- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.798
- Поени од реакции
- 4.158
Me i nteresira dali beše sezona na greenje koga ova se slučuvalo i dali greškata se pojavi pri startuvanje na klimata ili vo rabota.Мене ми се има случено еднаш во овие 3 години откако ја користам климата и истата се случи кога имав проблем со струјата, се имаше стопено нулата во таблата со саатот па го имаше оштетено и едниот од трите главни осигурувачи под самиот саат за мерење на потрошувачка па следствено имаше испрекината струја. Откако ЕВН ги сменија осигурачот и нулата, климата само требаше да се исклучи од штекер и потоа самата се избриша грешката. Две години подоцна климата си работи без никакви проблеми.
20 godini se bavev profesionalno so popravka softver i hardver, no na drug tip elektronski uredi (iako sum mašinec) pa moja procenka ako se slučuva greškata i na ladenje i na greenje pa ušte vo tek na aktivno rabotenje, skoro sigurno e nekoja fizička greška. Vaka samo na greenje i vo aktivno miruvanje pri startuvanje, siguren sum sum deka e bag vo softverot koj so reset se trga. Za da trajno se reši, ako e bag treba update na firmware-ot što nie kako korisnici niti može nekade da go nabavime nitu imame način da mu pristapime na uredot......
Smetam po moe deka greškata e samo preventivna i se slučuva pri prekinat veće započnat ciklus na odbrojuvanje do suv defrost.
Siguren sum, bar taka e kaj mene ako ne ja gasite cela grejna sezona nema nitu ednaš da se pojavi ovaa greška.
Inače od moe iskustvo i preporaka e nekolku pati vo tekot na godinata da si pravite reset na klimite so vadenje od šteker na 5-6 minuti. Vaka site sitni nepravilnosti vo rabota gi rešavate.