od bakarnite cevki za da ne vleze vo kompresorot ovoj susac e predviden za 3 montazi
Najubavo e da se izvakumira NO i da ne se izvakumira ne e problem
Kaj nas vo MK problem e sto ne gi prodavaat klimite so kit za montaza samo del od brendovite kako Midea ( nekoj modeli ) AUX Max imaat kit za montaza
I da platis za montaza dokolku ima klimata kit za montaza togas montazata na klimata iznesuva okolu 2.000 denari a bez kit za montaza montazata e od 4.800 do 7.000 denari vo zavisnost od goleminata na klimata dali e 3.5kw ili 7kw