Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Се одлучив да се вакцинирам и ме интересира како оди на терен во Куманово, Дали не прашуваат која вакцина сакаме да ја примиме или немаме таков избор? И дали може да отидам на незакажано во пункт?

Да, вистина е дека во нашата држава вадат сертификати за примена вакцина, и тоа во систем заведени се мислам.
И не знам шо ви е чудно истото беше и со фалсификат тестовоте.
И не знам шо ви е тоа чудно во ваква држава како нашата.
Епа кога ваквата држава како нашата не ми го признава природниот имунитет, не и е гајле за моите антитела, не и е гајле ни за мене зашто да не се зезаме и ние со неа? Подобро да се зезаме отколку да се пуниме со гнев и нервоза, вака одржаваме природен имунитет кој всушност ќе биде и најбитен пошто ќе треба да живееме со вирусот. Се разбира не го правете сите ова, кој си е у ризик нека си се вакцинира, кој не сака има избор.

Да, вистина е дека во нашата држава вадат сертификати за примена вакцина, и тоа во систем заведени се мислам.
И не знам шо ви е чудно истото беше и со фалсификат тестовоте.
И не знам шо ви е тоа чудно во ваква држава како нашата.
Ti forumska koleske, baska soogragjanke se vakcinira ili uste krivini fakjas?

Се одлучив да се вакцинирам и ме интересира како оди на терен во Куманово, Дали не прашуваат која вакцина сакаме да ја примиме или немаме таков избор? И дали може да отидам на незакажано во пункт?
Jas koga otidov i koga sednav na razgovor so doktor mu rekov deka sakam so sinovak i mi rece nema problem koja sakas od tie sto gi ima. a vo toj moment imase samo sinovak fajzer i AZ.

Jas koga otidov i koga sednav na razgovor so doktor mu rekov deka sakam so sinovak i mi rece nema problem koja sakas od tie sto gi ima. a vo toj moment imase samo sinovak fajzer i AZ.

Значи има опција каде може да прашаш доктор, ти благодарам.Сакам со Фајзер да се шибнам два или три пати колку е препорачано.

Ti forumska koleske, baska soogragjanke se vakcinira ili uste krivini fakjas?
Не сум вакцинирана, во двоумица сум уште.
Автоматски споено мислење:

Епа кога ваквата држава како нашата не ми го признава природниот имунитет, не и е гајле за моите антитела, не и е гајле ни за мене зашто да не се зезаме и ние со неа? Подобро да се зезаме отколку да се пуниме со гнев и нервоза, вака одржаваме природен имунитет кој всушност ќе биде и најбитен пошто ќе треба да живееме со вирусот. Се разбира не го правете сите ова, кој си е у ризик нека си се вакцинира, кој не сака има избор.
Тука да, ама го спомна нешто Копенхаген. Иако Данска пред некој ден ги укина сите рестрикции, за влез во државата уште си стојат мерките а тоа е негативен тест и вакцина.

Некој ферчина од доктор,ретки се таквите...колку ли само те опуштило психички онаа неговото-нема проблем која сакаш (со смирен тон) можам да замислам...

Некој ферчина од доктор,ретки се таквите...колку ли само те опуштило психички онаа неговото-нема проблем која сакаш (со смирен тон) можам да замислам...

ретки се таквите, обично сестрите гледаат одма да ти ја шибнат по нивен избор. На дамби верувам дека би му се допаднало тоа.

по дебелината на населението сме рангирани како 77. земја во светот (добро, знам, тука јас своестомачно го влошувам просекот!);

Патем, прештура е странава што си ја постирал Лурц за дијабет, таа листата таму не знам зошто пишува diabetes rate кога се подредени само по популација... не знам колку е веродостојна.

Значи има опција каде може да прашаш доктор, ти благодарам.Сакам со Фајзер да се шибнам два или три пати колку е препорачано.
Rekordo e 5 pati vo brazila osven ako ne sakas da go nadmines.
Doktorki bea mladi moja generacija, uste na pocetok im rekov sto sakam posle i si pomuabetivme so premnogu smiren ton od toa sto mislis.

Пред 1 сат објавено, Англичаните се откажуваат од вакцинален пасош.
Можеби во зима ако се влоши состојбата.

Brojkite pagjaat 2 nedeli, toa so novinarov e nepismen za da proveri neso so 2 klika e druga rabota.

Се огласи – конечно – Лекарската комора на Македонија (ЛКМ) – точно пред седумнаесет дена… со задоцнување од петстотини и тринаесет дена – затоа што беше прозвана. Ги повика надлежните институции, стручните комисии и лекарските здруженија, „во услови на непостоење на национални протоколи“ (значи, признава дека нема протоколи!) „да споделат со јавноста стручни ставови за сите отворени прашања и дилеми, како би можело граѓаните заклучоци и ставови да градат на точни факти, а не на дезинформации.“

Но, настрана протоколите… И без нив, ако имаат диплома од Медицински факултет, зарем нашиве доктори (не сите, се разбира) не знаат дека антибиотици не делуваат на вируси? Зарем не знаат дека антибиотик не се дава само за позитивен ПЦР тест? Или само за „црвено грло“? Или само за сува кашлица? Или за растечен нос? Зарем не знаат дека не се дава „за да не се спушти на плуќа“?

Зарем не знаат дека антибиотик не се дава дури и при присутна атипична (вирусна) пневмонија, ако нема доказ во крвната слика за присуство на бактериска инфекција? Зошто буквално се апстрахира крвната слика? Зарем не знаат дека основен столб на одбраната на организмот е сопствениот имунолошки систем? Зарем не знаат дека тој е под „команда“ на цревната бактериска флора?

Патем, прештура е странава што си ја постирал Лурц за дијабет, таа листата таму не знам зошто пишува diabetes rate кога се подредени само по популација... не знам колку е веродостојна.
Сашо ја утнал таа работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom