Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ако Роналдо потпиши за Сити заслужува исвиркување на ОТ, без разлика колку придонел во Јунајтед.
САФ му даде шанса, го направи играчиште и го трасира на голема сцена да биде легенда. Ајде замина што замина, но на секое враќање на ОТ беше дочекуван како бог со сите почести. И на крај, да оди во Сити:facepalm:.

Стварно не разбирам шо чоек че беше да му ебам мајката, отсекош сум го почитувал иако пичкарски замина од клубот кај што стана играч и познат за цел свет иако то време бев во топ 5 најдобри клубови, шо му фалеше тука. Јас го сфаќам во смисла вие сте јаки, ама РЕАЛ Е РЕАЛ и си замина во најдобрите години каде што можеше да освојува и тука титули, ај во ред, па и сега во СИТИ да игра. Не знам гнида од карактер.

Кога ќе ми текне дека пиштевме тука на форумов по Лукас Мура кога на готов трансфер, ни го собра Леонардо ради подобра провизија на агентот ... :pos: Ќе да имаше и по некоја пцовка за Ферги и клубот што се циганчат.

Така е, ама за ситна разлика во провизија и Хазард заврши во Челси. Едноставно, треба да пресметаш каде вреди да го дадеш тој милион плус.

Иначе @Shteff Mathers еве ти утакмица со Вест Хем во Карабао каде може да се проба Линделоф на ДМ. :icon_mrgr:

Таман да видиш на терен како треба да изгледа DM со Рајс, и овој нашиов project DM :).

Ако Роналдо потпиши за Сити заслужува исвиркување на ОТ, без разлика колку придонел во Јунајтед.
САФ му даде шанса, го направи играчиште и го трасира на голема сцена да биде легенда. Ајде замина што замина, но на секое враќање на ОТ беше дочекуван како бог со сите почести. И на крај, да оди во Сити:facepalm:.

Роналдо заврши со Јунајтед за голем дел на фанови кога замина од клубот дур бевме можеби вториот најдобар клуб во светот, со исклучок на Барселона од тоа време. Комотно можеше да остане уште 3-4 сезони да си зацементира статус на легенда. Дали ке иде во Сити или не, никогаш нема да го стигне светото тројство пред стадионот и Кантона во поглед на статус. Мене не ми пречи воопшто ако направи трансфер во Сити, зашто од секогаш сум мислев дека си ја има таа покварена жичка во него.

Така е, ама за ситна разлика во провизија и Хазард заврши во Челси. Едноставно, треба да пресметаш каде вреди да го дадеш тој милион плус.

Таман да видиш на терен како треба да изгледа DM со Рајс, и овој нашиов project DM :).

Роналдо заврши со Јунајтед за голем дел на фанови кога замина од клубот дур бевме можеби вториот најдобар клуб во светот, со исклучок на Барселона од тоа време. Комотно можеше да остане уште 3-4 сезони да си зацементира статус на легенда. Дали ке иде во Сити или не, никогаш нема да го стигне светото тројство пред стадионот и Кантона во поглед на статус. Мене не ми пречи воопшто ако направи трансфер во Сити, зашто од секогаш сум мислев дека си ја има таа покварена жичка во него.
+1

Нека иде кај сака, ебаго коњот! Ако не го штитат судиите, ќе види кај се вратил.

Роналдо најотворено најавуваше дека сака да игра во Реал. Така да прашање на време беше кога ќе си замине. Со тоа што сигурно имало договор со САФ после освоената ЛШ да остани уште една година и видливо беше дека договорот со Реал лесно падна по крајот на сезоната. Од сегашна перспектива не му замерувам што замина во Реал.

Можеби нема да стигне статус на легендите кои ги наброја, но факт е дека има позначајно место во историјата на клбуот со тоа што беше лидер и носител на тимот во една од подобрите генерации на клубов и неговиот период е еден од подобрите во историјата на Јунајтед. Впрочем, е последен играч на Јунајтед кој освоил златна топка, а покрај него се само Денис Ло, Боби Чарлтон и Џорџ Бест пред 50+ години. И покрај неговиот краток престој, направи многу за клубот. Затоа несомнено дека секое негово враќање на ОТ беше со сите почести на највисоко ниво и од клубот и од фановите.

Во многу интервјуа кажал дека му значи Јунајтед како клуб, исто и фановите, а пред се САФ кој го гледа како втор татко. Е сега кога освои се што можел да освои, на крајот од кариерата да се помоча за 1/2 сезони во Сити не можам да го разберам. Се што постигнал за клубот, како и секоја почит што ја имал од клубот и фановите мислам дека ќе се засени ако потпиши за Сити. Кога за Тевез имаше провокација, очекувајте за Роналдо каква провокација би пуштиле од граѓаните...

Роналдо најотворено најавуваше дека сака да игра во Реал. Така да прашање на време беше кога ќе си замине. Со тоа што сигурно имало договор со САФ после освоената ЛШ да остани уште една година и видливо беше дека договорот со Реал лесно падна по крајот на сезоната. Од сегашна перспектива не му замерувам што замина во Реал.

Можеби нема да стигне статус на легендите кои ги наброја, но факт е дека има позначајно место во историјата на клбуот со тоа што беше лидер и носител на тимот во една од подобрите генерации на клубов и неговиот период е еден од подобрите во историјата на Јунајтед. Впрочем, е последен играч на Јунајтед кој освоил златна топка, а покрај него се само Денис Ло, Боби Чарлтон и Џорџ Бест пред 50+ години. И покрај неговиот краток престој, направи многу за клубот. Затоа несомнено дека секое негово враќање на ОТ беше со сите почести на највисоко ниво и од клубот и од фановите.

Во многу интервјуа кажал дека му значи Јунајтед како клуб, исто и фановите, а пред се САФ кој го гледа како втор татко. Е сега кога освои се што можел да освои, на крајот од кариерата да се помоча за 1/2 сезони во Сити не можам да го разберам. Се што постигнал за клубот, како и секоја почит што ја имал од клубот и фановите мислам дека ќе се засени ако потпиши за Сити. Кога за Тевез имаше провокација, очекувајте за Роналдо каква провокација би пуштиле од граѓаните...
И сето ова ќе му пропадне во вода ако заигра за Сити, исто како што му опадна драстично респектот на Шмајхел од фановите.
Играње за Ливерпул, Сити и Лидс е неопростливо. Бар за мене лично.

Повеќе ми е криво за стариот така да му направи, отколку за било што друго. Буквално му даде сцена, совети, средина да биде тоа што стана. Пак ке кажам, не би ме чудело да отиде во Сити. Од секогаш ми оддавал слика дека не е лојален.

Трансферот негов во Сити ја има секоја смисла, лојалност не верувам дека нешто премногу му значи. Си го има тоа себичњачкото и поквареното што е битно за некој да успее или да биде таму каде што е тој - на самиот врв.

Од тимска перспетиква, сигурно проценил дека има уште 2 или максимум 3 години на високо ниво, а до уште една ЛШ и златна топка, најлесно и со најмал труд би ја добил во Сити. Ќе игра 9ка (како што игра низ годиниве), нема да има потреба да учествува премногу во игра и да трча, Грилиш, Де Брујне, Фоден, Ѓундоган и остала багра таму ќе му местат топки, овој ќе поентира. Противниците од типот на Норвич и други слични просечни ПЛ екипи ќе може да ги решета и нема да се игра на 0 до 2 гола по утакмица во просек, зошто секако Сити им се изживува на тие екипи.
Башка што нема Сити карактери во соблекувална, па многу лесно ќе стане лидер таму.

Можам да си го замислам уште од сеа како ќе пукне од завист кога Меси ќе земе уште една златна топка сезонава. Мислам дека од Сити најлесно ќе му парира, во ПСЖ би бил засенет.

А каде да оди ајде? Никој не го сака од посериозните екипи, еве и ние не го сакаме а ни треба квалитетен финишер да покрие сезонава и да ротира со Кавани. (Гринвуд за мене во моментов е крило)

За Роналдо збориме, човекот што ги брка сите рекорди и кој цела кариера ја посвети на тоа да стане статистички best ever во фудбалот. Меси му бега за една златна топка, а он треба да има една ЛШ повеќе ако не се лажам. Му бегаше со трофеј со репрезентацијата, ама Меси летово зема Копа Америка.

Меси оди во ПСЖ, тим кој очигледно ќе оди all in на ЛШ во наредните 2-3 сезони. Роналдо моментално е во еден просечен Јувентус, а со трансфер надвор од Европа му отвара огромна можност на Меси да му израмни на Европски титули и евентуално да зголеми разлика на Златни топки. Мислам дека попрво би се самоубил.

Тоа е тоа, целта ги оправдува средствата... а и реални да сме од 2009та не е во Јунајтед - период во кој Сити не ги сметавме за екипа. Едноставно си брка тоа што му е зацртано во кариерата и сигурно тоа што пред 100 години играл кај нас нема да го спречи во тоа.

Скај Италија шпекулира сума од 15м евра по сезона за Роналдо. Искрено, за таа сума би го прибрал во Јунајтед, дај им го Маријсал или Де Геа место да плаќаш некој трансфер надоместок и океј сме. Роналдо и Кавани ќе ротираат на 9ка, Гринвуд и Санчо ќе конкурираат за десно крило, Рашфорд/Роналдо/Марсијал (ако остане) ќе конкурираат за лево крило, додека Погба би бил принуден да игра пивот. Вака мислам и дека не ни треба некој нов ДМ.

Последно уредено:
Глава за глава со Марсиал... :icon_lol:

Во меѓувреме, Скот се оперирал од повреда на препоните. Ќе се враќа после репрезентативната пауза.

Нека се враќа Погба во средина, лево Санчо. Доста ни се циркузи од Матиќ-Фред.

Јуда нема друга провокација.
Што можеш да очекуваш од усвитен јужноамериканец? Јас него и го сваќам дека јазикот и реакциите му беа пред мозокот и направи што направи. Ама на терен, симнувам капа, кај да играл орал!

Не верувам дека ќе отиде во Сити, поголеми се шансите да се врати во Јунајтед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom