Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Да ја третира како џукела, затоа што стварно развалување од дупење може Мандинго и сл. или некој што ќе ја ебе у гз.
Тачно, во право си, подобро доловување на мислата е вака како ти што пиша.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Кога кинисавте од серии, McNulty во The Wire би е пример за лошо момче :D
Прегледај го приврзокот 307954
И ти си во право, ама во The Wire нема контраст на доброто момче. Во NCIS ги имаш и двата типа сајд бај сајд како бели и црни шаховски фигури на исто поле за најкристално јасно да ја видиш компарацијата и тој контраст.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Се слагам со Сусаро како фан на НЦИС.

Затоа и ДиНозо на крај си ја ќари "недопирливата" Израелка, иако во првите сезони и се гадеше од него и излитените шеги.
Додека:
Ziva's relationship with McGee develops to resemble one of a brother and sister.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Добро момче е маминото момче, жената која што се издупила со лошото момче сака да направи баланс во универзумот и ствара добро момче(синче), односно феминизирано момче. Тоа се оние неолиберали, проваксерски ориентирани у принцип, СДС-овци....педерчиња. Лошо момче не може да биде буљаш....добро малку сум пристрасен околу партииве, ама да го искористам моментот да кажам два три фини зборови за буљашите од СДС.
Има финеси и нијанси у муабетот ама генерално на ова се сведува.
Лошо момче е у принцип некој што е бунтовник, а добро е мамина маза. Има и случаи малку забегани, каде 1/5 и јаче од жените бараат психопати, ама ај да баталиме тој муабет.
А Бране?

• Хаха
Reactions: TOT

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Сакав подолг пост да пишам ама ме смрзе и ќе бидам пократок. Дали си ја гледала серијата NCIS?

Од се што сум гледал не постои подобро парче од филмови/серии каде што доброто и лошто момче се толку јасно претставени. Чисто за разјаснување, не мислам дека оваа е најдобрата серија, нити дека немало други серии филмови каде што немало добри или лоши момчиња или и двете на едно место, ама појасна претстава, поувидлив контраст и претставување на што е едниот а што другиот јас барем не сум сретнал. Ако стварно те интересира симни изгледај 7-8 рандом епизоди од 1 до 13-та сезона. Не мора да ти се допадне серијата, доволно е да ги запазиш овие два лика. И двајцата се агенти/детективи во службата на NCIS.

Овој лево во серијата се вика Ентони ДиНозо, тој десно Тимоти МекГи. Нема ни да ти кажам кој е кој самата ќе сфатиш ако ја гледаш серијата. Во реалноста еден од нив многу би се мачел во љубовниот/дејтинг живот, на другиот драстично подобро ќе му оди. Сега ме мрзи да се објаснувам зошто е тоа така.
Воопшто не се согласувам.
Тим во прва сезона беше со Аби, пред Динозо да биде со било која од серијата. Исто така, Аби и Динозо имаа брат/сестра динамика и со тоа паѓа у вода муабетов за тоа ако си „лошо момче“ нема да те гледа ко брат, ако си „добро момче“ ќе те гледа ко брат. А да не го замешаме и Џими во муабетов, кој е најголемиот нрд во цела серија, изгубен у свемир, типичен lab rat и на крај заврши со Брина која најверојатно ја имаат позајмено од Порнхаб.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.113
Поени од реакции
30.180
Добро момче е маминото момче, жената која што се издупила со лошото момче сака да направи баланс во универзумот и ствара добро момче(синче), односно феминизирано момче. Тоа се оние неолиберали, проваксерски ориентирани у принцип, СДС-овци....педерчиња. Лошо момче не може да биде буљаш....добро малку сум пристрасен околу партииве, ама да го искористам моментот да кажам два три фини зборови за буљашите од СДС.
Има финеси и нијанси у муабетот ама генерално на ова се сведува.
Лошо момче е у принцип некој што е бунтовник, а добро е мамина маза. Има и случаи малку забегани, каде 1/5 и јаче од жените бараат психопати, ама ај да баталиме тој муабет.
Ne si vo pravo zatoa sho Branko e classic bad boy u mk.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.257
Од се што сум сфатил за жени во овие години живот е дека ако некоја женска каже за некој тип дека е срцка, душа човек или дека среќна ќе биде таа што ќе го земе тој може комотно да заборави дека ќе дојде до неа макар бил и последниот маж на светот. Тоа и порано сум го кажал:

Така што, да, ти верувам, тебе МекГи ти е срцка и би го препорачала на секоја што ќе те праша, ама не и за тебе. Ти него го гледаш како другар, како брат. Во реалноста ти го одбираш ДиНозо да те развали од дупење. Не се извињавам за вака вулгарното и директно изразување, знам дека немаш проблем со тој начин и го ценам тоа. Ако не, тури ми казнени :D.
Мене Ди Нозо ми е смешен никако не го замислувам секуално, не е мој тип, а МекГи си има он посебен шарм, особено каде што е екстра слаб ми екстра хот.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Воопшто не се согласувам.
Тим во прва сезона беше со Аби, пред Динозо да биде со било која од серијата. Исто така, Аби и Динозо имаа брат/сестра динамика и со тоа паѓа у вода муабетов за тоа ако си „лошо момче“ нема да те гледа ко брат, ако си „добро момче“ ќе те гледа ко брат. А да не го замешаме и Џими во муабетов, кој е најголемиот нрд во цела серија, изгубен у свемир, типичен lab rat и на крај заврши со Брина која најверојатно ја имаат позајмено од Порнхаб.
Е, уште подобро чим си ја гледала серијата. Ај искрено:

Кој од нив двајца во реалноста би имал подобар score?

Ама чекај, пред да ми одговориш треба нешто друго, малку потешко за изведување. Треба да излезеш од сопствениот пол и да станеш бесполарна. Или биполарна :D. Значи тргни на страна тоа што си женско и што имаш природна инклинација за одбрана на сопствениот пол, тргни на страна тоа што јас знам да провоцирам и да иритирам, тргни на страна ПМС, феминизам, пеперутки во стомак, замрзни комплетно емоции. Сакам на неколку минути да не си женско, па ни машко. Сакам да не си човек туку да се претвориш во компјутер, поручникот Дата од Стар Трек, значи ти си робот на вештачка интелигенција кој набљудува, собира и процесира информации и вади аналитички резултати максимално ослободени од пристрасности и емотивен удел. Сега да се вратиме пак на прашањето:

Во реалниот живот, кој од нив двајца би имал подобар скор?
Автоматски споено мислење:

Мене Ди Нозо ми е смешен никако не го замислувам секуално, не е мој тип, а МекГи си има он посебен шарм, особено каде што е екстра слаб ми екстра хот.
Ок, еве и ти верувам. Проблемот е тоа што сите (дисклејмер за идиоти-не буквално сите) го даваат твојот одговор, а во реалноста сите (дисклејмер за идиоти-не буквално сите) завршуваат кај ДиНозо на кур. Кај другиов евентуално завршуваат кога ќе начукаат 30+ и ќе им дојде време за женење па се дешава ова:

1632396819789.jpeg

Ама само евентуално, ако му е таков к'сметот. Некогаш и ни тогаш.

Последно уредено:
Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Е, уште подобро чим си ја гледала серијата. Ај искрено:

Кој од нив двајца во реалноста би имал подобар score?

Ама чекај, пред да ми одговориш треба нешто друго, малку потешко за изведување. Треба да излезеш од сопствениот пол и да станеш бесполарна. Или биполарна :D. Значи тргни на страна тоа што си женско и што имаш природна инклинација за одбрана на сопствениот пол, тргни на страна тоа што јас знам да провоцирам и да иритирам, тргни на страна ПМС, феминизам, пеперутки во стомак, замрзни комплетно емоции. Сакам на неколку минути да не си женско, па ни машко. Сакам да не си човек туку да се претвориш во компјутер, поручникот Дата од Стар Трек, значи ти си робот на вештачка интелигенција кој набљудува, собира и процесира информации и вади аналитички резултати максимално ослободени од пристрасности и емотивен удел. Сега да се вратиме пак на прашањето:

Во реалниот живот, кој од нив двајца би имал подобар скор?
Автоматски споено мислење:

Ок, еве и ти верувам. Проблемот е тоа што сите (дисклејмер за идиоти-не буквално сите) го даваат твојот одговор, а во реалноста сите (дисклејмер за идиоти-не буквално сите) завршуваат кај ДиНозо на кур. Кај другиов евентуално завршуваат кога ќе начукаат 30+ и ќе им дојде време за женење па се дешава ова:

Прегледај го приврзокот 307974

Ама само евентуално, ако му е таков к'сметот. Некогаш и ни тогаш.
Нормално е, и исто е и кај нас, ти која би ја легнал?
1632411339641.png 1632411370188.png

После 30 чирлидерката ќе те вара со Мијалков, а со Меккарти би ти бил многу забавен животот. Ама пак прво накај чилдерката погледнуваш. Исти К сме.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Нормално е, и исто е и кај нас, ти која би ја легнал?
Прегледај го приврзокот 307991Прегледај го приврзокот 307992

После 30 чирлидерката ќе те вара со Мијалков, а со Меккарти би ти бил многу забавен животот. Ама пак прво накај чилдерката погледнуваш. Исти К сме.
Мене ми се фетиш жени преку 65кг. овие што парадираат по модни писти не ме провоцираат со око да мрднам а не со к...

Kajgana Shop

На врв Bottom