- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.704
- Поени од реакции
- 85.598
И у моја фамилија само вакцинирани се заразија, али полесно поминаа отколку при обичната настинка, што беше едно месец дена пред тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш табела колку години имаат починатите? Иначе пак ќе речам целосно вакцинирани многу малку починати заеби тоа еднаш вакцинирани исто како да не се.Прегледај го приврзокот 307064
Само за тебе пак табелата.
После 1 доза од вакцината во рок од 3 недели или 21 ден ко што е потенцирано во табелата, умрени вкупно 18 653, од тоа со ковид тест 4388, а без него 14 265.
Дали се вакцинира по некоја логика човек кој што е во терминална фаза на некоја болест, како краен стадиум на рак, болен кој лежи од тешка инсуфициенција на бубрези, тешко оштетување на хепар како цироза, пациенти кои имале непосредно трансплантација, прележани во скоро време срцев или мозочен инфаркт и разни други критички состојби, загрозувачки по живот. Нормално дека не. Се вакцинираат релативно здрави особи кои планирале дека треба да живеат уште долго. Ако резонираме по таа логика, тогаш како и зошто починале скоро 20.000 кои биле релативно здрави.
За споредба со невакцинираните за 6 месеци или 26 циклуси по 21 ден, починати има точно 4002 особи на 21 ден. Ако земеме по логика дека тука се кријат и тие во терминална фаза на некои тешки и живото-загрозувачки состојби кои и да сакале не можеле да се вакцинираат поради природата на заболувањето кое го имаат, разликата е уште по драматична.
Како починале релативно здрави вакцинирани 18.653 за 21 ден
а како само 4.002 невакцинирани во просек на 21 ден
Официјални бројки и официјална статистика ти е табелата, ништо не измислувам.
Еве да не одиме понатаму кај вакцинираните со тек на време, пошто бројките се уште пострашни.
Некој со алергија на пеницилин што се вакцинирал? Гледам пишува дека сите вакцини биле безбедни.
Никој не врши контрола, а и нема луѓе кои таа работа би ја спровеле како треба и би ја обелодениле правата состојба и вистината....а таа е, дека состојбите во болниците се мизерни, катастрофални, почнувајќи од хигиена, нега, медицински услуги, лекари што нигде ги нема, кој куд мили мој ..цел терет е на сестрите и болничарите....а тек финансискиот дел, лудило, долгови до гуша, блокирани сметки, извршители, храна нема за болните, прашок нема за во пералните.......мизерија...Кај мене, чичко ми и стрина ми закачија Ковид. Двајцата невакцинирани, беа пријавени за вакцинација, во периодот кога вакцина само што не беше стасана!
Стрина ми помина релативно лесно, чичко ми си ги влечеше симптомите неколку месеци по прележувањето. Дури беше неколку пати враќан затоа што му било рано да прими вакцина (а сега може и по 45 дена по прелевањето!). Порано тој период изнесуваше 6 месеци. Ама научен прогрес, екипен спорт, каде сите умови се собрале и секој има право на неиздржано мислење и така.
Бев во контакт со нив тогаш, надвор на отворено.
На работа скоро сите се вакцинирани. Дел, кои беа позитивни, имаа благи симптоми. Оној мал дел невакцинираниот, нешто поизразени (умор, главоболки, кашлање, болки во грлото). Ништо страшно. Сите невакцинирани се релативно млади. И со нив бев во контакт.
Ете, најавено е дека оваа зима 100% ќе се фаќа, бурни времиња! Баш да видиме што ќе ни донесе ветерот. Бранот, за волја на вистината, се очекува.
Него, денес повторно висока бројка на починати! Врши ли некој контрола по болниците? Повторно царуваме и ќе си останеме рубин црвено обележани на сите мапи.
So eden zbor zdravstvoto ni e kurokukjaНикој не врши контрола, а и нема луѓе кои таа работа би ја спровеле како треба и би ја обелодениле правата состојба и вистината....а таа е, дека состојбите во болниците се мизерни, катастрофални, почнувајќи од хигиена, нега, медицински услуги, лекари што нигде ги нема, кој куд мили мој ..цел терет е на сестрите и болничарите....а тек финансискиот дел, лудило, долгови до гуша, блокирани сметки, извршители, храна нема за болните, прашок нема за во пералните.......мизерија...
Бетер душо, бетер...во 8 ми септември плафони паѓаат, поплави нон стоп, лифтови не работат, мртовци во ходник стојат со саати...So eden zbor zdravstvoto ni e kurokukja![]()
Алергичен сум на пеницилин и се вакцинирав со Фајзер, немав никакви нус појави.Некој со алергија на пеницилин што се вакцинирал? Гледам пишува дека сите вакцини биле безбедни.
Ne vi se raboti de, nema koj 15 so kromid da vi lupni na platata. Ke vidis kako ke se rastrcat site.Бетер душо, бетер...во 8 ми септември плафони паѓаат, поплави нон стоп, лифтови не работат, мртовци во ходник стојат со саати...
Без везе збориш...стари цевки, стара инсталација и фушерај фирма која никој не ја проверува.....пропаѓа се.Ne vi se raboti de, nema koj 15 so kromid da vi lupni na platata. Ke vidis kako ke se rastrcat site.
Vaka kur mi e dvor mi e. Od 8 sati efektivni vi se 20 min , drugoto e kuropecanje. Zatoa sega samo kukat i placat,tesko bilo,nemalo ljuge. Ne ste uceni na rabota tuku na lezenje. Uceni ste rabota sto e za eden covek da ja rabotat deset dusi i pak da ja zaserite i nikoj da ne odgovara za toa.
Kako poplavi, od sto? Puknala cevka, ventil teci, kazanceto pusta? Od sto poplavi? Pod Nijagara e bolnicata pa prokisnuva?
Plafonot kako padnal? Koj go popraval,koj se grizi za nego. Itn itn.
I ne mi objasnucaj, se dvizam i po pricatni firmi i po drzavni. Toa sto se slucuva vo drzavno,vo privatno mozi da se sonuva samo.
Breej stari cevki i gotovo. Daj da go srusime objektot. Oti starite cevki ne se menuvaat. Ti doma kaj tebe ko dojde da menuvas cevki, ja srusi kukjata i na novo pocna da ja gradis taka?Без везе збориш...стари цевки, стара инсталација и фушерај фирма која никој не ја проверува.....пропаѓа се.
Работат тие што неможат да ја збришат...а некои доктори ќе се појават пола саат на ковид одделение во скафандер а потоа џомка, нигде ги нема.
Владе, кај живееш ти жити Бога?Breej stari cevki i gotovo. Daj da go srusime objektot. Oti starite cevki ne se menuvaat. Ti doma kaj tebe ko dojde da menuvas cevki, ja srusi kukjata i na novo pocna da ja gradis taka?
Ili pokrivot. Kaj se videlo pokriv da se reparira. Site kukjite gi rusat i nanovo gi gradat radi pokrivot.
Firmata nikoj ne ja proveruva, no nekoj potpis stava na toa. Toj nekoj treba da odobri, inaku sto potpisval. Za toa zatvor se odi. Edna revizija kolku kosta realno,kolku se platilo i da vidis klavir kako se sviri. Pak neka potpisi. Ne mozi be edna neonka da vi smenat da kosta 1000 denari.
Ne mozi ti cel paket sredstvo za dezinfekcija da potrosis za dva dena vo edno wc.
A tie doktorite si imat nad niv odgovoren? Toj nekoj ima nad nego nekoj? Site imat, ne se maci da mi odgovaras.
KUROKUKJA kratko i jasno
Breej stari cevki i gotovo. Daj da go srusime objektot. Oti starite cevki ne se menuvaat. Ti doma kaj tebe ko dojde da menuvas cevki, ja srusi kukjata i na novo pocna da ja gradis taka?
Ili pokrivot. Kaj se videlo pokriv da se reparira. Site kukjite gi rusat i nanovo gi gradat radi pokrivot.
Firmata nikoj ne ja proveruva, no nekoj potpis stava na toa. Toj nekoj treba da odobri, inaku sto potpisval. Za toa zatvor se odi. Edna revizija kolku kosta realno,kolku se platilo i da vidis klavir kako se sviri. Pak neka potpisi. Ne mozi be edna neonka da vi smenat da kosta 1000 denari.
Ne mozi ti cel paket sredstvo za dezinfekcija da potrosis za dva dena vo edno wc.
A tie doktorite si imat nad niv odgovoren? Toj nekoj ima nad nego nekoj? Site imat, ne se maci da mi odgovaras.
KUROKUKJA kratko i jasno