- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.080
- Поени од реакции
- 1.937
Од кај да почнам
Паметен купувач на АЛК во ова време, фрагментација на промет, умисленост за евтини АЛК и КМБ, делкање латентни SELL налози. Едно да трефнеше.
Туу мач фор ми!
. И тие и веројатно 99% од членовите на форумов во иста мера го имаат beat-увано нашиот маркет (well maybe not). Ова мантрава Северџанија, Северџистан малку ми наликува на ,,Само вистина''. Од кај толкава нељубов кон своето.
Кординиран пад се случува не само кај нас. Скоро секаде во светов. Премногу време на жешка ринга се рацете. Башка и месецов по симболика си влече негативни спомени кога е во прашање тргувањето.
Едвај чекам најава следен април бруто дивиденда на АЛК од ехееј 409 денари. Партали ќе летаат. Акцијата 29.999 денари. Душегрижниците на лексилиуми. P/ B и P/E како оние на Тесла.
п.с. јако било ова иронијава и сарказмов

Туу мач фор ми!
Автоматски споено мислење:
Зошто пак од твоја страна такво навредување кон кафекуваркитеЗошто такво навредување спрема луѓе што имаат само малку пари за инвестирање?? Па сигурен сум дека помеѓу таквите има подобри инвеститори од многумина северџански „еминентни инвестициски менаџери“ што управуваат со десетици или стотици милиони евра капитал. Најголемите шупелки у Северџанија се затскриени токму зад кеш, титули и општествени позиции!
Впрочем, според координираниот пад на сите најтргувани акции, веројатно некој повлекол поголема количина кеш што официјално или неофицијално се инвестира у индексот, такашто ич не ми делува како да продава некоја „кафекуварка“

Кординиран пад се случува не само кај нас. Скоро секаде во светов. Премногу време на жешка ринга се рацете. Башка и месецов по симболика си влече негативни спомени кога е во прашање тргувањето.
Едвај чекам најава следен април бруто дивиденда на АЛК од ехееј 409 денари. Партали ќе летаат. Акцијата 29.999 денари. Душегрижниците на лексилиуми. P/ B и P/E како оние на Тесла.

п.с. јако било ова иронијава и сарказмов
Последно уредено: