Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Koja cena se brzite testovi po aptekite ?
299

Лабаво со мувите
1630620791826.png

Абе не можи да ги релативизираш работите со компромитирани вакцини. Шо муабет е тоа Јапонците не биле попаметни?!? Не се работи за паметни или глупи, туку си следат протокол.

Значи не можи да кажи производителот дека немало да има проблеми со метални честички во вакцината, немаат добиено дозвола за употреба за такви вакцини. Затоа МОРА вакцните што ги продаваат да имаат состав по декларација.

Нека направат ново тестирање на вакцини со метални честички, со Фаза 1/2/3 и нека си побараат дозвола за употреба.

Алфа и делта соевите се комплементираа за да ги опфатат скоро сите симптоми и на обични настинки/грип.
Што остана за му, што е карактеристичен?
Алфа беше поопасен, делта демек помалку опасен а поеќе се ширеше.
Што измислија сега за му? Со што ќе плашат народ? Дека фајзероваќа од 100, на 80 па на 60, сега ќе стане 40% ефективна?

Алфа и делта соевите се комплементираа за да ги опфатат скоро сите симптоми и на обични настинки/грип.
Што измислија сега за му? Со што ќе плашат народ? Дека фајзероваќа од 100, на 80 па на 60, сега ќе стане 40% ефективна?

Добро е вакциналните пасоши се повеќе се политизираат. Веќе се главен мотив на изборите во Канада и Калифорнија.

Florida To Start Issuing $5000 Fines To Businesses Requiring Proof Of Vaccination

The Florida Department of Health will start fining businesses $5,000 for violating the state’s ban on vaccine passports.

"However, it is not yet known whether Mu will be able to evade the protection of coronavirus vaccines. "
Они не знаат, ја знам. Ако новите вакцини шо ги спремаат ги спремат порано, сегашниве ќе ги ивејднува. Ако нешто им се изјалови со новите, нема да ги ивејднува но ќе има намален ефект.
"They note that the neutralisation, though effective, was lower than that of other coronavirus variants. "
Нормално.
"The Mu variant appears to have the same symptoms as all other coronavirus strains. "
Океј покриени сме.

да не спомнувам имиња
За жена во години како што се претставуваш пуна си со трач муабети
Автоматски споено мислење:

Не следам добро за ова
Теки се следиш ти, уште некоја студија да прочиташ и готово дипломираше медицина

Омаловажувани докторите (кои одговараат и помагаат бесплатно) без кои, заедно со д-р Беќаровски, немаше да имаме ковид и постковид поддршка

Данска пиле не смееше да прелета, исто така се беше затворено,без сертификат за вакцина или негативен тест немаше шанса да припариш некаде
И иако лидер во вакцинирање, пак Данска е црвена зона за вирусов. На мапата е со црвено како и Шпанија и Португалија (кои се во ниво 4 на висок ризик според ЦДЦ) кои се рекордери во вакцинирање во Европа. Вакцинацијата треба да се разбере како индивидуално нешто, заради заштита на сопственото здравје, а не заради "колективниот имунитет" кој никогаш нема да се достигне. Нешто како вакцината за сезонски грип.

Untitled.jpg

Untitled1.jpg

Последно уредено:
"However, it is not yet known whether Mu will be able to evade the protection of coronavirus vaccines. "
Они не знаат, ја знам. Ако новите вакцини шо ги спремаат ги спремат порано, сегашниве ќе ги ивејднува. Ако нешто им се изјалови со новите, нема да ги ивејднува но ќе има намален ефект.
"They note that the neutralisation, though effective, was lower than that of other coronavirus variants. "
Нормално.
"The Mu variant appears to have the same symptoms as all other coronavirus strains. "
Океј покриени сме.
Ај една паралела:

Both front and side airbags save lives.

• Front airbags reduce driver fatalities in frontal crashes by 29 percent and fatalities of front-seat passengers age 13 and older by 32 percent (Kahane, 2015).
  • Side airbags that protect the head reduce a car driver's risk of death in driver-side crashes by 37 percent and an SUV driver's risk by 52 percent (McCartt & Kyrychenko, 2007).
Воздушните перничиња никогаш не стигнаа до висок процент на заштита, па пак сите купуваат автомобили со воздушни. Не гледам некој да нарачува да му ги отстранат оти не спасуваат 100%. А и таму исто, никој не знае дали и кога ќе направи судар.

Така и со вакцините, и 30% да спасуваат од смрт, е подобро од 0.

И во двата случаи внимавањето е најбитно и не можеш да се потприш само на заштитата.

Делта е B.1.617.2
Ми е B.1.621
Не следам добро за ова, затоа не знам дали Ми е Делта+, но ако е така, тогаш најдобра работа за вакцинираните во моментов е да прележат Делта.

Подобар бустер нема да имаат :D
малку оф топик, ама на времето, кога беа актуелни сипаници кај децата од градинка( мислам на тие што немаше вакцина, овчи ли козји ?)... еден родител со женско дете, (за разлика од другите, кој бегаа од деца што имале сипаници), кажуваша : ..сакам сега да фати ќерката сипаници, многу полошо е да ги фати по 20 години, посебно за бремени жени...

Омаловажувани докторите (кои одговараат и помагаат бесплатно) без кои, заедно со д-р Беќаровски, немаше да имаме ковид и постковид поддршка

И иако лидер во вакцинирање, пак Данска е хотспот за вирусов. На мапата е со црвено како и Шпанија и Португалија (кои се во ниво 4 на висок ризик според ЦДЦ) кои се рекордери во вакцинирање во Европа. Вакцинацијата треба да се разбере како индивидуално нешто, заради заштита на сопственото здравје, а не заради "колективниот имунитет" кој никогаш нема да се достигне. Нешто како вакцината за сезонски грип.

Прегледај го приврзокот 305639

Прегледај го приврзокот 305640
нели трулата Данска ги УКИНА неодамна сите Ковид Рестрикции ??

Ај една паралела:

Both front and side airbags save lives.

• Front airbags reduce driver fatalities in frontal crashes by 29 percent and fatalities of front-seat passengers age 13 and older by 32 percent (Kahane, 2015).
  • Side airbags that protect the head reduce a car driver's risk of death in driver-side crashes by 37 percent and an SUV driver's risk by 52 percent (McCartt & Kyrychenko, 2007).
Воздушните перничиња никогаш не стигнаа до висок процент на заштита, па пак сите купуваат автомобили со воздушни. Не гледам некој да нарачува да му ги отстранат оти не спасуваат 100%. А и таму исто, никој не знае дали и кога ќе направи судар.

Така и со вакцините, и 30% да спасуваат од смрт, е подобро од 0.

И во двата случаи внимавањето е најбитно и не можеш да се потприш само на заштитата.
Кај се негативните страни на масовната вакцинација?
Мутации како и еродирање на природниот имунитет(посебно кај младите ако се вакцинираат).....генерирање на анти тела кои ќе бидат долговечни и ќе го супресираат природниот имунитет.

Не знам како ќе биди со μ, ама мене страв ме фаќа од буквата што е бројка на универзумот (оксиморонска фраза :) )

π или ќе не спаси или ќе не уништи.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Кај се негативните страни на масовната вакцинација?
Мутации како и еродирање на природниот имунитет(посебно кај младите ако се вакцинираат).....генерирање на анти тела кои ќе бидат долговечни и ќе го супресираат природниот имунитет.
Ај сега запрашај се кои се последиците ако го закачат вирусот и како 2-3 дози од панцеф/сумамед ќе влијаат на нивниот имуните, па врати се да ми објасниш.

So mu varijantata te opfaka kompulsija da se deres Muuuu kako krava bez samokontrola.
Se plasam za potencijalnite zrtvi, i se molam vakcinata pobrzo da dojde.

Ај сега запрашај се кои се последиците ако го закачат вирусот и како 2-3 дози од панцеф/сумамед ќе влијаат на нивниот имуните, па врати се да ми објасниш.
Растителни влакна, пробиотици, plant based, Сонце или Д3, витамини како Ц, Цинк салати и овошје како и спорт, непушење, непиење алкохол, некористење шекери, бело брашно и зејтини.
Батали скари, меса, пиење алкохол...сликање со прасиња на маса ect.
Или да го заобиколиме се ова со вакцини....што викаш ти?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom