Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Од кај ти се првите бројки ?
Тие за повторна инфекција, знам дека се од Институт за јавно здравје, ама тие за вакцинирани заразени до 26 август, ги нема сеуште никаде објавено.

Посебно ме интересира хоспитализација за тој период.

Од кај ти се првите бројки ?
Тие за повторна инфекција, знам дека се од Институт за јавно здравје, ама тие за вакцинирани заразени до 26 август, ги нема сеуште никаде објавено.

Посебно ме интересира хоспитализација за тој период.

https://mk.tv21.tv/mz-83-od-novite-sluchai-i-89-od-hospitaliziranite-so-kovid-19-se-nevaktsinirani/

Од над 500.000 вакцинирани со две дози:
- 2924 се заразиле со Ковид
- 11% биле хоспитализирани
- 30 души починале
Истите бројки со невакцинирани за споредба не би било лошо ако ги има негде.

Мене една логика не ми е јасно. Другар мој со сопругата се тестираат пред 10тина дена во Струмица во една попозната приватна болница, со брз тест. Сопругата позитивна, тој негативен иако уште утредента исти симптоми и се коронашки симптоми. Поентата е иако се пријавени кај матичен апсолутно никој не и се јавил ни од ЦЈЗ, ниту контрола од полиција. Тие совесни се, седат дома ама немат никакви решенија за изолација. Само ПЦР се признаваат или?

Јас ги почитувам протоколите. Смеам да влезам во Сити мол?

Последно уредено:
Пред два саати се вакцинирав со озогласената Фајзер вакцина,кои нус појави да ги очекувам? Најдобрата вакцина на Астра Зенека нема шанси нигде да се најде.

Од над 500.000 вакцинирани со две дози:
- 2924 се заразиле со Ковид
- 11% биле хоспитализирани
- 30 души починале
Ништо не може да се зклучи со бројкиве. Треба да напраат споредба со невакцинирани по години. Имаат процент на вакцинирано население по години, број на умрени по години и тн. Можат само да ги пуштат во јавност и сами ќе си пресметаме.

Пред два саати се вакцинирав со озогласената Фајзер вскцина,кои нус појави може да ми да ги очекувам?
Прва ти е? Викаат кај мРНА вакцините после втора има повеќе нус појави. Иначе главоболка, трески, температура, како настинка. И раката/местото може да то боли ден два.

Прва ти е? Викаат кај мРНА вакцините после втора има повеќе нус појави. Иначе главоболка, трески, температура, како настинка. И раката/местото може да то боли ден два.
Прва

Се повеќе слушам наоколу луѓе вакцинирани до две дози дури и со месеци однапред да се пак заразат со ковид, а од друга страна сеуште немам слушнато за природно прележана особа да заболи.. едно колку и да верував во вакцините испадна дека не се толку ефективни..

Кај мене првата беше полоша, а не прележан. Мислам дека си постар, би требало полабава реакција да имаш. Како и да е очекувај после 24 h
Автоматски споено мислење:

Се повеќе слушам наоколу луѓе вакцинирани до две дози дури и со месеци однапред да се пак заразат со ковид, а од друга страна сеуште немам слушнато за природно прележана особа да заболи.. едно колку и да верував во вакцините испадна дека не се толку ефективни..
Мој двајца другари, прележани и вакцинирани фатија пак. И двајцата работат по болнициве нешто. Поминаа исто ко првиот пат, 1 ден темп.

А како поминале?

Пред два саати се вакцинирав со озогласената Фајзер вакцина,кои нус појави може да ми да ги очекувам?
Страничните ефекти се многу индивидуални и релативни.

Најлоши што може да те стрефи е блага температура , можеби мал оток на местото на убодот. За температура земаш парацетамол , за отокот облога со борова вода.

Средно силни симптоми : болка во раката , малаксаност мала ... можеби поспаност и замор.

А може и ништо да не ти биде.

Повеќето од вакцинираните во мојата околина се со Фајзер , сите поминаа без никакви странични ефекти, освен болка на местото на убодот.

Во секој случај несаканите ефекти се лесни и краткотрајни. Вообаечно траат 3-4 дена.

Па за некој ден пиши како си поминал :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom