- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.584
- Поени од реакции
- 6.496
Највеќе ме бендисуваат овие радијатори со уље од причина што оддаваат топлина и по нивното исклучување, за разлика од панелките кои одма се ладат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е затоа што не почнуваат веднаш да греат за разлика од панелите. Треба време откако ќе се вклучи додека се згрее маслото и почне да оддава топлина. По исклучување продолжува да грее додека не се олади. Поинертни се од панелите, но на крај за истата потрошена струја истата топлина ќе ја дадат.Највеќе ме бендисуваат овие радијатори со уље од причина што оддаваат топлина и по нивното исклучување, за разлика од панелките кои одма се ладат.
Nikako radijatori na maslo . Ako ne odis na inverteri samo paneli od termor ili atlantik ( ista marka se) 1do 1.5kw vo jacina dovolni ti se. Poskapi se od drugite ama great odlicno jas imam i 1.5kw i 2.5kw termor i si gi cuvam ke se najdat. Vivaks i slicni eftini panelki gubre se. Sum imal i maslen radijator ama koga zedov termor go frliv vo gubre masleniot em struja trosi i negree taka dobro kako panelkata. A za vivaks panelite zedov eden 2.5kw i istiot den go zamenav za 2.5kw termor . Vivaksot greese veruvale ili ne poslabo od 1.5kw termor panelot.Највеќе ме бендисуваат овие радијатори со уље од причина што оддаваат топлина и по нивното исклучување, за разлика од панелките кои одма се ладат.
Maslen radiator e malku poekonomicna varijanta od konvektor, posto ima termostat koga ke dostigne temperatura se iskljucuva pa emitira uste toplina nekoj period, pa pak se vklucuva (drzi toplina poradi masloto) za razlika od konvektorot sto ima termostat samo i kolku sobata ke ja zadrzi temperaturata tolku ke bide isklucen.Највеќе ме бендисуваат овие радијатори со уље од причина што оддаваат топлина и по нивното исклучување, за разлика од панелките кои одма се ладат.

Сите лажат,но повеќето клими кои се до -15 работат до -20степениHISENSE WINGS PRO на клими.мк е без греачи рекламиран до -15 а во исто време на Сетек го рекламираат до -20 и со греачи... и сега кој лаже ?
![]()
HISENSE WINGS PRO KB35YR3EG-KB35YR3EW по супер цена од 26.990 ден.
Нови количини по МЕГА АКЦИСКА ЦЕНА на одличниот HISENSE WINGS PRO KB35YR3EG-KB35YR3EW 3.8kw ( 12ka ) инвертер клима уред со врвен квалитет, модерен дизајн, висока економичност и одлични перформанси! ⭐⭐️⭐МЕГА АКЦИСКА ЦЕНА од само 26 990ден!⭐️⭐️⭐️ ✅ Комплетно вградена SMART WiFi функција! ✅...klimi.mk
![]()
А колку даваат на -15 каде е тестот?Сите лажат,но повеќето клими кои се до -15 работат до -20степени
На еровент ги имаш сите освен за грее моделите ..А колку даваат на -15 каде е тестот?
Вакви финти ти у маркет не со мене
Брат и навистина незнам каква врска има тежината,инаку Кинезите знааеа да стават и по некои челични плочи во аудио засилувачите под алуминиумот и така беа потешки ,но јапонските далеку полесно и подобри..So klima e ova a 12btu 22kgr nadvoresna.![]()
HISENSE WINGS PRO KB35YR3EG-KB35YR3EW по супер цена од 26.990 ден.
Нови количини по МЕГА АКЦИСКА ЦЕНА на одличниот HISENSE WINGS PRO KB35YR3EG-KB35YR3EW 3.8kw ( 12ka ) инвертер клима уред со врвен квалитет, модерен дизајн, висока економичност и одлични перформанси! ⭐⭐️⭐МЕГА АКЦИСКА ЦЕНА од само 26 990ден!⭐️⭐️⭐️ ✅ Комплетно вградена SMART WiFi функција! ✅...klimi.mk
12btu Klima bez dvoen izmenuvac i tezina od 25-6kg nagore ,mocaj mu se .Ta nema kvalitet,pa uste 29.000 denari.ne gi biva za greenje.
Prethodnata serija od lani ,i preklani, poteski bea,a i pokvalitetni,ama kako sto ide vremeto,ke gi barame starite modeli.
Pa uste model PRO,demek profesionalna,so nekoe bezdusno kompresorce, ake zatvorite 550eura so montazi i gluposti.
Vnimavaj te sto kupuvate!
На еровент ги имаш сите освен за грее моделите ..
Вакви финти на пазар ..
Автоматски споено мислење:
Брат и навистина незнам каква врска има тежината,инаку Кинезите знааеа да стават и по некои челични плочи во аудио засилувачите под алуминиумот и така беа потешки ,но јапонските далеку полесно и подобри..

На пазар колку дава Hisensov na -20 пошто гледам сакаш да се пречкаш и го спомна.На еровент ги имаш сите освен за грее моделите ..
Вакви финти на пазар ..
Koga se kupuva klima pokraj ostanatite tehnicki podatoci z mokta na klimata trba da gi pogledas i slednite parametri.На еровент ги имаш сите освен за грее моделите ..
Вакви финти на пазар ..
Автоматски споено мислење:
Брат и навистина незнам каква врска има тежината,инаку Кинезите знааеа да стават и по некои челични плочи во аудио засилувачите под алуминиумот и така беа потешки ,но јапонските далеку полесно и подобри..