Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Италијански производ: убаво изгледа со одличен дизајн, на прв поглед изгледа квалитетно и солидно. НО на некој ситен а КРУЦИЈАЛЕН детал имаат штедено и го имаат заебано цел комплетен производ. Јбг.Za Giulietta dali se pokazani dobri ili imaat ista maana kako svoite prethodnici(156 159 147 i sl. ) ?
Za Giulietta dali se pokazani dobri ili imaat ista maana kako svoite prethodnici(156 159 147 i sl. ) ?
2.0 140 ks bi zemal ama samo neznam dali trpat mapiranje/ cipuvanje za stage 1 ???Јас возам Џулиета 2013та 2.0 170кс. За година дена поминав 7200км и освен редовен сервис, ништо немам дополнително сменето.
Следно треба да сменам моторче за двозонска клима, фабричка мана се и кај сите се крши граничникот и едната страна дува обратно од другата. Малку е pain in the ass за мењање, треба таблата да се извади цела затоа што нема пристап. Се комплет, со се моторчињата кошта 250 евра. Предница не страда како кај 147 ( пред неа имав 147). Рачунај ако ја земеш верзијата со 170 или 175 коња одржувањето е доста поскапо од помалите мотори и троши околу 9.5 на 100 во град без старт/стоп.
Јас ја возам на 18ки бандажи и низ нашиве патишта не е сјајно од аспект на удобност али страшно изгледа.
Ако те интересира нешто повеќе слободно прашувај
Многу ме интересира што е круцијалниот дел на кој Алфа штедела а Опел го има имплементирано ?
2.0 140 ks bi zemal ama samo neznam dali trpat mapiranje/ cipuvanje za stage 1 ???
I sigurno ne bi gi vozel so 18 na nasi patista, duri i 17 da se bi stavil 215 50 17 (i letni i zimski) . fala na info
Ne e samo za potrosuvackata, tuku i za registracija i sl. Za taa kola 140 ks se odlicni a ne pa povekje.Не знам како се со цени по нашиве огласи, али ако си сигурен дека ќе правиш ремап, одма купи ја верзијата со 170кс и вози ја сток.Јас прашував за мојата и ми рекоа дека може ремап без никаков проблем, само што како се повеќе ја возам, така сфаќам дека нема потреба од ремап, освен за потрошувачката
Зимските ми се 17ки и супер е на нив![]()
Препорака на уље за алфа 159 1.9 150кс ? Кога ја зедов ставив валволине 5-30, некаде на 10к километри троши околу 1 литро уље, сега го извадив дпф и ремап и направиа, па се мислам следното ставање дали да биди 5-40 или 10-40, па и подебело уље ако го мава значи моторот е за отварање.
Стави Selenia 5W40 (тоа уље е за твојата), ако и со тоа ти троши прејди на 10W40. Ќе видиш, зависи во каква состојба е моторот.Препорака на уље за алфа 159 1.9 150кс ? Кога ја зедов ставив валволине 5-30, некаде на 10к километри троши околу 1 литро уље, сега го извадив дпф и ремап и направиа, па се мислам следното ставање дали да биди 5-40 или 10-40, па и подебело уље ако го мава значи моторот е за отварање.
Mobil 5/30 za dpf. Iako e izvaden dpf, si stavas isto maslo 5/30 za dpf.Препорака на уље за алфа 159 1.9 150кс ? Кога ја зедов ставив валволине 5-30, некаде на 10к километри троши околу 1 литро уље, сега го извадив дпф и ремап и направиа, па се мислам следното ставање дали да биди 5-40 или 10-40, па и подебело уље ако го мава значи моторот е за отварање.
Na tvoe mesto bi zel corsa D 1.3 90ks.Што мислите за Mazda 2 за почетник, дали е скапа за одржување?