Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби слабиот имунитет ради генетските мутации предизвикани од вековните практики на општење и плодење братучетки и сестри е причина за стапката на смртност кај Албанците, би искоментирал во коментар, доколку би ми бил пријател на ФБ ценетиот Мифтари.

So mu varijantata te opfaka kompulsija da se deres Muuuu kako krava bez samokontrola.
Se plasam za potencijalnite zrtvi, i se molam vakcinata pobrzo da dojde.
....што сте запнале погрешно да го кажувате сојот ,,Ми,, во ,,Му,, демек како крава.. грчка буква се чита Ми а не Му свашта, па дури ми ги бришите коментарите за да остане погрешно ,,Му,, ....Ми буква ,,МU ,, се чита Ми...фонетски се чита М - Мииии,
...не е тоа ,,Мууу,, , туку тоа е М - ,,Ми,, од грчката азбука.. после иде Н- ,,Ни,, а не Нууу , не се чита ,,Бета,, туку ,,Вита,, за буквта ,,Б,, се пишува ,,МП,, а се чита ,,Б,,..
ова е све грешка на Нет ...не се чита ,,Ета,, туку Ита...не се чита ,,Тау,, туку ,,Таф,,
не се превзема фонетски буквата туку како изгледа затоа се греши, ,,U,, се чита ,,И,,!!!

Прегледај го приврзокот 305620 Прегледај го приврзокот 305624

...сите мутации на коронавирусот името ги добиваат од грчката азбука, еве како би било звучно азбуката, не е лошо да се знае, нели?

Последно уредено:
Можеби слабиот имунитет ради генетските мутации предизвикани од вековните практики на општење и плодење братучетки и сестри е причина за стапката на смртност кај Албанците, би искоментирал во коментар, доколку би ми бил пријател на ФБ ценетиот Мифтари.

taka im e koga ne jadat svinsko

Steta so ne mozat da ziveat kako nas bogatite na patlidzan i chuski i leb za makanje.
bogami bogati, 90ce kilogram domati i 80ce kilogram piperki :D
kilo domati 180kkal, kilo piperki 300kkal, do 2000-2500kkal vikas da se natepame leb?

За жена во години како што се претставуваш пуна си со трач муабети
јас никаде не се преставувам како прво, лажеш,
... второ, трач муабети да и' кажеш на ќерката чија мајка почина во штипската болница што и заврши кислородот и се слоши, а дежурниот никаде го немаше, а таа барала помош по телефон, како и трач муабети да и кажеш на родилката од Струга што ги извадоа органитевкој знае каков куршлус од крварење направено при породување, ама како гледам твок коментар не е избришен, а моите се избришени еве да ти ги аднам линковите на трач муабет што се повикуваш да ме цитираш, без да се инволвиран во муабетот,

„Српско – македонскиот кислород и лекарите ги убиваат Албанците заболени од ковид – 19, кои се наоѓаат во болниците во Македонија. Смртните случаи кај Бугаро – Македонците не надминуваат ниту 20 проценти од сите смртни случаи!“ – овие тврдења ги изнесе Наим Мифтари, поранешен офицер во УЧК и поранешен агент на ШИК – Националната разузнавачка служба на Албанија, на својот фејсбук профил и нив ги пренесоа голем број медиуми на албански јазик во Македонија и на Балканот.
Теориите на заговор не биле одлика само на Македонците.

Колку си само шипoвци се упецале на овој фејк њуз. :pos:

„Српско – македонскиот кислород и лекарите ги убиваат Албанците заболени од ковид – 19, кои се наоѓаат во болниците во Македонија. Смртните случаи кај Бугаро – Македонците не надминуваат ниту 20 проценти од сите смртни случаи!“ – овие тврдења ги изнесе Наим Мифтари, поранешен офицер во УЧК и поранешен агент на ШИК – Националната разузнавачка служба на Албанија, на својот фејсбук профил и нив ги пренесоа голем број медиуми на албански јазик во Македонија и на Балканот.
Па нели го подржаваат и полнат кутии за Злајо.Сега и него не му веруваат,на таква величина на албанската кауза!?:cautious:

Чим почнат вакви објави значи може да го прогласиме предизборната кампања за започнато

bogami bogati, 90ce kilogram domati i 80ce kilogram piperki :D
kilo domati 180kkal, kilo piperki 300kkal, do 2000-2500kkal vikas da se natepame leb?
Ne bace, toa za rucek samo, ke ti dojde do 300kql, posto u denot imas uste 3 obroci mora da improviziras.
Inace ke imas prekumerna tezina pa posle ke te stra od kovidot.

Дај боже да е у право зелениов и стварно соодносот на починати Шошони/БугароМакедонци да е тој.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Незнам дали е баш тој соодност , затоа што министерство за здравство информациите за починатите не ги дава по етнички заедници. Но дефинитивно они далеку повеќе се заразуваат , хоспитализираат и умираат.

Петте града со највисока стапка на смртност , воедно најниска стапка на вакцинација и најниска стапка на почитување на мерки како маска, дистанца, миење раце се : Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Куманово.

Сите знаеме што имаат заедничко овие 5 града. Сите до еден имаат мнозинско албанско население, или значајно малцинство (Куманово).

Понекогаш мислам дека нема потреба од вакви статистики. Доволно е човек да прошета низ било кое албанско населено место и да ја види реалната слика. Најеклатантен пример и битпазар. Ако сретнеш некој со маска на пазарот 100% е каурин

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom