Ne e za tavan parapetna klima eDa ne e za na tavan taaa,kolku izdyi ima,odozdola ,odozgora,od kaj ima izduvi?

Ne e za tavan parapetna klima eDa ne e za na tavan taaa,kolku izdyi ima,odozdola ,odozgora,od kaj ima izduvi?
Poenta je da ti je to realna snaga uredjaja u okviru energetske klase...Tocno,i poentata e deka pdh ne e merilo za realnata mok na uredot.
Za da mu predlozis na nekoj nesto treba da znaes kako raboti klimata,t.e. dali e dobra.Si videl kako raboti bas toj model sto mu go predlagas???Covekot pobara parapetna klima za 55m2 otvoren prostor so dobra izolacija na prostorot bidejki saka parapetna klima mu predloziv paraoetna 5.5kw neznam sto ne e jasno
Искрен да бидам и јас ја гледав таја оти е пред премногу да стани скапо хаха таа е 66к и после иди Митсубиши од 110к наеднаш многу крева јас разбирам дека и се многу различни и дека митсубушито е подобро ама па скоро дупло иди.Za da mu predlozis na nekoj nesto treba da znaes kako raboti klimata,t.e. dali e dobra.Si videl kako raboti bas toj model sto mu go predlagas???
Mesas mnogu i kaj ne ti e mesto.Значи не лупам од памет! И болницата у Тетово беше изградена по проект, документација и ЕУ стандарди(ова се у наводници) потпишана, одобрена со технички прием... па изгоре до темел за 2мин.
Забораваш каде живееме?!?
Какви формули,какви правилници? На становите на Адора квадрати им фалеа, а ти ќе му веруваш на тоа пусулче од нивни човек израчунато?!
Не дај боже земјотрес појак да фати, Скопјено има бетер од 63'-та да биде! ...оти нели "се по закон шефе"?
Pa sto ne si ja kupis ako 67k ne ti se problem a i za 110k si gledal....taa za kolku kvadrati e?Искрен да бидам и јас ја гледав таја оти е пред премногу да стани скапо хаха таа е 66к и после иди Митсубиши од 110к наеднаш многу крева јас разбирам дека и се многу различни и дека митсубушито е подобро ама па скоро дупло иди.
Parapetnata Vivax Aeri klima odlicno raboti modulira i e tivka zatoa i ja preporacav bidejki clenot barase parapetna klimaZa da mu predlozis na nekoj nesto treba da znaes kako raboti klimata,t.e. dali e dobra.Si videl kako raboti bas toj model sto mu go predlagas???
Ако знаев немаше прашамMesas mnogu i kaj ne ti e mesto.
Se lupas u gradi ko ke se spomne Eurovent a toa e standard procedura opisana kako 14825 koja neznaes da ja tolkuvas.
Ne pa ke tolkuvas za modularnive....
Автоматски споено мислење:
Pa sto ne si ja kupis ako 67k ne ti se problem
U Gree varijanta e 11k poeftina i pomokjna ama koa sve si znaes frli gi na Vivax
Kako i da e ke ja izberes na tepka ne otu nesto razlikuvas, si cula nesto na FB ama ne si docula....Vivax kaj gi pravi klimite u Zagreb li? Kompanija meso boranija...i za kompanii najde da pravis muabet ? kako i da e ke ja utnes klimataАко знаев немаше прашамзатоа прашав и поназад во истава тема разлика помеѓу вивакс, хаиер, кариер и грее дали како компании има некоја разлика. Побарав мислење а не реков дека се си знам никаде.
Фала на охрабрувањето ќе одам со затворени очи и ќе си купам а то јас дали се разбирам од компаниите или не нигде не наведив прашав за мислење од некој што се сретнал со клими од тој тип или тие компании и нешто ако му останало впечаток. Така да извини што прашав ко не сакаш да помогниш извини што ти го потрошив твоето скапоцено време и мислење. Од мене имаш едно кафе. Фала поздравKako i da e ke ja izberes na tepka ne otu nesto razlikuvas, si cula nesto na FB ama ne si docula....Vivax kaj gi pravi klimite u Zagreb li? Kompanija meso boranija...i za kompanii najde da pravis muabet ? kako i da e ke ja utnes klimata
Te prasaa dali TI ja imas videno klimava kako raboti, a od toa sto imas pisano na temava ti vakva klima nemas, imas TST, Vivax osnovni modeli zidni prosek 20k po klima....67k e bajagi poskapa klima i nevredi za tie pari...ako moze ProductFishot da ni go prezentiras koj slucajno ili namerno za ovoj model go nema na oficijalnata strana...Parapetnata Vivax Aeri klima odlicno raboti modulira i e tivka zatoa i ja preporacav bidejki clenot barase parapetna klima
Шефе ги измеша брзините нешто!?Mesas mnogu i kaj ne ti e mesto.
Se lupas u gradi ko ke se spomne Eurovent a toa e standard procedura opisana kako 14825 koja neznaes da ja tolkuvas.
Ne pa ke tolkuvas za modularnive....
Vivax parapetnata klima e odlicna tivka mokna so top modulacijaTe prasaa dali TI ja imas videno klimava kako raboti, a od toa sto imas pisano na temava ti vakva klima nemas, imas TST, Vivax osnovni modeli zidni prosek 20k po klima....67k e bajagi poskapa klima i nevredi za tie pari...ako moze ProductFishot da ni go prezentiras koj slucajno ili namerno za ovoj model go nema na oficijalnata strana...
Smeski zivi si lepi.... HahahahaVivax parapetnata klima e odlicna tivka mokna so top modulacija
A ne kako Gree da pravi suvi defrosti on-off ciklusi nikakva modulacija
Vivax gi pravi midea a midea e so toshiba vo delot za klimatizacija taka da Vivax Midea i site klimi proizvedeni od midea se odlicni vo sporedba so Gree klimite koj imaat visoki modulacii ( visoka potrosuvacka ) suvi defrosti i on-off ciklusi.
E pa zaridi toa da ne se utne rabotata,postoi toj EUROVENT kade sekoj sto saka da si go meri ,izvolte neka si go meri.Možes ti i zanemariti Pdh , tj staviti u prostor s manjim ili većim gubicima od Pdh uredjaja , samo što onda u slučaju većih gubitaka od Pdh nećeš imati deklariranu energetsku efikasnost uredjaja , a u tome je sva poenta , a pored toga i riskiraš da ostaneš neugrijan...
Ima uredjaja koji mogu grijati i 50% od deklariranog Pdh , ali onda je i potrošnja u tom nekom procentu veća....
Svi ti podaci su namjenjeni za taj zapadni svijet gdje je potrošnja energije glavno mjerilo i najbitnija stavka...
Jas koga bi izbiral podna,bi izbrral pred se izduv da ima i od dolniot del namenet za greenjekako kaj termoakomulacionite pecki,i izduv na gorniot del namnet za ladenje.Ova grealka na Vivaks ne mozam da ja prifatam .Ne mozam da svatam kao mene ke mi gi stopli nozete.Poefektivno mi e zidnitte obicnite split od kolku so ova da se stoplam.Barem so obicnata split ziden,izduvot mu e vo podot.A ovaj izduv ke bide od 1mear pa nagore.Ne me bendisva voopsto vakov izduv i nikogas ne bi zel vakva podna grealka za krstot i mevot da go toplam.Ne e za tavan parapetna klima e
![]()
Eve takov Model na Parapetna Konzolna Vivax klima ti kako sto bi sakalJas koga bi izbiral podna,bi izbrral pred se izduv da ima i od dolniot del namenet za greenjekako kaj termoakomulacionite pecki,i izduv na gorniot del namnet za ladenje.Ova grealka na Vivaks ne mozam da ja prifatam .Ne mozam da svatam kao mene ke mi gi stopli nozete.Poefektivno mi e zidnitte obicnite split od kolku so ova da se stoplam.Barem so obicnata split ziden,izduvot mu e vo podot.A ovaj izduv ke bide od 1mear pa nagore.Ne me bendisva voopsto vakov izduv i nikogas ne bi zel vakva podna grealka za krstot i mevot da go toplam.