- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.333
- Поени од реакции
- 26.291
СДСМ освои повеќе гласови од ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ од АА.Знај некој од памет кој победи во Скопје на парламентарните лани?
Дали СДС+ДУИ+ДПА или ВМРО+АА+ААА?
СДСМ освои повеќе гласови од ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ од АА.Знај некој од памет кој победи во Скопје на парламентарните лани?
Дали СДС+ДУИ+ДПА или ВМРО+АА+ААА?
Сигурен си во ова? Не сум ги собирал по сите општини, но ДПМНЕ победи во Гази Баба преку 5к, Аеродром +2к, Кисела Вода +3к, Ѓорче +2к, Бутел и Ѓорче со по +1к за секоја општина.СДСМ освои повеќе гласови од ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ од АА.
Цело Араќинова сдс-овцки град, сдс-овцки град, сдс-овцки град!!!Штета што изгледа Сдс ќе нема кандидат за градоначалник во Арачиново, би било убаво единствено таму да победат од цело Скопје
СДС = 84 000Сигурен си во ова? Не сум ги собирал по сите општини, но ДПМНЕ победи во Гази Баба преку 5к, Аеродром +2к, Кисела Вода +3к, Ѓорче +2к, Бутел и Ѓорче со по +1к за секоја општина.
Не знам дали ова го поништил СДС со Центар, Карпош, Шутка и Чаир, но и да ја анулирале разликата, предноста на крај сигурна била мала на нивна страна. Може да се пресмета, но ме мрзи за оние општини што се поделени во 1 и 2 изборна единица.
Југославија го имаше најдобриот пензиски систем во светот ,со 80 посто од платата се одеше во пензија со 40 г работен стаж.Така и од тука ќе бегаат капиталистите од сдс и вмро.
Кина е најсилната економија во светот управувана од социјализам.
Капиталистичка пропаганда е тоа дека социјализмот е неуспешен.
Кој знае што спрема Кинеската влада со Австралија.
Во времето на Југославија за мене беше поубаво од сега и ќе си продолжам да се борам повторно да се врати социјализмот на овие простори.
Не верувам во ниеден систем, всушност се е добро на хартија но луѓето се гомна ама систем како овој сега капитализм не може да е добар, а уште помалку па некој да вика дека социјализмот бил полош од ова денес.Така и од тука ќе бегаат капиталистите од сдс и вмро.
Кина е најсилната економија во светот управувана од социјализам.
Капиталистичка пропаганда е тоа дека социјализмот е неуспешен.
Кој знае што спрема Кинеската влада со Австралија.
Во времето на Југославија за мене беше поубаво од сега и ќе си продолжам да се борам повторно да се врати социјализмот на овие простори.
Не верувам во ниеден систем, всушност се е добро на хартија но луѓето се гомна ама систем како овој сега капитализм не може да е добар, а уште помалку па некој да вика дека социјализмот бил полош од ова денес.
A bad captain is able to stranded the nicest ship. This is what happened. Our captains at first lost their course, having lost a given pace, then began to dash from one extreme to another, and then they let go of the steering wheel altogether, leading the economy to a dead end. And, not wanting to openly admit their helplessness, the apparent discrepancy to high posts, they began to blame everything on the “ship”, on the “system”, putting production of endless decisions and resolutions on its “development” and “improvement” on the conveyor flow. And the “theorists” and scientists began to justify this paper merry-go-round with highly intelligent arguments about a certain “optimal economic model” which, by itself, would automatically provide a solution to all our problems. The management, they say, will just have to sit at the console of this “model”, from time to time pressing this or that button. Ridiculous, purely cabinet, professorial illusion!
Ова е од интервју на Иван Бенедиктов Комесарот за Земјоделие на Советскиот Сојуз од 1935 до 1955. Али многу добро ја опишува финтата како не зафркнаа нас овие 30 години. Реформи, транзиција, системски промени, експертска група, јавни расправи и вака така 30 години си поминаа без никој нигде да се потпише дека он е одговорен за нешто или кој се параметрите за нешто да биде прогласено за успешно или неуспешно пред да биде почнато."Personnel and control decide everything"
Капиталистичка Данска е погрешен назив. Они иако имаат повеќепартиски систем имаат поголеми социјални мерки од нас.Боро Кина им обезбедува ефтина работна рака на најголемите светски капиталистички фирми!А од друга страна глумат комунисти.Ај кажи ми каде работникот ужива поголеми прва?Во капиталистичка Данска или Социјалистичка Кина?Ама ок е јасно е дека си трол.Си имаш и ти вишок на слободно време.
Као прво програмата му е тотално различна од останатите кандидати.Не знам што ми требаше да го гледам овој Камиказа на Сител... Од капитални објекти ќе ставел ВЦа по кеј и на Водно. А големи капитални објекти ќе смислел откако ќе знаел колкав е буџетот на градот.
Имал искуство во организација на 100тици илјади настани од тип на маратони. Патем типот ако има 60 години би имал околу 20.000 дена, што значи организирал најмалку по 5 настани дневно, почнувајќи од бебе.
Сирот Димитар, со кои будали треба работа да има...
Да, точно, различна му е. Зошто е единствен кандидат што ја нема.Као прво програмата му е тотално различна од останатите кандидати.
Вие у Шкуп као второ немате основни услови за живот веќе.
Као трето Левица не е заебанција као другите партии. Секој глас за истата е слободен и бесплатен.
Као четврто одма ќе ја ископираат.
Внимателно споредете ги програмите.
Ќе биде дека тераме анти-левица кампања...ист впечаток. Капитални проекти? Не знам колку пари има.Не знам што ми требаше да го гледам овој Камиказа на Сител... Од капитални објекти ќе ставел ВЦа по кеј и на Водно. А големи капитални објекти ќе смислел откако ќе знаел колкав е буџетот на градот.
Имал искуство во организација на 100тици илјади настани од тип на маратони. Патем типот ако има 60 години би имал околу 20.000 дена, што значи организирал најмалку по 5 настани дневно, почнувајќи од бебе.
Сирот Димитар, со кои будали треба работа да има...