Најдобар бурек според вас прават во...

  • Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Па мислам дека е единствено место кај нас што прават бурек под сач, значи вреди да се посети :)

мислам ко да имам видено и низ Јаја паша дека печат под сач, наредно поминување ке гледам да видам кај беше точно


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Важно е дека бурекот мора да биде мрсен и вруќ иначе нема лезет...
 
Важно е дека бурекот мора да биде мрсен и вруќ иначе нема лезет...
Мрсен бурек, зејтин тече од него ако го притиснеш, има во Круна, бурекџилница на чешма во К.Вода.
 
Најдобар бурек дефинитивно во маче, Аеродром.
мене ми рекоа дека у Острово има некоја бурекџилница, али со нарачка работат само, пошто наводно, им се продава одма све што е го направат
Автоматски споено мислење:

Абе оноа најпознатоно шо е, кај Јаја Паша, кај што идат ноќеска после град за бурек, тоа е на муслимани некакви или на Албанци?
 
мене ми рекоа дека у Острово има некоја бурекџилница, али со нарачка работат само, пошто наводно, им се продава одма све што е го направат
Автоматски споено мислење:

Абе оноа најпознатоно шо е, кај Јаја Паша, кај што идат ноќеска после град за бурек, тоа е на муслимани некакви или на Албанци?
Ако сакаш преку леб погача во Чаир имаш највкусни симит погачи...
 
мене ми рекоа дека у Острово има некоја бурекџилница, али со нарачка работат само, пошто наводно, им се продава одма све што е го направат
Автоматски споено мислење:

Абе оноа најпознатоно шо е, кај Јаја Паша, кај што идат ноќеска после град за бурек, тоа е на муслимани некакви или на Албанци?
Не.Наши луѓе се.Ако збориш за маалска фурна
 
Денес пак јадев во Свети Никола на ќошот спроти државна болница на Водњанска. Мастрафот на бурекот со месо е перверзија. Месото скоро па буквално се топи во уста, нит накљукан со кромид, нит тешко да ти е после. Минус е тоа што од едната страна горната кора ептен ја исцрнуваат на печење, да не е тоа би било перфекција. Од друга страна мајстори за кори и таман печење е бурекџилница Кис Ми во Маџари на главната улица Благоја Стевковски, ама мастрафот во Свети Никола е на вонсериско ниво. Тргнете ја првата исцрнета кора и ви гарантирам вкус што долго ќе го памтите. Познати се по варените ѓевреци кои се може и стварно најдобри во Скопје, ама бурекот со месо им е скриеното богатство.
 
отвори ја нова бурекџилница,тука до ординација е мислам, пред Мирче Ацев по 4ти јули спрема Центар .... НајБурек им е онака името на местото :LOL:
Ама убав го прават .... поготово со сирење ,оти тоа е најтешко да го најдеш погодено . По обичај го усраа кај да отидеш /// Тука убав е за јадење . исто убава им е и вртената пита . не е крута текстура и како камен кога јадеш.
 
Ланецот на пекари Млинар е врвот,неколку нивоа над сите останати пекари на екс ју просторите,па можеби и пошироко.Врхунски производи,дијаметрално спротивно од Специјал и Силбо
Под сликата на кроасанот имаат напишано за нивното искуство...
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom