- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.079
- Поени од реакции
- 1.936
Тука е разликата. Емоциите ја движат цената на краток рок а вредноста и квалитетот на хартијата од вредност на долг. Тоа во 2007 и 2008 беше се освен тргување на,,value''. Кога ќе пикираш добра акција со долгорочен потенцијален раст, најдобар тајмин да ја продадеш е НИКОГАШ. Освен во екстремни случаеви како на пример кога се работи за компанија која произведува автомобили а веќе е 21 век и некаде почнува производство на летечки машини.
Мене просто ме фасцинираат shareholder-ите рецимо на ПКБ. Компанија со толку добри резултати и параметри, со невиден потенцијал за раст. Абе храна ти е едноставно елементарна потреба, нема зијан. Од друга страна нахален Кутревски, неистргувано едно парче акција со години.
И си седат, следат и веруваат дека еден ден ќе биде подобро. И тој фамозен ден, истите ти мафтаат од кафана, си се частат со невидена капитална добивка и дивиденда пропорционална на истрајноста.
Мераци,
Мене просто ме фасцинираат shareholder-ите рецимо на ПКБ. Компанија со толку добри резултати и параметри, со невиден потенцијал за раст. Абе храна ти е едноставно елементарна потреба, нема зијан. Од друга страна нахален Кутревски, неистргувано едно парче акција со години.
И си седат, следат и веруваат дека еден ден ќе биде подобро. И тој фамозен ден, истите ти мафтаат од кафана, си се частат со невидена капитална добивка и дивиденда пропорционална на истрајноста.
Мераци,
Последно уредено: