Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Мајка ми спомна сеа,дека овие за попишување биле дома вчера додека она била сама,а ние кој излезен,на работа.
Прашале неколку глупи прашања,колку сме,шо сме,вера,етникум и тие работи итн .И завршиле и си отишле.

Ме чуди мене . Зарем не треба лично да си тука и да те попишат секој,лично персонално и да ти направат попис ?! Глупо ми е што од еден човек барале за повеќе луѓе да даде информации

Дали вака треба да е постапката за попис ? Многу ми е чудно.

Мајка ми спомна сеа,дека овие за попишување биле дома вчера додека она била сама,а ние кој излезен,на работа.
Прашале неколку глупи прашања,колку сме,шо сме,вера,етникум и тие работи итн .И завршиле и си отишле.

Ме чуди мене . Зарем не треба лично да си тука и да те попишат секој,лично персонално и да ти направат попис ?! Глупо ми е што од еден човек барале за повеќе луѓе да даде информации

Чуди се ти. Дур се чудиш кога ќе ти го насвири Груби ко млада селанка на росна ливада, се ќе ти се разјасни.

Чуди се ти. Дур се чудиш кога ќе ти го насвири Груби ко млада селанка на росна ливада, се ќе ти се разјасни.
Неговата партија препорача да се учествува на пописот.

Даскалот вика така требало, има убедлива фаца, мора да му веруваме.

Даскалот вика така требало, има убедлива фаца, мора да му веруваме.
Мицковски исто рече да сме се попишеле (или потпишеле ко што вика топол поздрав) дека на избори ВМРО, преку апаратите за отпечатоци од прст, ќе проверело дали пописов е точен.

Мицковски исто рече да сме се попишеле (или потпишеле ко што вика топол поздрав) дека на избори ВМРО, преку апаратите за отпечатоци од прст, ќе проверело дали пописов е точен.
Втор пат спомнуваш една моја случајна грешка, која не сум ја приметила на време за да ја избришам таа Т буква која од уста не ја извади.
Знам дека не си до толку глуп за да мислиш дека незнам како се пишува.
Ај иди пишај.

Втор пат спомнуваш една моја случајна грешка, која не сум ја приметила на време за да ја избришам таа Т буква која од уста не ја извади.
Знам дека не си до толку глуп за да мислиш дека незнам како се пишува.
Ај иди пишај.

"Не знам" се пишува одвоено. Втора случајна грешка.

"Не знам" се пишува одвоено. Втора случајна грешка.
Мое време учев дека се пишува заедно...а и подобро ми звучи, така сакам .и што се убацуеш сега ти ....Сакаш 5ка на раче да ти ставиме!?

Го слушав на интервјуто, затоа викам, мора да му веруваме ;)

Јас еве се чудам што и како ќе потврди даскалот со апаратите?

Демек уникатен прст гласал? Или во реално време ќе прави споредба во позадина со базата на МВР? (патем во оваа веќе има накрцано фејк лични карти и пасоши колку ти душа сака).

Па уникатен прст ќе биде и пола Косово ако дојде на гласање тука.

Методологијата на пописот е грешена во старт и даскалот требаше да излезе како апасијата и да повика на бојкот, т.е не да го става народот во небрано туку тој да блокира од собрание или со протести.
Се промени клучен закон за државјанства баш пред попис, веројатно веќе имаат направено тешки срања и со тоа, плус попишуваат што стигнат (ќе вкрстувале бугарите бази ;) ), на крај на денот нема ни записи, не гледам ни кој ќе верификува, не гледам ни некакви корисни податоци за нас како општество.

Мое време учев дека се пишува заедно...а и подобро ми звучи, така сакам .и што се убацуеш сега ти ....Сакаш 5ка на раче да ти ставиме!?

Првата буква од реченицата секогаш се пишува со голема буква. Трета случајна грешка.

Првата буква од реченицата секогаш се пишува со голема буква. Трета случајна грешка.
Во нејзино време, 1949, така се пишувало. Дури и Ронче го научила дека реченицата се започнува со мала буква, бабаму се пишува заедно и негацијата пред глаголот се пишува споена со глаголот. Што не е јасно?

Ќе научеше, но ја заеба синхронизацијата на турските серии.

Во нејзино време, 1949, така се пишувало. Дури и Ронче го научила дека реченица се започнува со мала буква, бабаму се пишува заедно и негацијата пред глаголот заедно со глаголот. Што не е јасно?

Ќе научеше, но ја заеба синхронизацијата на турските серии.
Каде имам започнато реченица со мала буква?
Автоматски споено мислење:

Дали зборот Дури, ти што го употреби ти е исправно напишан, а и чив збор е.
Секој греши, дури и ти.
Дури :tapp:

Дали зборот Дури, ти што го употреби ти е исправно напишан, а и чив збор е.
Секој греши, дури и ти.
Дури :tapp:

Screenshot_20210916-193853.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom