Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
@Lester Freamon :pos: :pos: :pos: :pos:

Зурлава нема ни капацитет да го разбере тоа што го напиша, па те потпрашува.:vozbud:

Како после човек да очекува тој да ја разбере имунизајата која се изучува 3 години на медицински факултет.:facepalm:

100% си во право пријателе.

Остај тука што те тролаат на темава и не те сфаќаат сериозно. Ти си човек што е пред своето време. Сите генијалци , иноватори , изумители и натпросечно интелегентни луѓе ги сметале за мрднати.

Ти тоа што си успеал да го видиш и разбереш , не успеале милиони , да не кажам милијарди.

Ти си другарче ВАКЦИНАЛНО ОСВЕСТЕН. Тебе неможат медиумите да те манипулираат , како што може тоа да го прават со 99% посто од обичната раја .

Ти си освестен и знаеш дека нема корона , непостои никаква пандемија. Тоа е се заговор за масовна депопулација на човештвото. Лекарите што учествуваат во овој заговор се масони, секташи кои на полна месечина извршуваат ритуални масовни убиства врз пациенти наводно болни од ковид.

Тие спаѓаш во тие 1 посто освестените. Со вас неможе да манипулираат. Неможе ни со пари да ве купат. Затоа што вие ја знаете вистината. Вие ја ширите вистина. Единствен начин за да се одбранат од вас е да ве прогласат за луди.

Издржете , кога ќе стигнете до терапијата ќе ви биде полесно.
Вистината е дека вакцините се пропадната инвестиција пошто веќе докажано е многупати дека не се ефикасни и напротив штетни се затоа што човекот веќе има природен имунитет и нема потреба од некакво вештачко билдање на имунитетот кое може да биде фатално за здравјето на човекот...

А каква врска имаат вакцините со сегашната реалност? И што ќе се напиеш за муабетот што го кажа? :pos:
Појма немам, шо викаш ти?
Во моментов сум на пивце, со свинското ми го бетонира имунитетот ни ебола не ме турка :D

Рамноземјаши, антиваксери и слични групи се согласувам дека се директен проблем на системот и тоа исклучиво на образовниот.
На времето постоеле „специјални паралелки“, сега премногу сме woke за да кажеме дека некој е ретардиран, па викаме бавен и скоро и да не постојат вакви паралелки. Епа сите што се промакнаа при филтерот, сега ќе продаваат приказни кои немаат допирна точка со реалноста.
Филипче не е прва генерација политичари од неговото семејство. Неговиот татко, Илија, исто така доктор и член на МАНУ, беше министер во владата на Бранко. Многу личи на Тома Диплома. :D Добра политичка школа, можел да научи нешто.

Требаше Венко јасно да каже дека и најголемиот дел од вакцинираните ќе се заразат, но вакцината ќе им помогне да имаат полесна клиничка слика. Дека иако си вакциниран, не си 95% заштитен од тешка клиничка слика и 100% од смртен исход. Тоа е минато.

Потоа треба да е транспарентен. Во овие 11% починати и целосно вакцинирани, ги нема оние целосно вакцинирани каде не поминале 14 дена по ревакцинацијата. Треба посебна графа за нив.
Посебна графа треба и за оние кои починале, а биле вакцинирани со една доза. Барем имаме преполна администрација која може да биде поажурна.

Да, луѓето веруваат во сѐ. Веруваат во гатачки, бајачки, теории на заговор, но и слепо во антиковид вакцината. :)

Знам антиваксери пушачи што не сакаат да се вакцинираат дека не знаеле што отров им вбризгуваат во телото :pos:

Се фаќаат за ретки 10-тина на милион случаи со потешки симптоми после вакцина кои се средуваат, не знаат ни еден лично што умрел после вакцина пошто сите другари им се вакцинирани...

Али затоа за цигарите на милион студии дека се штетни и предизвикуваат рак на милиони жртви од цигари годишно секад се фаќаат на поединечни случаи од типот 'имам баба пуши цел живот ене ја 100 години живее'... Од кај знаеш дека ракот и бил од цигарите?

Али затоа после вакцина и во сообраќајка да умре, вакцината му го поматила умот, отров...

Смешно ми е ова релативизирање на антиваксериве, мешаат пожари, загадување и други болести кои немаат допирна точка со вирусот. Кои аргументи, не знаеш дали озбилно да ги сфатиш или да се утепаш од смеа :)

Знам антиваксери пушачи што не сакаат да се вакцинираат дека не знаеле што отров им вбризгуваат во телото :pos:

Се фаќаат за ретки 10-тина на милион случаи со потешки симптоми после вакцина кои се средуваат, не знаат ни еден лично што умрел после вакцина пошто сите другари им се вакцинирани...

Али затоа за цигарите на милион студии дека се штетни и предизвикуваат рак на милиони жртви од цигари годишно секад се фаќаат на поединечни случаи од типот 'имам баба пуши цел живот ене ја 100 години живее'... Од кај знаеш дека ракот и бил од цигарите?

Али затоа после вакцина и во сообраќајка да умре, вакцината му го поматила умот, отров...
IMG_20210829_150705.jpg

Филипче не е прва генерација политичари од неговото семејство. Неговиот татко, Илија, исто така доктор и член на МАНУ, беше министер во владата на Бранко. Добра политичка школа, можел да научи нешто.

Требаше Венко јасно да каже дека и најголемиот дел од вакцинираните ќе се заразат, но вакцината ќе им помогне да имаат полесна клиничка слика. Дека иако си вакциниран, не си 95% заштитен од тешка клиничка слика и 100% од смртен исход. Тоа е минато.

Потоа треба да е транспарентен. Во овие 11% починати и целосно вакцинирани, ги нема оние целосно вакцинирани каде не поминале 14 дена по ревакцинацијата. Треба посебна графа за нив.
Посебна графа треба и за оние кои починале, а биле вакцинирани со една доза. Барем имаме преполна администрација која може да биде поажурна.

Да, луѓето веруваат во сѐ. Веруваат во гатачки, бајачки, теории на заговор, но и слепо во антиковид вакцината. :)
Која вакцина спречила 100% ширење на одреден вирус?

Поентата на вакцината е да те припреми за вирусот, а не да го збриши од планетата.

Теоретски за да спречиш со вакцина треба да имаш 100% вакцинирани и 100% со силен имун систем што ќе се избори, ова не постои во ниедна утопија.

Арно ама и како таква ќе помогне да немаш илјадници хоспитализирани и уште пострашно смртни случаи.

Статистиката е катастрофа, не само кај нас туку и надвор, не разбирам зошто не е дигната џева за ова. Имав пишано на темава кои се параметри гледам дека недостигаат за да имаме комплетна слика.

Јасно ми е мене во што верува народот, најлесно е да се слушаат приказни и да се верува во бајки, затоа и уште постојат религиите, затоа и уште преваранти од типот на: Иван Исцелител, Милан Тарот, Касандра и сл. дерат глупаци.

Смешно ми е ова релативизирање на антиваксериве, мешаат пожари, загадување и други болести кои немаат допирна точка со вирусот. Кои аргументи, не знаеш дали озбилно да ги сфатиш или да се утепаш од смеа :)
Мене пријател антиваксер во инбокс на ФБ ова ми го праќа:

Screenshot_20210829-151208_Facebook.jpg

Дали се нормални ?!?!
Дали очекуваат за ова сериозно да ги сфатам ?
Дали очекуваат ова да го демантирам и да приложам контра докази?
:vozbud:

@bijons ќе може, кога ќе бидеш слободна, на Ронче да му направиш некоја приказна со слики и не повеќе од 2 реда текст меѓу нив. Гледај да користиш макс двосложни зборови за да те разбере, во спротивно ќе ти го троши само времето. Пази, антиваксер е, нека не те залажува неговата "реторика".

Не може да сфати дека недовербата со системот е огромна. Системот кој троши на зголемување на социјалната помош за 300%, можат да ги инвестираат во капитални проекти. Наместо Циго и Тендерашко да лапаат тендери, може да се подобрат условите во некоја болница. Наместо да си делат пратениците патни трошоци во еквивалент на ново возило купено од салон, може да се купи некое возило за брзата помош или барем едно противпожарно возило. Зошто, да му верувам на системот кој се интересира исклучиво за себе?

Потоа ќе имаме низа групи прашања по секој прес на Венко. Епа ќе имаме. :)

Поентата на вакцината е да те припреми за вирусот, а не да го збриши од планетата.

Теоретски за да спречиш со вакцина треба да имаш 100% вакцинирани и 100% со силен имун систем што ќе се избори, ова не постои во ниедна утопија.

Арно ама и како таква ќе помогне да немаш илјадници хоспитализирани и уште пострашно смртни случаи.
Да, но како што кажа, статистиката е лоша. Дава одредена заштита, тоа не го негирам, но мораше првенство да имаат сите над 50 години, а не војската, полицијата, наставниците, Рончињата и другите партиски слуги. Ем запознаа доцна, ем одложувња со припреми и правење списоци.

Гледаме дека 95% од сите хоспитализациите беа луѓе над 50 години! Сега може и просечната возраст да е падната затоа што има доста починати и меѓу 45-50 години.

Ефикасноста на вакцината тоне и ќе продолжи да тоне. Третата доза ќе стане новата реалност, а ја започнуваат баш државите со највисока стапка на имунизација (со исклучок на Малта, немам информации од таму, УК и Исланд). :)

Статистиката е катастрофа, не само кај нас туку и надвор, не разбирам зошто не е дигната џева за ова. Имав пишано на темава кои се параметри гледам дека недостигаат за да имаме комплетна слика.

Јасно ми е мене во што верува народот, најлесно е да се слушаат приказни и да се верува во бајки, затоа и уште постојат религиите, затоа и уште преваранти од типот на: Иван Исцелител, Милан Тарот, Касандра и сл. дерат глупаци.
Шо е со таквите ко мене кои што не се вакцинирани и имаат силен имунитет? Оние што редовно се на протести низ цел свет протести без маски и слично? Нели маски се носеа на почеток за да не се шири вирусот? Зар не се свесни колку е опасно што шетаат без маски а сепак сеедно им е? Како да се објасни тоа? Што беше поентата со МАСОВНО КУПУВАЊЕ ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА и СТО РЕКЛАМИ НА ДЕН ЗА МИЕЊЕ РАЦЕ? Јас ете не носам маска и не верувам дека постои некаков "вирус". Од научен аспект многу ме интересира дали негде ќе се одржи некаква забава за антиваксери/ки? За да прославиме 2 години од "корона хУМОРОВ"

Последно уредено:
@bijons ќе може, кога ќе бидеш слободна, на Ронче да му направиш некоја приказна со слики и не повеќе од 2 реда текст меѓу нив. Гледај да користиш макс двосложни зборови за да те разбере, во спротивно ќе ти го троши само времето. Пази, антиваксер е, нека не те залажува неговата "реторика".

Не може да сфати дека недовербата со системот е огромна. Системот кој троши на зголемување на социјалната помош за 300%, можат да ги инвестираат во капитални проекти. Наместо Циго и Тендерашко да лапаат тендери, може да се подобрат условите во некоја болница. Наместо да си делат пратениците патни трошоци во еквивалент на ново возило купено од салон, може да се купи некое возило за брзата помош или барем едно противпожарно возило. Зошто, да му верувам на системот кој се интересира исклучиво за себе?

Потоа ќе имаме низа групи прашања по секој прес на Венко. Епа ќе имаме. :)

Да, но како што кажа, статистиката е лоша. Дава одредена заштита, тоа не го негирам, но мораше првенство да имаат сите над 50 години, а не војската, полицијата, наставниците, Рончињата и другите партиски слуги. Ем запознаа доцна, ем одложувња со припреми и правење списоци.

Гледаме дека 95% од сите хоспитализациите беа луѓе над 50 години! Сега може и просечната возраст да е падната затоа што има доста починати и меѓу 45-50 години.

Ефикасноста на вакцината тоне и ќе продолжи да тоне. Третата доза ќе стане новата реалност, а ја започнуваат баш државите со највисока стапка на имунизација (со исклучок на Малта, немам информации од таму, УК и Исланд). :)
Имаш починати под 30 години, што ти треба повеќе како доказ дека не е страшно само за тие над 50?
Шо е со таквите ко мене кои што не се вакцинирани и имаат силен имунитет? Оние што редовно се на протести низ цел свет протести без маски и слично?Нели маски се носеа на почеток за да не се шири вирусот? Зар не се свесни коѓку е опасно што шетаат без маски а сепак сеедно им е? Како да се објасни тоа? Што беше поентата со МАСОВНО КУПУВАЊЕ ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА и СТО РЕКЛАМИ НА ДЕН ЗА МИЕЊЕ РАЦЕ? Јас ете не носам маска и не верувам дека постои некаков "вирус". Од научен аспект многу ме интересира дали негде ќе се одржи некаква забава за антиваксери/ки? За да прославиме 2 години од "корона хУМОРОВ"
Дали ти имаш проверено антитела и си сигурен дека не си го поминал асимптоматски?

Зоте ти си?
Шо ви е бе на сите со тој Зоте? Кој е тој жити се? По името ми се чини ко да е некој статист од Стар Трек :pos:
Автоматски споено мислење:

Дали ти имаш проверено антитела и си сигурен дека не си го поминал асимптоматски?
Немам проверено... Но можно е да си во право за второто. Сакаш да кажеш дека сум го прележал без да знам?

Шо ви е бе на сите со тој Зоте? Кој е тој жити се? По името ми се чини ко да е некој статист од Стар Трек :pos:
Автоматски споено мислење:

Немам проверено... Но можно е да си во право за второто. Сакаш да кажеш дека сум го прележал без да знам?
Да може, познавам луѓе што го прележаа само со мала температура/немање вкус/немање мирис од по 2-3 денови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom